Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost napravil neúspěch z Kroměříže, doma v dohrávce hladce zdolal Šumperk

Starší dorost napravil neúspěch z Kroměříže, doma v dohrávce hladce zdolal Šumperk
P ř e r o v – Starší dorostenci na konci uplynulého víkendu zcela nečekaně zaváhali v Kroměříži a vůbec poprvé během sezóny nebodovali, ale ve středeční dohrávce s Draky ze Šumperka si opět spravili chuť. Základy vítězství a zisku tří bodů položili Zubři už během první části, ve které se třikrát prosadili. Další průběh zápasu pak svěřenci koučů Verlíka, Kudělky a Školouda bez potíží kontrolovali a svého soupeře nakonec zdolali přesvědčivě 6:1.
33.kolo, středa 7.3.2018
HC ZUBR Přerov - HK Mladí Draci Šumperk
HC ZUBR Přerov - HK Mladí Draci Šumperk
6:1
(3:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Koudela, 12. Navrátil, 16. Kopeček (Navrátil), 29. Svozil (Tischer, Skopal), 41. Svozil, 51. Skopal (Wolf) – 49. Čada (Šíp). Rozhodčí: Held – Čelechovský, Navrátil. Vyloučení: 0:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 40:22. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1.
Machač – Kopeček, Tischer, Svozil, Vohrabal, Koudela, Zeman, Nesrsta – Kuba, Skopal, Navrátil, Ministr, Tarnoczy, Ryšavý, Wolf, Frolek, Mynář, Mrázek, Šimanský, Gorás, Komačka
Venouš – Plhal, Haluza, Ott, Habrman, Štrbík, Moučka, Čada, Vogel, Jurča, Šíp, Štefanišin, Scheuter, Urban, Blecha, Mácha

Komentář k zápasu

Domácí Zubři vstoupili do zápasu velmi dobře. Hned v první minutě se dostal ke střele Ondřej Koudela a kotouč brankáři Venoušovi propadl u levé tyče. Přerov byl i nadále mnohem nebezpečnější. Dorážka Wolfa po příklepu Skopala sice úspěšná nebyla, ale ve 12. minutě už se skóre měnilo podruhé. Jakub Navrátil přebruslil obránce a stejně jako Koudelovi se mu povedlo zakončit u tyče, tentokrát však té pravé.

Snížit pak mohl po buly Haluza, jehož dělovka mířila do boční konstrukce brány, avšak Přerov se záhy radoval znovu. Odražený kotouč se dostal na modrou čáru, odkud Jan Kopeček pálil naprosto přesně.

Také druhou periodu otevřeli Zubři výbornou šancí, ta ale gólový efekt neměla. V závaru před bránou totiž Venouš pochytal dorážky Navrátila i ostrou ránu Nesrsty. Přerov následně nevyužil přesilovku, což mohl vyloučený Moučka hned potrestat. Po návratu na led se totiž dostal do brejku, se kterým si ale Machač skvěle poradil vyrážečkou.

Další příležitost Zubrů už ale skóre posunula. Stanislav Svozil prošel do útočného pásma a jeho pumelice z kruhu skončila za Venoušovými zády. Po čtyřiceti minutách tak Přerov vedl 4:0.

A další gól přidal hned po obrátce. Znovu to byl Stanislav Svozil, který tentokrát v prostoru před brankou zvedl kotouč pod horní tyčku. Šumperk se poté dostal k většímu ohrožení Machačovy svatyně a snížil na 5:1. Ve zmatku před bránou si dobře počínal Jakub Čada, na jehož střelu přerovský gólman nestačil zareagovat.

Poslední změna skóre přišla devět minut před koncem. To Přerované předvedli parádní souhru. Wolf si vyměnil puk s Miroslavem Skopalem, který zblízka nedal Venoušovi šanci. Vítězství Zubrů mohlo být v závěru ještě výraznější. Postupně se totiž do brejkové situace dostali Navrátil, Ministr a Skopal, ani jednu z obrovských šancí se však přerovským útočníkům proměnit už nepodařilo.