ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Juniorka ztratila domácí zápas s Havířovem, o výhře Slezanů rozhodla třetí třetina

Juniorka ztratila domácí zápas s Havířovem, o výhře Slezanů rozhodla třetí třetina
P ř e r o v – Druhý zápas bez bodů. Juniorce Zubrů se prohru v Třinci na vlastním stadionu odčinit nepodařilo. S Havířovem brzy prohrávala o dvě branky, do zápasu se však dokázala vrátit a ve druhé části skóre srovnala. Ve třetí třetině ovšem AZ strhl vítězství na svou stranu, když jeho hráči překonali gólmana Postavu hne třikrát. Povedená akce dvou proti jednomu přinesla slezskému klubu i čtvrtý bod.
14.kolo, sobota 27.10.2018
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
3:5
(1:2, 1:0, 1:3 - N 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Hradil (Mašín), 26. Zmeškal (Hradil), 52. Zmeškal (Ryšavý) – 6. Pawliczek (Pindel, Bambula), 7. Mastič (Zdeněk, Adámek), 45. Kylnar (Bambula, Zdeněk), 47. Pindel (Juhász), 52. Revaj (Adámek, Grygar), 63. Bambula (Juhász, Ševěček). Rozhodčí: Markovský – Novák, Wesley. Vyloučení: 5:6, navíc Kopeček (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 128. Střely na branku: 28:36. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:5.
Postava – Kopeček, Tischer, Takáč, Bieniek, Gréč, Moučka – Ryšavý, Hradil, Borot, Indrák, Krátký, Chytil, Zmeškal, Šimanský, Tarnoczy, Mašín, Kleniar, Pěcha
Matoušek – Zdeněk, Uhlíř, Pavelek, Grygar, Koubek, Ševěček, Thiel – Béreš, Pindel, Bambula, Juhász, Adámek, Pawliczek, Mastič, Bochnak, Kylnar, Revaj

Komentář k zápasu

Brankář Zubrů Michal Postava si na kotouč ani nestihl pořádně sáhnout a už ho lovil z brány. Krátce po skončení havířovské přesilovky si od zadního mantinelu sjel k levé tyči Dominik Pawliczek. Jeho první střelu ještě přerovský gólman vyrazil, na dorážku ale nestačil. Vzápětí AZ svůj náskok zdvojnásobil. Pindel v rohu ustál souboj s Gréčem a z úrovně brankové čáry našel na kraji pravého kruhu Dominika Pawliczka, který si připsal svou druhou trefu. Přerovu pomohlo zaváhání havířovského brankáře Matouška. Ve 13. minutě nedokázal zastavit ránu Adama Hradila zdálky po přihrávce Moučky. Proti Hradilovi se Matoušek naopak vyznamenal a následně zmařil i tutovku Zmeškala.

Ve 26. minutě se už přerovský kapitán Lukáš Zmeškal nemýlil. Ve středním pásmu obdržel kotouč od Hradila, najel si na levý kruh a švihem zamířil do bližšího horního růžku. Zubři měli v prostředním dějství herně i díky několika přesilovkám navrch, gólově to však vyjádřit nezvládli.

Skóre se znovu měnilo až ve 45. minutě. Zdeněk v početní výhodě přihrávkou od modré čáry uvolnil Bambulu, jehož střelu tečoval za Postavu ještě nedávno přerovský Jakub Kylnar. Havířov znovu rychle přidal další gól. Po Juhászově zadovce umístil puk do sítě Vojtěch Pindel. Přerov vrátil do zápasu Lukáš Zmeškal, který zblízka využil dobré práce Ryšavého s Krátkým. Ihned z protiakce ale přišla pro domácí tým studená sprcha. Adámek přešel před dva protihráče a pak před Postavou našel nekrytého Marka Revaje, jemuž stačilo nastavit hokejku a poslat puk pod břevno.

V prodloužení Postava zastavil únik Juhásze, jehož střelu vyrazil betonem. Havířovský kapitán ovšem o chvíli později v situaci dvou proti jednomu nahrál Janu Bambulovi. Ten si ještě stačil povodit nebohého přerovského brankáře a zakončil za jeho ležící tělo.

Ohlasy trenérů

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Brankář si pořádně nesáhl na puk a prohrávali jsme o dva góly. Postupně jsme se pak zvedali a podařilo se nám vyrovnat. Už jsme se nadechovali, dokonce si myslím, že jsme měli více gólových příležitostí, kterými jsme mohli výsledek zvrátit na svou stranu. Jak je ale Havířov v laufu, my jsme v ponoru. Kluci dělají nepochopitelné věci, ze kterých plynou chyby. Soupeř nás za ně potrestal a máme zase nulu.

Tomáš Potěšil (AZ RESIDOMO Havířov): Do utkání jsme vstoupili famózně, ze tří střel jsme dali dva góly. Zřejmě pod dojmem vedení jsme ale ustoupili od své hry a Přerov po snížení dominoval. Přidal na důrazu a zaslouženě vyrovnal. Zápas se zlomil naší třetí brankou, od té doby jsme byli zase lepším týmem. Přerovu aktivní hra ve druhé třetině vzala dost sil a v závěru mu pak chyběly. Prodloužení je o dovednostech hráčů a také o štěstí. Dali jsme v něm krásný gól, čtyři body za tento zápas bereme podle mě zaslouženě.