Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorost otočil utkání s Warriorem Brno, Ryšavý v prodloužení dovršil hattrick

Dorost otočil utkání s Warriorem Brno, Ryšavý v prodloužení dovršil hattrick
P ř e r o v – Ostrý start do extraligové soutěže mají za sebou dorostenci Zubrů. V domácím prostředí s Warriorem Brno třikrát prohrávali, v posledních deseti minutách třetí třetiny ale skóre dvěma brankami z hole Martina Ryšavého dokázali otočit. Ke třem bodům přidat i čtvrtý v prodloužení, to Ryšavý přidal svůj třetí gól.
1.kolo, sobota 8.9.2018
HC ZUBR Přerov - HCM Warriors Brno
HC ZUBR Přerov - HCM Warriors Brno
4:3
(1:2, 1:0, 2:1 - N 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Holík (Hlávka), 30. Halík (Ryšavý, Juřička), 54. Ryšavý (Šilhavý, Halík), 58. Ryšavý (Holík), 61. Ryšavý (Halík) – 10. Denk (Havelka, Kopřiva), 13. Havelka (Ambrož, Zelinka), 42. Kopřiva (Heinrich, Denk). Rozhodčí: Goňa – Wesley, Pospíšil. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 128. Střely na branku: 42:24. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.
Suchánek – Kaprál, Koblížek, Palguta, Brázda, Tomiga, Holík – Machalík, Štíbr, Ryšavý, Kuncek, Halík, Hradil, Hlávka, Závadský, Buršík, Juřička, Šilhavý
Šebo – Šlahora, Gryc, Mlčoch, Svoboda, Hykl – Kareš, Zelinka, Havelka, Lysoněk, Boltvan, Ambrož, Kopřiva, Hanák, Denk, Harásek, Heinrich

Komentář k zápasu

Zubři přežili první vážnější možnost soupeře v šesté minutě. Boltvan při úniku dvou proti jednomu prostrčil puk mezi nohama posledního bránícího hráče, Kareš ale v zakončení před Suchánkem pohořel. Několik desítek sekund před polovinou úvodního dějství rozpoutali Brňané v domácím brankovišti zmatek a Kryštof Denk doklepával za marně se natahujícího přerovského muže s maskou. Vyrovnaní obstaral po povedené individuální akci Adam Holík, nedlouho po něm však střelou ke vzdálenější tyči vrátil hostujícímu týmu vedení Tomáš Havelka.

Blízko vyrovnání byl Ryšavý, jeho střela zprava zazvonila o tyčku. Sám na Šeba se řítil Závadský, svůj bekhendový blafák ale namířil jen do jeho betonu padajícího k ledu. Vyrovnaní Přerov dosáhl krátce před uplynutím poloviny střetnutí. Ryšavý nabil Matěj Halíkovi a ten se z levého kruhu nemýlil. V závěru druhé třetiny ujel po levém křídle Denk a před brankou zkoušel najít najíždějícího Svobodu. Puk po jeho teči prosvištěl o kousek vedle pravé tyče.

Na začátku třetí části se Warrior potřetí ujal vedení. Pokus Patrika Kopřivy od levého mantinelu propadl Suchánkovi do sítě. Zubři ale i napotřetí dokázali odpovědět, v 53. minutě překonal Šeba střelou nad rameno Martin Ryšavý, jenž se necelé tři minuty před sirénou postaral i o obrat ve skóre.

Ke třem bodům přidali Hanáci ještě jeden. Prodloužení po zhruba půlminutě ukončil Martin Ryšavý, jenž tak v podstatě zkompletoval hattrick.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Byl to velmi těžký start do soutěže, soupeř byl připravený, hrál organizovaně. Velkou část zápasu vedl, nám se to pak silou vůle a dvěma góly Martina Ryšavého povedlo otočit. Vyhráli jsme i prodloužení, takže bereme čtyři body. Mužstvo ukázalo neskutečný charakter, byť většina utkání se nám nedařila podle představ.

Petr Kolečkář (HCM Warrior Brno): Týmy se o rok posunuly, takže jsme nevěděli, co od zápasu čekat. Byli jsme plní odhodlání, možná s trochou nervozity. Začali jsme hodně aktivně a agresivním forčekingem jsme si v prvních deseti minutách vynutili více střel. Zaslouženě jsme vedli 1:0, a i když při vyrovnávací brance přišla chybička, oprávněně jsme podle mě první třetinu vyhráli. Ve druhé třetině nás Přerov trochu zatlačil, ale vypomohli jsme si obětavostí a dokázali držet nerozhodný stav. Po třetí brance z trochu nečekané střely už jsme věřili, že zápas dotáhneme do vítězství. Jenže v závěru přišly individuální chyby a vynikající přerovský útočník nás potrestal. Body už nepřinesla ani snaha o závěrečný tlak.