ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Přerov - Vsetín 2:6 | JUNIOŘI: Přerov - Olomouc (čtvrtek 18:00) | DOROST: Plzeň - Přerov 8:1

Dorost poprvé v sezoně vyšel bodově naprázdno, ve Zlíně prohrál o tři góly

Dorost poprvé v sezoně vyšel bodově naprázdno, ve Zlíně prohrál o tři góly
Z l í n – V úvodních třech zápasech ELIOD Extraligy dorostenci Zubrů vždy bodovali, ve čtvrtém utkání na ledě zlínských Beranů ale jejich šňůra skončila. Přerov sice dokázal na začátku druhé třetiny snížit dvougólový náskok soupeře, třetí část však znovu patřila Zlínu, který žádné drama nepřipustil a i díky hattricku útočníka Adama Lacigy zvítězil v poměru 5:2. Domácím vyšla i nadstavba, kterou rozhodli v poslední minutě prodloužení.
4.kolo, sobota 22.9.2018
Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
5:2
(2:0, 0:1, 3:1 - N 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Laciga (Burian, Chludil), 10. Laciga (Chludil, Šindelek), 41. Kráčalík (Laciga, Chludil), 45. Laciga (TS), 60. Hoferek (Chludil), 65. Šindelek (Chludil) – 24. Štíbr (Šilhavý), 60. Kuncek (Halík). Rozhodčí: Šudoma – Čelechovský, Kučera. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 63. Střely na branku: 36:36. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2.
Synek – Nábělek, Šimášek, Sýkora, Burian, Šindelek, Čapka, Hoferek, Chludil, Tomeček, Ševčík, Peprna, Čechmánek, Mojžíš, Laciga, Ramert, Kráčalík, Lavička
Suchánek (45. Žurek, 61. Suchánek) – Kaprál, Koblížek, Palguta, Brázda, Holík, Štíbr, Ryšavý, Kuncek, Halík, Hradil, Hlávka, Závadský, Juřička, Šilhavý

Komentář k zápasu

Zlín začal zápas s Přerovem velmi dobře, jelikož už po sedmi minutách vedl. Adam Laciga clonil před brankou a po nenápadné střele Adama Buriana dokázal kotouč tečovat do sítě. Ševci ale stále pokračovali v tlaku, což přineslo další branku. Adam Laciga se opět pohyboval v předbrankovém prostoru a po přihrávce od Šindelka zasunul kotouč do prázdné branky, protože Tomáš Suchánek, brankář hostů, se nestačil přesunout.

Další třetina už pro ševce tak dobře nezačala, protože Zubři začali hrát mnohem lépe, než v první třetině, což znamenalo první branku hostů. Miroslav Štíbr si najel do levého kruhu, kde dostal přihrávku od Michala Šilhavého a svou střelu nasměroval přesně nad pravé rameno Tobiáše Synka, který neměl šanci. I potom Přerov ve druhé třetině Zlín jasně přehrával, ale branka už nepadla a tak se šlo do šaten za vedení Beranů.

Ihned po začátku třetí třetiny se téměř definitivně rozhodlo utkání. Jakub Kráčalík, kapitán ševců, rozhodl zápas střelou z mezikruží, která letěla přesně pod víko. Ševci se po tomto gólu jasně ujali režie hry, z čehož těžili. Marian Koblížek zakryl kotouč v brankovišti při šanci Beranů, což znamenalo trestné střílení. Chopil se ho Adam Laciga, který se nejprve Suchánka položil a pak ho bekhendem přehodil, zvýšil vedení domácích a k tomu se mu podařilo zkompletoval hattrick.

Vše už vypadalo jasně, ale Zubři ještě stihli snížit. Minutu před koncem se napřáhl Matěj Halík, který sice branku nevstřelil, ale kotouč Synkovi propadl za záda, kde byl připravený Lukáš Kuncek, pro kterého nebyl problém zasunout puk za čáru. Necelou půl minutu před koncem však bylo definitivně rozhodnuto, když Jan Hoferek dokázal střelou z obranného pásmo trefit přesně prázdnou branku a zpečetil tak zisk tří bodů.

Poté následovala samozřejmě nadstavba. Ta byla zprvu velmi vyrovnaná, ale ševci i přesto častěji byli u kotouče a trochu svého soupeře přehrávali. Nakonec minutu a čtvrt před koncem fauloval kapitán Zubrů Martin Ryšavý, což rozhodlo. Mladí ševci téměř okamžitě přesilovku využili, když se od modré napřáhl Filip Šindelek, který pro dorostence vystřelil i čtvrtý bod. Tímto vítězstvím dorostenci navázali na výhru s Olomoucí a ziskem čtyř bodů dokázali postoupit na třetí příčku tabulky.

Autor: Lukáš Mihal (www.hokej.zlin.cz)