Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Konečně! Juniorka uťala sérii porážek, v derby vyzrála na zlínské Berany

Konečně! Juniorka uťala sérii porážek, v derby vyzrála na zlínské Berany
P ř e r o v – Šnůra čtyř proher v řadě je minulostí, juniorka Přerova po delší odmlce opět bodovala. V domácím prostředí si poradila s regionálním rivalem ze Zlína, kterého v řádné hrací době pokořila 6:3. Zubři se skvělým Danielem Šimonů v brance zápas na svou stranu překlopili ve třetí třetině, v níž se prosadili hned třikrát. Berany přemohli podruhé v sezoně.
10.kolo, sobota 6.10.2018
HC ZUBR Přerov - Berani Zlín
HC ZUBR Přerov - Berani Zlín
6:3
(1:0, 2:2, 3:1 - N 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Hradil (Bieniek, Pěcha), 31. Bieniek (Zmeškal, Pěcha), 37. Kylnar (Mašín, Tischer), 41. Mašín (Takáč), 47. Indrák (Gréč), 51. Kopeček (Šimonů) – 24. Podešva (Talafa), 34. Janošek (Luža, Václavek), 47. Fajkus (Bednařík, Pröschl), rozhodující nájezd Pavlas. Rozhodčí: Přikryl – Čelechovský, Kučera. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 184. Střely na branku: 38:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:3, 6:3.
Šimonů – Kopeček, Tischer, Takáč, Bieniek, Gréč, Moučka – Ryšavý, Kristek, Hradil, Borot, Indrák, Krátký, Chytil, Zmeškal, Kylnar, Tarnoczy, Mašín, Pěcha
Kořének – Janošek, Hamrlík, Jaroněk, Bednařík, Pavlas, Talafa – Václavek, Hefka, Handl, Pröschl, Weintritt, Lekeš, Podešva, Leška, Kozubík, Luža, Fajkus, Sebera

Komentář k zápasu

Utkání začali aktivněji hosté ze Zlína, vylámali si však zuby na přerovské obraně v čele s pozorným Šimonů. Když navíc přišel o kotouč Pavlas, bylo pro Berany ještě hůř. Přerovští se vyřítili do protiútoku, který táhl Pěcha. S jeho střelou si ještě Kořének poradil, stejně jako s dorážkou Bienieka. Na pokus Adama Hradila ale už svým betonem nedosáhl. Valaši vyrovnali ve 24. minutě. Kopeček v levém rohu obranného pásma nezachytil přihrávku Talafy. Tu si poblíž přední tyče našel Jiří Podešva a zamířil pod břevno.

Zubrům se první přesilovka v zápase naskytla po vyloučení Hefky za nesportovní chování. U modré čáry obdržel kotouč od Zmeškala Szymon Bieniek, před kterým se zjevil volný prostor. Polský obránce si povyjel dopředu a nejprve rozezvonil pravou tyč, z dorážky pak zasunul do poloodkryté brány. Zlín odpověděl také v početní výhodě. Přerovská bránící čtveřice nedokázala vyhodit za modrou čáru, což přesnou střelou z hranice pravého kruhu potrestal Jáchym Janošek. Ve 37. minutě nahodil na Kořénka Tischer, po Mašínově snažení vznikl před hostující klecí závar. V něm se nejlépe zorientoval Jakub Kylnar a potřetí v utkání poslal Hanáky do vedení.

Krátce po začátku třetí části si Zubři vedení pojistili. Z pokusu Patrika Mašína toho zlínský gólman mnoho neviděl, takže se kotouč zastavil až v síti. Ve 47. minutě bylo pro domácí ještě veseleji, na pravou stranu si sjel Daniel Indrák a švihem prostřelil Kořénka mezi pravou rukou a tělem. Zlínští vzápětí snížili. Bednařík posunul na Sebastiana Fajkuse, na jehož ránu zleva Šimonů nestačil. Do sirény padla ještě jedna branka, a to poněkud kuriózní. Nahození Jana Kopečka zpoza branky si přímo do pravé šibenice srazil jeden z Beranů.

Doplňkový bod vybojovali hráči Zlína. V nájezdech se jako vítězný ukázal pokus Petra Pavlase hned z první série.

Ohlasy trenérů

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Zápas mohu hodnotit jedině pozitivně. Byli jsme trpělivější, začaly nám tam padat góly. Po prvním jsme se uklidnili, pak jsme sice dostali na 1:1, ale hráli jsme dál a dokud to šlo, tak jsme soupeře tlačili. Výborně opět zachytal Šimonů, ovšem tohle byl zápas o všech klucích. Všichni hráli tak, že chtěli od prvního střídání zvítězit.