ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Juniorka venku sahala alespoň po bodu, Havířov ovšem neobrala ani v nájezdech

Juniorka venku sahala alespoň po bodu, Havířov ovšem neobrala ani v nájezdech
H a v í ř o v – Když v řádné hrací době prohráli o tři branky, chtěli junioři Přerova v Havířově vyválčit alespoň bod „útěchy“. O něj si to s AZetem po nerozhodném prodloužení rozdali v samostatných nájezdech, ve kterých dvakrát vedli. Ani trefy Pěchy a Zmeškala však na dílčí vítězství nestačily, domácí pokaždé srovnali a díky Bambulovi pak na svou stranu získali rozhodující jednogólovou výhodu. Zubry čeká v sobotu v MEO Aréně derby se Zlínem.
9.kolo, pátek 5.10.2018
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
3:0
(1:0, 1:0, 1:0 - N 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Bambula (Pawliczek, Ševěček), 40. Bambula (Juhász, Ševěček), 55. Mastič (Pawliczek), rozhodující nájezd Bambula. Rozhodčí: Šutara – Gančarčík, Poruba. Vyloučení: 6:5, navíc Kopeček (Přerov) 10 minut osobní trest, Kylnar (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 111. Střely na branku: 31:22. Průběh utkání: 3:0.
Matoušek – Zdeněk, Uhlíř, Pavelek, Grygar, Koubek, Ševěček, Thiel – Bambula, Juhász, Adámek, Pawliczek, Mastič, Bochnak, Tomeček, Revaj, Janeček, Dufek
Šimonů – Kopeček, Tischer, Takáč, Bieniek, Gréč, Moučka, Vlček – Ryšavý, Kristek, Hradil, Borot, Krátký, Chytil, Zmeškal, Kylnar, Tarnoczy, Mašín, Pěcha

Komentář k zápasu

Oba týmy si byly vědomy důležitosti tohoto utkání a tak se soustředily spíše na obranu. Přesto měli domácí hráči už na konci druhé minuty možnost přesilové hry, ale ta se jim, kromě šancí Bambuly a Pawliczka na jejím začátku, vůbec nepovedla.

V 7. minutě se do brejku dostal domácí Mastič, ale se střelou mezi betony neuspěl, Šimonů si mezírku mezi chrániči pohlídal. V polovině 9. minuty poslal při přesilovce domácí do vedení Jan Bambula, jenž tečoval Pawliczkovu střelu mezi betony gólmana hostí.

Ve zbyku třetiny už vyložená šance k vidění nebyla a tak domácí po dvaceti minutách vedli 1:0.

Druhá třetina byla bohatá na šance, ve 24. minutě přestřelil branku Přerova Juhász, o tři minuty později netrefil odkrytou klec Pawliczek. Ve 32. minutě se zaskvěl Šimonů v brance Zubrů, který rychlým přesunem zabránil ve skórování Bambulovi.

O dvě minuty později úřadoval na druhé straně Matoušek, který zhatil šanci Radilovi. Ve 38. minutě ujal hostující obraně Juhász, ale Šimonů se překonat nenechal. Když už to vypadalo, že druhá třetina skončí bez gólu, vyslal Juhász do brejku Jana Bambulu, který si rozhýbal brankáře a bekhendem zasunul puk do odkryté branky. Tímto gólem stanovil skóre utkání po dvou třetinách na 2:0.

Třetí třetina začala opatrně z obou stran, první velká šance přišla až v polovině 48. minuty, kdy při vlastním oslabení ujel domácí Pawliczek. Zkusil bekhendový blafák, který Šimonů zastavil. Pak si oba týmy krátce zahrály přesilovku 5 na 3, ale ani jeden ji nevyužil.

Gól padl až v 55. minutě, kdy AZ využil klasickou přesilovku - Maxim Mastič dorazil Pawliczkovu střelu. Přerov na nepříznivý stav reagoval tvrdou hrou a dohráváním soubojů, které domácí soupeři opláceli, takže se na ledě dost jiskřilo. Na stavu skóre se ale nic nezměnilo a tak šel AZ do nadstavby s výhrou 3:0.

V prodloužení byli jasně lepší domácí hráči, hosty mohli být rádi, že je podržel Šimonů, který gól nepustil. Domácí gólman vůbec nemusel zasahovat a tak se rozhodovalo v samostatných nájezdech. V těch hosté vedli 1:0 a 2:1, ale nakonec vyhráli domácí hokejisté v poměru 3:2.

Vítězný nájezd proměnil Jan Bambula, který se s tím nepáral a propálil Šimonů příklepem. Následně Kylnar neproměnil svůj nájezd, když se dobrým zákrokem betonem prezentoval Matoušek a AZ získal bod navíc. Pro Havířov to je druhý plný bodový zisk v sezóně.