ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Šest gólů a soupeři znovu ani bod! Junioři si doma poradili také s Havířovem

Šest gólů a soupeři znovu ani bod! Junioři si doma poradili také s Havířovem
P ř e r o v - Venku se prozatím juniorce přerovských Zubrů bodově nedaří, doma je naopak její bilance stoprocentní! Po Vsetínu totiž odjel z MEO Arény s prázdnou také Havířov. Soupeř se dvě třetiny držel na dostřel a v úvodu třetí části snížil na rozdíl jednoho gólu, ale závěr patřil Zubrům, kteří si vítězství za tři body pojistili. Navíc díky úspěšně zvládnutým nájezdům znovu získali i bod čtvrtý.
4.kolo, neděle 16.9.2018
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
6:2
(1:0, 2:1, 3:1 - N 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Borot (Hradil, Moučka), 34. Tischer (Takáč, Mašín), 37. Takáč (Indrák, Mašín), 46. Mašín (Tischer, Navrátil), 50. Zmeškal (Hradil), 55. Navrátil (Mašín), rozhodující nájezd Kylnar – 24. Pawliczek (Dufek), 43. Pawliczek (Bambula). Rozhodčí: Dufka – Lukš, Mikšík. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 188. Střely na branku: 30:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 6:2.
Šimonů – Kopeček, Tischer, Takáč, Gréč, Moučka, Vlček – Ryšavý, Kristek, Hradil, Borot, Indrák, Krátký, Fencl, Zmeškal, Šimanský, Kylnar, Tarnoczy, Mašín, Navrátil
Matoušek – Topolanský, Sturzc, Máca, Uhlíř, Grygar, Šěvěček, Thiel – Stodůlka, Hilšer, Juhász, Adámek, Pawliczek, Žídek, Bambula, Byčkov, Revaj, Janeček, Dufek

Komentář k zápasu

Zubry od začátku stejně jako v předešlých zápasech držel výborně chytající Šimonů. V páté minutě vytěsnil u pravé tyče kotouč sklepnutý ze vzduchu Dufkem. Během první třetiny si poradil i s pokusem Adámka a betonem parádně zneškodnil tutovku Juhásze. Přerov poprvé výrazněji zahrozil ve vlastním oslabení, ve kterém Navrátil nepřekonal Matouška po nahrávce Mašína. V desáté minutě se domácí celek chopil vedení, když se po asistenci Hradila prosadil Martin Borot.

Havířov srovnal ve 24. minutě. Ve vlastním oslabení ujeli Dufek s Dominikem Pawliczkem, který u pravé tyče zavěsil do horní části branky. Poté znovu zářil Šimonů. Dvakrát na něm ztroskotal Žídek, posléze vychytal Pawliczka a Sturcze. Na druhé straně střílel nebezpečně Mašín, jenž se ve 34. minutě podílel na druhé přerovské brance. Po souhře s Takáčem projel před Matouška Robin Tischer a procedil kotouč za jeho záda. Do konce druhé třetiny udeřili Zubři ještě jednou, Indrák přihrál pod sebe „do kapsy“ Davidu Takáčovi a ten zamířil mezi pravou ruku a beton brankáře.

Hosté snížili v početní převaze. Bambula poslal puk Dominiku Pawliczkovi, jehož přízemní střela skončila za zadní tyčí. Pak už ale skórovali jen Přerovští. Na 4:2 upravil z dorážky do odryté části klece Patrik Mašín. V 50. minutě Matouškovi pod lapačkou propadla rána Lukáše Zmeškala z levého kruhu. Gólový účet tří třetin zápasu završil v přesilovce Jakub Navrátil. V nájezdech získal Přerov i čtvrtý bod. Jediný, kdo v individuální disciplíně uspěl, byl Jakub Kylnar.

Ohlasy trenérů

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Za čtyři body jsme samozřejmě moc rádi. Havířov byl v tabulce hned za námi, takže se dnes pomyslně hrálo o osm bodů. Hodně nás podržel brankář Daniel Šimonů. Už podruhé nám vychytal nájezdy a je silným článkem mužstva, na který se můžeme spolehnout. Musím však pochválit všechny kluky, že udrželi nervy na uzdě, protože v první třetině byla hra taková rozháraná. Jak se říká, nelepilo jim to, ale pak se do zápasu dostali a jak jsme přidávali góly, tak se hra zklidnila. Za stavu 3:2 jsme nabádali hráče, aby nebyli ustrašení a nebáli se hrát s kotoučem. Závěr jsme pak zvládli na výbornou.

Tomáš Potěšil (AZ RESIDOMO Havířov): Prohru zapříčinila naše nedisciplinovanost. Za stavu 1:1 jsme dvakrát netrefili prázdnou bránu a pak jsme hned faulovali. Po dalších hrubých faulech se soupeř dostal do vedení o dvě branky. Ve třetí třetině jsme po snížení byli lepší, ale za naše individuální chyby přišel trest v podobě čtvrtého a pátého gólu. Přerov krizové situace ustál daleko lépe. V nájezdech se naplno projevila naše smůla, kdy jsme nastřelili tři tyčky, takže nemáme ani bod.