Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost smetl Jablonec i na jeho ledě, v pátek si to doma s Ústím rozdá o postup!

Starší dorost smetl Jablonec i na jeho ledě, v pátek si to doma s Ústím rozdá o postup!
J a b l o n e c – Zápasem na ledě Jablonce započali starší dorostenci druhou půli kvalifikace o extraligu. K uchování postupových nadějí potřebovali naplno zvítězit. A podařilo se! Zubři sice zkraje druhé části prohrávali, ale stále byli aktivnějším týmem a zejména ve třetí tercii svoji výraznou převahu vyjádřili gólově. Přerov nakonec s podporou fanoušků, kteří neváhali na sever Čech dorazit, zvítězil vysoko 7:2 a v pátek si to doma s Ústím rozdá v klíčovém zápase o postup!
KVAL3, středa 28.3.2018
HC Vlci Jablonec nad Nisou - HC ZUBR Přerov
HC Vlci Jablonec nad Nisou - HC ZUBR Přerov
2:7
(1:1, 1:2, 0:4)
Branky a nahrávky: 15. Mocek (TS), 21. Poljak – 15. Navrátil (Šimanský), 29. Kopeček (Wolf), 29. Skopal (Šimanský, Navrátil), 44. Skopal (Navrátil, Wolf), 45. Ryšavý (Šimanský), 54. Knápek (Svozil), 56. Svozil (Tischer). Rozhodčí: Bejček – Frodl, Hynek. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 104. Střely na branku: 23:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:7.
Vích – Havlíček, Kačo, Málek, Mojžíšek, Pilek, Šuráň, Vlad, Zeman – Benda, Daněk, Hlister, Koula, Kulda, Litera, Mocek, Poljak, Šíp
Machač – Kopeček, Tischer, Svozil, Vohrabal, Koudela, Peluha, Nesrsta, Vlček – Kuba, Skopal, Navrátil, Ryšavý, Chytil, Wolf, Frolek, Mynář, Knápek, Šimanský, Gorás

Komentář k zápasu

Velká aktivita z obou stran – to byly úvodní minuty zápasu. Více šancí měli Zubři, ale brankář Vích si poradil jak se střelou Svozila, tak i se zakončením Skopala. Domácí ostře zahrozili v šesté minutě, kdy si před Machače sjížděl Benda, ale přerovský gólman vytasil svoji lapačku. Přerov měl i v další pasáži první třetiny více ze hry a zaslouženě šel do vedení. Jakub Navrátil sice nejprve při průniku nezakončil, ale z dorážky už se mu podařilo dostat puk za Víchova záda.

Jablonec však dokázal přijít s rychlou odpovědí. Pomohlo mu k tomu trestné střílení, když při velkém závaru obránce Nesrsta zalehl kotouč v brankovišti. Proti Machačovi se rozjel Václav Mocek a střelou pod vyrážečku srovnal. Po první části tak platil stav 1:1.

Druhé dějství začalo pro Zubry velmi špatně. Uběhlo jen 22 vteřin, když si před bránu najel Jan Poljak a střelou nad Machačovo rameno poslal Jablonec do vedení. Přerovany ale inkasovaný gól vyburcoval a hra se následně odvíjela daleko více před domácí bránou. Navrátil mohl skórovat, když se mu hned dvakrát podařilo proniknout před Vícha. Povedlo se to ale až Janu Kopečkovi při přesilové hře. Obránce Zubrů bombou od modré propálil naprosto vše.

Za malý moment navíc přišel obrat! Šimanský našel Navrátila, který vysekl domácím obráncům kličku a našel úplně volného Miroslava Skopala, jemuž stačilo jen nastavit hůl a usměrnit puk do klece. Ve 34. minutě Jablonec sahal po vyrovnání, když Benda dorážel před Machačem. Tomu sice kotouč prošel mezi betony, ale vykutálel se těsně vedle pravé tyčky.

V úvodu třetí části mohli Jablonečtí z dorážek Havlíčka a Šuráně vyrovnat, ale místo toho udeřili Zubři. Na konci rychlé souhry byl Miroslav Skopal, který u tyče zvyšoval na 4:2 pro Přerov.

Jeho trefa Hanáky viditelně uklidnila a zbytek zápasu už měli modrožlutí ve své režii. A navíc přidali další góly. Po buly se z dorážky prosadil Martin Ryšavý, na 6:2 pak posunul skóre před brankou důrazný Kryštof Knápek a definitivní podobu výsledku dal vlastní gól domácích. Stanislav Svozil nahodil kotouč zpoza brány a obránce Málek srazil za Víchova záda.

Ohlasy trenérů

Jindřich Zeman (HC Vlci Jablonec nad Nisou): Stáli jsme proti silnějšímu soupeři. Naší jedinou šancí bylo co nejdéle držet bezbrankový stav. Na začátku druhé třetiny jsme šli dokonce do jednogólového vedení. Přerov ale skóre rychle otočil a třetí třetina byla jasně v jeho režii. Jsem rád, že jsme to odehráli se ctí a přeji Zubrům, ať se jim extraligu juniorů podaří vybojovat.

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Začátek byl opatrný a čekalo se, kdo si vytvoří první vyloženou šanci. Ve dvanácté minutě jsme šli po šťastném odrazu do vedení, ob střídání jsme ale inkasovali po zbytečném zalehnutí kotouče z trestného střílení. O pauze jsme si něco řekli, bohužel jsme ale hned ze začátku druhé části dostali druhý gól. Udělali jsme korekce v sestavě, dřeli jsme a bojovali. Šli jsme si za vítězstvím a otočili jsme to na 3:2. Ve třetí třetině jsme cítili, že toho už domácí mají plné zuby. Zatlačili jsme je a to se pak projevilo i na výsledku. Chtěl bych moc poděkovat našim skvělým fanouškům, že za námi jeli až na druhý konec republiky a po celý zápas nás neúnavně povzbuzovali. Věříme, že nás v co nejhojnějším počtu přijdou podpořit i na velmi důležité domácí utkání s Ústím nad Labem.