ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Přerov - Vsetín 2:6 | JUNIOŘI: Přerov - Mountfield HK 1:0 | DOROST: Plzeň - Přerov 8:1

Juniorka na Vítkovice ani podruhé nevyzrála, doma s nimi prohrála o tři branky

Juniorka na Vítkovice ani podruhé nevyzrála, doma s nimi prohrála o tři branky
P ř e r o v – Druhou výhru ve dvou dnech juniorští hokejisté Přerova nezaznamenali. Po Zlínu se v sobotu na domácím ledě střetli s Vítkovicemi, kterým chtěli vrátit porážku z prvního vzájemného utkání. Nedokázali však vstřelit ani jednu branku a ostravskému celku navzdory výbornému výkonu gólmana Šimonů podlehli 0:3. Následně neuspěli ani v nadstavbovém prodloužení.
6.kolo, sobota 22.9.2018
HC ZUBR Přerov - HC Vítkovice Ridera
HC ZUBR Přerov - HC Vítkovice Ridera
0:3
(0:1, 0:1, 0:1 - N 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Blaško (Beránek, Lewandowski), 27. Bernovský (Ivan, Fridrich), 47. Lednický (Mrva), 64. Lewandowski (Ficek). Rozhodčí: Kubíček – Mikšík, Zedník. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 158. Střely na branku: 39:43. Průběh utkání: 0:3.
Šimonů – Kopeček, Tischer, Takáč, Bieniek, Gréč, Moučka, Vlček – Kristek, Hradil, Borot, Indrák, Krátký, Chytil, Wolf, Zmeškal, Šimanský, Kylnar, Tarnoczy
Piták – Kunc, Bílý, Smička, Zapletal, Vacula, Ficek, Věntus – Fridrich, Bernovský, Lednický, Lewandowski, Beránek, Mrva, Blaško, Potočný, Ivan

Komentář k zápasu

Start se více povedl hostům. Ti šli totiž do vedení už po necelých třech minutách hry, kdy byli patřičně dotíraví v útočném pásmu a nakonec otevřeli skóre zápasu z hokejky Jána Blaška. Vítkovice zavřely Hanáky do pásma a jen tak tak zanedlouho Fridrich nenavyšoval. Velkou šanci měl později i Mrva, to Přerovské mohla nakopnout v první třetině hned trojice vyloučení hostů s krátkou přesilovkou pět na tři. Bruslivější a čerstvější Ridera si ale první dějství pohlídala.

Druhá třetina přílišný odklon od dosavadního stylu hry nezaznamenala. Nebezpečnější a aktivnější byli znovu hosté, ale ve 24. minutě mohlo být srovnáno. Kylnar byl jedním z aktérů situace „2 na 0“. Namísto přihrávky však dobrá šance končila zakončením mezi Pitákovy betony a ty se stihly zavřít včas.

Mladí Zubři nevyužili přesilovou hru a na konci 27. minuty byli potrestáni druhou brankou. Po ose Fridrich – Ivan se kotouč zastavil až u volného Jana Bernovského, který měl osamocen práci na levé tyči jednoduchou. Ridera nadále ohrožovala Zubry z různých pozic, to šancí domácích bylo méně a o žádnou branku se tak během čtyřiceti minut nezasloužili.

I poslední dvacetiminutovka pokračovala v dosavadní hře. Vítkovice znovu zapsaly jednu branku a to v čase 46:10 z hole Vojtěcha Lednického, který šikovně číhal v mezikruží na přicházející přihrávku od Mrvy. O chvíli později nastřelil domácí Vlček tyč, zakrátko Pitáka nepřekonal ani Kylnar. Utkání tak za stavu 0:3 dospělo do prodloužení o bonusový bod.

Jeho majitelem, tak jako tří základních se staly Vítkovice a nepovolily Přerovu odvetu za minulé setkání. Zubři se v prodloužení dlouho drželi na kotouči, jenže jakmile o něj přišli, ke vší smůle přišli ještě o jednu bránící hokejku a Ficek tak pohodlně přihrál Jakubu Lewandowskimu, který si brankáře Šimonů položil k ledu a zakončil do odkryté horní části branky.

Ohlasy trenérů

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Je to jednoduché hodnocení. Dnes byl soupeř opravdu lepší než my. Tahali jsme celý zápas za kratší konec lana. Držel nás sice gólman, ale každou třetinu jsme ten gól dostali. Byli jsme o krok pozadu. Myslím, že fyzicky byli kluci na utkání nachystaní dobře, ale dnes chyběla ta hlava a taková ta větší bojovnost. Možná i malinko toho štěstí, že kdybychom tam z některé šance dali gól, tak by se ten zápas mohl nějakým způsobem zvrátit, nebo bychom se do něj mohli lépe dostat. Dnes musím uznat kvalitu soupeře, jednoznačně nás přehrál.

Mojmír Trličík (HC Vítkovice Ridera): Já jsem přesvědčen, stejně jako kolega, že to bylo zasloužené naše vítězství. Že jsme měli větší drajv, že jsme byli opravdu rychlejší a že jsme byli dobře připraveni na styl soupeře po taktické stránce. Ubránili jsme všechna oslabení, stejně jako doposud, hráli jsme i obětavě a nakonec jsme v každé třetině byli produktivní jedním gólem. Velká radost, víkend za osm bodů s dvěma nulami.