ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Přerov - Vsetín 2:6 | JUNIOŘI: Přerov - Mountfield HK 1:0 | DOROST: Plzeň - Přerov 8:1

Dorost proti Vítkovicím dohrával bez kanonýra, soupeři podlehl v prodloužení

Dorost proti Vítkovicím dohrával bez kanonýra, soupeři podlehl v prodloužení
P ř e r o v – S Vítkovicemi se v domácím prostředí střetl dorost Zubrů. V první třetině dotáhl jednobrankové manko, ve druhé výsledek překlopil na svou stranu. Po polovině zápasu ale přišel o svého nejlepšího střelce Martina Ryšavého, kterého rozhodčí vyloučili na pět minut a do konce utkání. V dlouhé přesilovce Vítkovičtí srovnali, jejich obránce Cubo pak v prodloužení přidal i rozhodující branku. Přerov tak získal bod.
3.kolo, sobota 15.9.2018
HC ZUBR Přerov - HC Vítkovice Ridera
HC ZUBR Přerov - HC Vítkovice Ridera
2:3p
(1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Ryšavý (Halík, Juřička), 24. Halík (Juřička, Ryšavý) – 7. Krejsa (Bystroň, Petr), 35. Cubo (Bystroň, Kotásek), 61. Cubo (Petr). Rozhodčí: Čech – Mikšík, Vodák. Vyloučení: 0:3, navíc Ryšavý (Přerov) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 138. Střely na branku: 12:43. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.
Suchánek – Kaprál, Koblížek, Palguta, Brázda, Holík, Šilhavý – Machalík, Štíbr, Ryšavý, Halík, Hradil, Hlávka, Závadský, Buršík, Juřička
Bartošák – Bystroň, Cubo, Machů, Smolka, Kosina, Puchala, Vřeský – Holanik, Kotásek, Přibyl, Krejsa, Petr, Schauer, Melovský, Juříček, Kubík

Komentář k zápasu

Na první branku zápasu došlo v sedmé minutě. Bystroň přihrál k levému mantinelu kapitánu Vítkovic Josefu Krejsovi, jehož prudké nahození po teči jednoho ze Zubrů rozvlnilo síť za Suchánkem. Za dvě minuty přišlo vyrovnaní. Martin Ryšavý se po Halíkově pasu dostal před obránce a zakončil k zadní tyči. Jedovatou střelu Halíka vyrazil do strany Bartošák, na druhé straně se strhla skrumáž a puk prošel těsně vedle pravé tyče přerovské klece.

Ve 24. minutě Zubři skóre otočili. Po Ryšavého pobídce trefil Juřička klečícího soupeře před sebou. Kotouč se odrazil doprava k Matěji Halíkovi, který uklízel do odkryté brány, Bartošák totiž počítal se zákrokem proti Juřičkovu pokusu a odklouzal k opačné tyči. Ve 32. minutě došlo na souboj Ryšavého s Kosinou, po kterém vítkovický hráč nešťastně boural do mantinelu za domácí brankou. Rozhodčí v návaznosti na tuto situaci vyloučili přerovského kanonýra a pět minut a do konce utkání.

Hosté v dlouhé přesilovce srovnali, když rána Ondřeje Cuba z levé strany skončila až za Suchánkem. V pokračující výhodě trefil Petr z otočky tyčku. Ve třetí třetině Suchánek třikrát vychytal Krejsu, Juřička na pravé straně přestřelil. V prodloužení rozhodl o bodu navíc pro Vítkovice svou druhou trefou v zápase Ondřej Cubo, který překonal domácího gólmana po přihrávce Petra.

Ohlasy trenérů

Pavel Neumann (HC ZUBR Přerov): Vítkovice vstupovaly do zápasu v roli favorita, my jsme na ně ale byli dobře nachystaní. První dvě utkání dodala klukům sebevědomí. Odehráli jsme výbornou partii plnou bojovnosti a se spoustu zblokovaných střel, také jsme hráli velmi organizovaně. Zápas bohužel ovlivnilo vyloučení Martina Ryšavého, když jsme ještě vedli. Škoda, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce v prodloužení. S předvedeným výkonem jsme ale jinak spokojení.

Jan Vavrečka (HC Vítkovice Ridera): Bylo to velice dobré, rychlé a agresivní utkání. Pochválil bych soupeře, který hrál výborně. Pro nás šlo o nejtěžší zápas z dosavadních tří, co jsme zatím odehráli. Museli jsme se srovnávat s rychlou a agresivní hrou Přerova.