Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost vstoupil do nadstavby výborně, ve Valašském Meziříčí hladce zvítězil

Starší dorost vstoupil do nadstavby výborně, ve Valašském Meziříčí hladce zvítězil
V a l .  M e z i ř í č í - Starší dorostenci už završili základní část Regionální ligy, na kterou ihned navázala nadstavbová. V ní tým Zubrů zkříží hole i se soupeři, s nimiž se dosud nesetkal. Mezi ně patří Valašské Meziříčí, na jehož kolbišti Přerov boj o další body rozehrál. Od začátku měli Zubři herně navrch, což se jim podařilo vyjádřit i gólově. Spoustu šancí navíc ještě neproměnili. Valaši zaznamenali jedinou trefu až v posledních vteřinách, kterou alespoň kosmeticky snížili hodně nepříznivé skóre.
15.kolo, sobota 2.12.2017
HC Bobři Valašské Meziříčí - HC ZUBR Přerov
HC Bobři Valašské Meziříčí - HC ZUBR Přerov
1:5
(0:2, 0:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 60. Pernický – 6. Skopal (Gorás, Tischer), 19. Wolf (Tischer, Gorás), 23. Kopeček, 30. Frolek (Šabršula, Šimanský), 39. Gorás (Skopal). Rozhodčí: Škrobák – Novák, Kovařčík. Vyloučení: 9:6, navíc Kitzberger (Valašské Meziříčí) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 50. Střely na branku: 17:53. Průběh utkání: 0:5, 1:5.
Sachr – Brázdil, Kamas, Nadymáček, Siner, Pařízek, Vávra, Kašpar, Hrňa, Kubenka, Kitzberger, Kuchařík, Pernický, Koňařík, Vilém, Fojtášek, Kulišťák, Hep
Machač – Tischer, Svozil, Nesrsta, Kopeček, Vohrabal, Vlček, Šabršula – Skopal, Wolf, Gorás – Frolek, Šimanský, Komačka – Mynář, Ministr, Kuba – Mrázek, Smejkal, Foltas

Komentář k zápasu

Přerov sice hned od začátku soupeře zatlačil, po neúspěšné akci Skopala s Wolfem ale mohl inkasovat. Díky špatné přihrávce se vydal do úniku Kuchařík, na Machače si však z bekhendu nepřišel. Zubři soka svírali dál a čekání na první gól už pak nebylo dlouhé. V 6. minutě Tischer našel Goráse, jehož střelu do brány ztečoval Miroslav Skopal. Při drzém průniku Vlčka zakrátko Sachrovi pomohla tyč a při dorážce Goráse k další změně skóre scházely jen centimetry.

V 16. minutě se Bobři dostali do přesilové hry, ale tu modrožlutí perfektně zvládli. A navíc krátce po ní zvýšili na 2:0, když Tischer vyslal do jízdy Petra Wolfa, který nekompromisně napálil kotouč do šibenice.

Ve druhé tercii nejprve zahrozili domácí, konkrétně znovu Kuchařík, ale odražený kotouč schoval Machač do své lapačky. Další minuty proběhly podle scénáře z první třetiny. Přerované pevně drželi taktovku a svůj náskok zvýraznili. Ve 23. minutě před bránou dobře zapracoval druhý útok Zubrů a dorážka obránce Jana Kopečka skončila za Sachrovými zády.

Na 4:0 Přerov zvýšil v přesilovce. Šabršulova rána našla před bránou čepel hole Romana Frolka, od které se kotouč dostal do brány. Zatímco Sachr byl neustále v permanenci, Machač měl práci s pukem pouze sporadickou. V polovině duelu jej prověřil Kulišťák, znovu však jen do lapačky. To Zubři ve druhé třetině zvládli změnit skóre ještě jednou. Rychlý útok zakončil Tomáš Gorás přesně k tyči.

V úvodu třetí periody mělo Valašské Meziříčí k dispozici přesilovku pět na tři, ve které pálil Kuchařík, ale Machač perfektním zákrokem udržel čistý štít. V nestejném počtu hráčů na ledě se nesly i další minuty. Mnohem častěji zahřívali trestnou lavici domácí, jenže Zubři už další gól z několika přesilovek nepřidali. Naopak mohli inkasovat, když šest minut před koncem unikl obraně Kašpar.

Už to vypadalo, že Zubři zahájí nadstavbovou část výhrou s nulou vzadu, ale dvacet vteřin před sirénou se domácí dočkali. V oslabení se dostal do brejku Vojtěch Pernický a překonal Machače střelou pod horní tyčku.

Ohlasy trenérů

Tomáš Pařízek (HC Bobři Valašské Meziříčí): Je těžké k tomu něco říct, protože zápas se nám vůbec nevydařil. Přerov dal první gól a pak už byl lepším týmem. My jsme měli spoustu zbytečných vyloučení.

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Začali jsme velmi dobře, byli jsme v tlaku, ale na góly se někdy hodně nadřeme. Vedení 2:0 po první třetině bylo pro nás uklidněním do dalšího průběhu zápasu. Ve druhé třetině jsme využili i přesilovku a zvýšili jsme náskok až na 5:0, takže se do hry dostali všichni hráči, což bylo pro nás důležité. Jen mě trochu mrzí poslední střídání, kdy jsme při naší přesilovce zbytečně zaváhali. Bylo tam nedorozumění mezi hráči a soupeř to potrestal. Jinak si myslím, že jsme předvedli dobrý výkon, ale jsme teprve na začátku finálové části. Čeká nás ještě mnoho těžkých zápasů a také spousta tvrdé práce.