Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorost doma v hanáckém derby rozstřílel Olomouc, třikrát udeřil z přesilovek

Dorost doma v hanáckém derby rozstřílel Olomouc, třikrát udeřil z přesilovek
P ř e r o v – Jednoznačné vítězství si v řádné hrací době domácího zápasu s Olomoucí připsali dorostenci Přerova. Hanácké derby ovládli poměrem 5:0, třikrát přitom skórovali už během první třetiny. Celkově čtyři z pěti branek obstarali obránci, kteří také využili tři přesilové hry. Jediné, co Zubři na svou stranu nezískali, byly doplňkové nájezdy. Bod si v nich vysloužili Kohouti.
5.kolo, čtvrtek 27.9.2018
HC ZUBR Přerov - HC Olomouc
HC ZUBR Přerov - HC Olomouc
5:0
(3:0, 2:0, 0:0 - N 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Brázda (Závadský, Kaprál), 14. Ryšavý (Holík, Halík), 15. Šilhavý (Halík, Ryšavý), 23. Šilhavý (Holík, Kuncek), 40. Holík (Šilhavý, Štíbr) – rozhodující nájezd Masare. Rozhodčí: Škach – Kociňák, Poláček. Vyloučení: 6:9. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 77. Střely na branku: 57:27. Průběh utkání: 5:0.
Suchánek – Kaprál, Koblížek, Palguta, Brázda, Holík, Šilhavý – Machalík, Štíbr, Ryšavý, Kuncek, Halík, Hradil, Hlávka, Závadský, Buršík, Juřička
Špunar (23. Běhal, 41. Špunar) – Nesvadba, Lambert, Přecechtěl, Stratil, Pekr, Radová, Holcman, Sedláček, Přidal – Havel, Václavský, Petřeková, Masare, Fasner, Ševčík, Prísažný, Ruda

Komentář k zápasu

Skóre hanáckého derby se poprvé měnilo na konci čtvrté minuty. Kaprálova střela se odrazila od Závadského k Vladimíru Brázdovi, který z levé strany po zemi překonal Špunara. Z podobné pozice udeřili Zubři i podruhé. Tentokrát olomoucký brankář neudržel ve výstroji kotouč nahozený Holíkem. K dorážce se dostal kanonýr Martin Ryšavý a zakončoval do dolního kouta branky. V první třetině padl ještě jeden gól. V přesilové hře tečoval Ryšavého střelu Halík k Michalu Šilhavému, jenž se přes klečícího Špunara trefil pod břevno.

Další početní výhodu zužitkovali Zubři ve 23. minutě. Holík nahrál u modré čáry svému kolegovi z obrany Michalu Šilhavému. Před ním se nacházel dostatek volného prostoru, takže si s pukem povyjel a jeho následné zakončení stálo za to. Křížný pokus tahem opřel o pravou tyč a zapříčinil střídání v olomouckém brankovišti, kam místo Špunara nastoupil Běhal. Ani on ale čisté konto neudržel. Na konci druhé třetiny vystřelil v přesilovce téměř přes celou délku útočného pásma Adam Holík a vymetl pravou šibenici.

Třetí část žádnou branku nenabídla. Olomouc znovu vyměnila gólmany, na druhé straně kluziště pokračoval ve spolehlivém výkonu Suchánek. Vychytanou nulu uhájil proti Ševčíkovi, odolal i střele unikajícího Masareho. Doplňkový bod vybojovali hosté, v samostatných nájezdech jim ho pokusem k levé tyči zajistil Adam Masare. Ten dohromady proměnil dva nájezdy, na jeho druhý – rozhodující – si Suchánek betonem sáhl, vytěsnit mimo ho však nedokázal.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Začátek byl vyrovnaný, soupeř dobře bruslil. V první třetině jsme vstřelili tři góly, čímž jsme zápas zlomili. Po zbytek utkání jsme pak více méně kontrolovali hru a vyhráli s nulou vzadu. V nájezdech jsme ale prohráli a paradoxně jsme všichni zklamaní. Odehráli jsme super zápas, zvítězili 5:0, ovšem nemáme ten bod navíc.

Petr Fiala (HC Olomouc): Domácí měli v týmu individuality, které zápas rozhodly. Na naší straně bylo hodně vyloučených, tři góly jsme koneckonců dostali v oslabení. V tomto byl velký rozdíl. Je ironické, že po celkovém utkání jsme se nakonec radovali my, protože jsme získali bod v nájezdech. Domácí naproti tomu odjížděli z ledu s hlavami dolů. Jen se potvrzuje, že tento systém vymyslel někdo…kdo se ani neumí vžít do pocitů těch kluků. Když někdo vyhraje 5:0 a pak se ani neraduje… My jsme získali alespoň bod, který je pro nás výhrou.