ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Přerov - Vsetín 2:6 | JUNIOŘI: Přerov - Mountfield HK 1:0 | DOROST: Plzeň - Přerov 8:1

O prohře juniorky v Třinci rozhodla první třetina, za nadstavbu bere alespoň bod

O prohře juniorky v Třinci rozhodla první třetina, za nadstavbu bere alespoň bod
T ř i n e c – Na stadionu Třince se ve třetím kole DHL Extraligy juniorů představili Přerované. V první třetině inkasovali od Ocelářů tři branky a s nepříjemným mankem už do konce zápasu nepohnuli. Naopak domácí tým necelých sedm minut před koncem třetí části upravil skóre na konečných 4:0. V nadstavbě si ale lépe počínali Zubři. Díky bleskové trefě, na kterou kapitánu Zmeškalovi stačilo sedm sekund, vezou ze Slezska bod.
3.kolo, pátek 14.9.2018
HC Oceláři Třinec - HC ZUBR Přerov
HC Oceláři Třinec - HC ZUBR Přerov
4:0
(3:0, 0:0, 1:0 - N 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Tomanek (Plandor, Králík), 14. Krč (Macháček, Homola), 19. Homola (Tomanek), 54. Čmiel (Indrst, Rufer) – 61. Zmeškal (Hradil). Rozhodčí: Fiala – Rychlý, Tošenovjan. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 42:23. Průběh utkání: 4:0.
Švehlák – Krzak, Bulava, Rufer, Šulák, Adámek, Michálek, Homola – Havránek, Králík, Krč, Tomanek, Indrst, Mikler, Geidl, Čmiel, Plandor, Macháček
Šimonů – Kopeček, Tischer, Takáč, Gréč, Moučka, Vlček – Fencl, Kristek, Hradil, Borot, Indrák, Krátký, Wolf, Dvořáček, Zmeškal, Šimanský, Kylnar, Tarnoczy

Komentář k zápasu

Ze zápasu uběhlo jen sedmadvacet vteřin a Zubři šli kvůli vysoké holi kapitána Zmeškala do oslabení. To sice modrožlutí ubránili, ale krátce po něm už se Ocelářům podařilo otevřít skóre. Ránu Plandora ještě Šimonů vyrazil, jenže s dorážkou Ondřeje Tomanka už si neporadil. Další obrovskou šanci měl Havránek, Indrstovu rychlou přihrávku ale nezužitkoval. V osmé minutě získal početní výhodu tým Zubrů, k většímu ohrožení Švehlákovy klece však nedošlo. Přerov zahrozil jen Takáčem střílejícím od modré čáry.

Další minuty se znovu nesly ve znamení třineckého tlaku, z něhož přišly další dva góly. Na konci 14. minuty Macháček našel Tomáše Krče, který z mezikruží zakončil přesně nad rameno brankáře Šimonů. Třetí změnu skóre pak obstaral David Homola, jenž přes klubko hráčů zacílil do míst pod horní tyčku.

Do druhé třetiny nastoupil úplně jiný Přerov. Zubři výrazně přidali na bojovnosti a soupeř se musel bránit. Obrovská šance se ve 23. minutě naskytla pro Wolfa, ten však zblízka nedokázal kotouč dostat za Švehlákova záda. Poté následovala přerovská početní výhoda, v níž tvrdě pálil Kristek, ale kotouč se ani tentokrát do brány nedostal.

Ve druhé půli prostředního dějství se do šancí už dostali také Oceláři a několikrát to před brankářem Šimonů hořelo. Zejména ve 31. minutě, kdy Přerov nedůsledně střídal, z čehož vznikl rychlý brejk Homoly s Králíkem. Šimonů se roztáhl na brankové čáře a kotouč za sebe nepustil. Navýšit náskok mohl Třinec i ve 38. minutě, kdy obrana Zubrů znovu nepokryla Králíka. Ten ale svoji střelu namířil těsně vedle. I po čtyřiceti minutách tak platil stav 3:0.

Také do třetí třetiny vstoupili Zubři aktivně. V zakončení se jim však stále nedařilo. Střela Kylnara ve 43. minutě skončila na betonu brankáře Švehláka. O chvíli později mohl Přerov hrát čtyřminutovou přesilovku, protože domácí Krzak se provnil dvěma fauly, jenže po buly putoval za vysokou hůl na trestnou také Borot.

Z třígólového manka Přerované nic nestáhli ani v následující přesilovce, naopak početní výhoda Ocelářů byla šest minut před koncem úspěšná. Indrst našel Matouše Čmiela, který se z prostoru mezi kruhy nemýlil. Základní hrací doba tak skončila 4:0 a přinesla třineckým Ocelářům tři body do tabulky.

Nadstavba zápasu trvala pouhých sedm vteřin. Do rychlé šance se dostal Lukáš Zmeškal a přesnou trefou zajistil svému týmu alespoň jeden bod.

Ohlasy trenérů

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Samozřejmě rozhodla první třetina. Kluci neměli přípravu na zápas, jakou bychom si představovali, protože cesta do Třince nám trvala dvě a půl hodiny. Od toho se také odvíjel začátek zápasu. Velmi rychle jsme prohrávali o gól, a než jsme naskočili do rychlíku, vedl Třinec 3:0. Proti takovému soupeři si tohle venku nesmíme dovolit. Nechci to svádět na cestu autobusem, spíše to bylo nezkušeností kluků. Nedokáží se soustředit na první třetinu a odvádět stoprocentní výkon od první minuty. Když se z toho poučíme, můžeme hrát rovnocennou partii s každým protivníkem.