ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Dorost před pauzou deklasoval Olomouc, na jejím stadionu nastřílel osm branek

Dorost před pauzou deklasoval Olomouc, na jejím stadionu nastřílel osm branek
O l o m o u c – Jednoznačné vítězství si v hanáckém souboji připsali dorostenci Přerova. Na půdě Olomouce skórovali hned osmkrát a Kohouty v řádné hrací době skolili vysoko 8:0. Obránce Adam Holík se přitom blýskl hattrickem, útočník Jakub Zembol vstřelil svému bývalému klubu dva góly. Zubři po zásluze získali tři body, v nadstavbě po nájezdech uspěli domácí.
14.kolo, sobota 3.11.2018
HC Olomouc - HC ZUBR Přerov
HC Olomouc - HC ZUBR Přerov
0:8
(0:3, 0:4, 0:1 - N 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: Rozhodující nájezd Spurný – 2. Hlávka (Holík, Štíbr), 9. Hlávka (Kaprál, Juřička), 10. Zembol, 30. Holík (Zembol, Šilhavý), 32. Holík (Brázda, Šilhavý), 33. Zembol (Kuncek, Brázda), 38. Holík, 43. Hradil (Koblížek). Rozhodčí: Novák – Janoško, Zicháček. Vyloučení: 9:7. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 39. Střely na branku: 33:47. Průběh utkání: 0:8.
Hořejší (10. Běhal, 41. Hořejší) – Nesvadba, Spurný, Lambert, Přecechtěl, Stratil, Pekr, Holcman, Sedláček, Havel, Václavský, Kusák, Petřeková, Masare, Fasner, Ševčík, Prízašný, Ruda
Suchánek – Kaprál, Koblížek, Palguta, Brázda, Holík, Šilhavý – Štíbr, Kuncek, Hradil, Zembol, Hlávka, Kuchta, Závadský, Buršík, Juřička

Komentář k zápasu

Už od začátku utkání diktoval tempo zápasu Přerov. Hned ve druhé minutě se do útoku prodral Tadeáš Hlávka a střelou z pravého kruhu nad rameno domácího brankáře poslal Zubry do vedení. O pár minut později měli hosté blízko k další brance, Závadský však přes skrumáž hráčů před Hořejšího brankou trefil jen beton domácího brankáře.

Co se nepovedlo Závadskému napravil o pár sekund později Tadeáš Hlávka, který po tlaku Přerova zblízka překonal Hořejšího a připsal si tak už druhý gól v utkání. Přerovští pak bleskově přidali ještě třetí gól, když vyhraného buly před olomouckou brankou využil Jakub Zembol.

Ve 13. minutě se rychle až do útoku snažil protáhnout Holcman, olomoucký útočník nakonec však trefil jen betony připraveného Suchánka. V polovině zápasu těžili Zubři znovu z vyhraného buly, tentokrát už Běhala totiž dokázal překonat Adam Holík, který poslal hráče v modro-žlutých dresech do čtyřbrankového náskoku.

Pak se s góly roztrhl pytel a skóre na světelné tabuli se ve prospěch Přerova měnilo velmi rychle. Ve 32. minutě nepohrdl dvojnásobnou přesilovkou Adam Holík a stejně jako Hlávka si připsal už druhou branku. O minutu a půl později se díky přesné a tvrdé střele zapsal mezi dvoubrankové hráče i Jakub Zembol. Necelé tři minuty před koncem prostřední části pak zkompletoval hattrick trochu paradoxně obránce Adam Holík a na světelné tabuli už svítil stav 0:7.

Hned na začátku třetí třetiny pak přidal z dorážky už osmou branku hostů Marian Koblížek. Alespoň trochu upravit skóre utkání se pak snažil Masare, který se sám protáhl až před Suchánka, mířil ale těsně mimo.

Nadstavbová část hanáckého derby došla až do samostatných nájezdů, ve kterých byli úspěšnější domácí. Individuální disciplína se protáhla až do osmé série a Kohouti byli o něco šikovnější, připsali si totiž výhru 4:2, když se dvakrát trefil Adam Spurný.