ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Juniorka Vsetín podruhé nepokořila, na Lapači vyšla gólově i bodově naprázdno

Juniorka Vsetín podruhé nepokořila, na Lapači vyšla gólově i bodově naprázdno
V s e t í n - Třičtvrtě hodiny hracího času se čekalo na gól v moravském souboji Přerova se Vsetínem. Poté se dvakrát během necelých šesti minut prosadili domácí Valaši a Zubry porazili v poměru 2:0. Hanákům se pak nepovedlo vybojovat ani doplňkový bod v prodloužení, z Lapače tak odjíždějí s prázdnou.
7.kolo, pátek 28.9.2018
VHK ROBE Vsetín - HC ZUBR Přerov
VHK ROBE Vsetín - HC ZUBR Přerov
2:0
(0:0, 0:0, 2:0 - N 1:0)
Branky a nahrávky: 46. Zeman (Pospíšil, Ondračka), 52. Krupa (Frimel, Lukačka), 65. Jindra. Rozhodčí: Kubičík – Bartek, Dohnal. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 230. Střely na branku: 35:32. Průběh utkání: 2:0.
Sachr – Lašák, Ondračka, Zeman, Jenáček, Pernický, Kožený – Jindra, Klímek, Zetocha, Vrána, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Vašenka, Frimel, Frydrych, Šánek
Šimonů – Kopeček, Tischer, Pohl, Takáč, Bieniek, Moučka – Ryšavý, Hradil, Borot, Indrák, Krátký, Zmeškal, Kylnar, Tarnoczy, Mašín

Komentář k zápasu

Souboj na Lapači začal průnikem Ondračky, kterého však brankář Šimonů vychytal. Valaši mohli poté ohrožovat přerovskou svatyni znovu, ovšem jejich přesilovku Zubři velmi dobře ubránili. Pak to byl Přerov, kdo se více tlačil dopředu. Mašínova otočka okolo klece ale úspěšná nebyla, stejně jako rána od modré čáry v podání Tischera. Poté na obou stranách zazvonily tyčky, nejprve po střele domácího Jindry, kterého o pár vteřin později napodobil Mašín.

Ani Přerované následně nezužitkovali přesilovku a v závěru třetiny, kdy se hrál pohledný hokej nahoru – dolů se velmi dobrými zákroky blýskli oba brankáři. Velmi nebezpečné bylo přečíslení Zmeškala s Ryšavým, kdy gól visel doslova na vlásku.

Také druhá třetina se rozběhla ve vysokém tempu. Ani přerovskému Hradilovi se však nepodařilo zblízka otevřít skóre. Zanedlouho k tomu měli hodně blízko Valaši, hráli totiž dvě přesilovky, obrana Zubrů v čele s velmi jistým brankářem Šimonů ale odolávala. Nedokázal ji překonat jak Jenáček, tak i Jindra.

Bezbrankový stav trval i po rychlém přečíslení Hanáků ve 35. minutě, kdy Hradil adresoval kotouč na Zmeškala, který ale Sachra nepřelstil. V závěru druhé části se Přerovu naskytla přesilovka, gólový efekt však znovu nikde. Po čtyřiceti minutách tak ve skóre stále svítily dvě nuly.

To se ale krátce po starté třetí třetiny už změnilo. VHK sice pohrdl přesilovkou, ale na konci 46. minuty, kdy se Zubři nedokázali dostat ven z obranného pásma, střílel z mezikruží Patrik Zeman a kotouč propadl do brány. Modrožlutí mohli odpovědět záhy z přesilovky. Kylnar našel Mašína, který vybídl Indráka na teč, puk ale nepřeskočil beton gólmana Sachra. Místo toho se však trefil Vsetín a odskočil na 2:0, když Frimel našel před bránou Tomáše Krupu a ten zacílil mezi betony.

Snahu Zubrů o zvrat sice nejprve rozbilo vyloučení, v závěru pak ale ještě Přerov hrál přesilovku, jenže ta na dvougólovém manku už nic nezměnila. Tři body tak připadly na konto Vsetína.

VHK navíc získal i čtvrtý bod z nadstavby. Mašín v poslední minutě chyboval v rozehrávce a nabídl brejk pro Lukáše Jindru, který rozhodl odrazem o tyčku.

Ohlasy trenérů

Petr Fojtů (VHK ROBE Vsetín): Dnes bych utkání hodnotil z obou stran velice kladně. Opravdu mělo úroveň juniorské extraligy. Prakticky celé utkání se to odvíjelo hlavně v prostřelení jejich vynikajícího gólmana Šimonů. V Přerově jsme jim za 65 minut nedali gól a dnes to bylo dalších 40. Pomalu už na nás padala deka, ale stále jsme věřili. Kluci, musím říct, že dnes hráli celý zápas perfektně. I Přerov předvedl velice dobrou hru. Věřili jsme, že ten jeden gól dáme a náš benjamínek Patrik Zeman vsítil první svou branku v juniorské extralize. Ukončil naše trápení a poté Tomáš Krupa zavěsil podruhé. Samozřejmě jsme chtěli i ten čtvrtý bod v prodloužení. Myslím si, že na nájezdy by to s Přerovem bylo také velmi těžké, ale 43 sekund před koncem to tam Jindra urval a musím říct, že dnes jsme kluky jen chválili. Předvedli vynikající výkon.

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Dnešní utkání bylo utkání dvou brankářů. Prostě 40 minut ani jeden neinkasoval. Poté jsme inkasovali a naše hra nebyla taková, jakou jsme si představovali. Dnes byl Vsetín mnohem disciplinovanější a agresivnější a měl hru mnohem lépe zorganizovanou než v utkání na našem ledě. My jsme se nedokázali prosadit, i když jsme měli množství příležitostí. které jsme měli využít, podržel je skvělý gólman. A to že jsme udělali chyby, o tom je hokej. My jsme ty chyby udělali dnes v nepravý moment a domácí toho dokázali na rozdíl od nás využít.