Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorostenci servírovali kanonádu, Šumperk dostal od Zubrů dvanáctku!

Starší dorostenci servírovali kanonádu, Šumperk dostal od Zubrů dvanáctku!
P ř e r o v – Šance na nejvyšší postupovou pozici ve finálové části sice už starší dorost ztratil, ale i přesto bojuje na plné obrátky až do konce. Důkazem toho byl pondělí zápas se Šumperkem, který si z MEO Arény odvezl domů tučný příděl branek. Hodně velkému debaklu ale úvodní část nenasvědčovala, až od druhé třetiny začali Zubři skóre navyšovat a v závěru už pak na ledě zcela dominovali. Útočníci Vojtěch Krejčiřík a Radek Nevřela se na destrukci soupeře podíleli hattrickem.
36.kolo, pondělí 7.3.2016
HC ZUBR Přerov - HK Mladí Draci Šumperk
HC ZUBR Přerov - HK Mladí Draci Šumperk
12:1
(2:0, 3:1, 7:0)
Branky a nahrávky: 1. Krejčiřík (Plášek, Krátký), 19. Matuška (Nevřela, Zdráhal), 33. Krátký (Krejčiřík, Plášek), 34. Nevřela (Rusňák, Zdráhal), 40. Nevřela (Matuška, Zdráhal), 49. Plášek (Krátký), 51. Rusňák (Matuška, Spálovský), 52. Krejčiřík (Plášek), 55. Gábriel (Plášek, Matuška), 57. Nevřela (Zdráhal), 58. Krejčiřík (Skříček), 60. Spálovský (Nevřela, Rusňák) – 33. Výkruta (Rozbroj). Rozhodčí: Čaja – Antl, Sedlák. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 30. Střely na branku: 32:15. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 12:1.
Škodová – Spálovský, Rusňák, Gábriel, Skříček, Mlčák, Klapal, Kleiner – Zdráhal, Matuška, Horký, Krejčiřík, Krátký, Plášek, Petráš, Nevřela, Palacký, Krul
Řezník – Rozbroj, Výmola, Habrman, Moučka, Rutar, Uhlíř, Holínek, Výkruta, Šíp, Přibylová, Maděra, Haluza, Krejčí, Spatharis, Čada

Komentář k zápasu

Přerov po minulé prohře s Warriorem Brno přišel už i o teoretickou možnost postoupit, ovšem od začátku dnešního utkání na nich bylo vidět, že si zbylé zápasy sezony budou chtít co nejvíce užít. Domácí se ujali vedení hned po padesáti čtyřech vteřinách. Plášek se zmocnil puku, obelstil dva obránce soupeře, a poté brilantně přihrál k tyči volnému Vojtěchu Krejčiříkovi, který zakončoval do odkryté klece.

Zubři i po zbytek třetiny zcela jasně diktovali tempo hry, ale dalšího přesného zásahu se dočkali až v závěru úvodního dějství. V přesilové hře Zdráhal přihrál Nevřelovi, který i přes těsné bránění dokázal sklepnout puk Janu Matuškovi. Ten se nerozpakoval a nekompromisně propálil brankáře Řezníka.

Druhá část nabídla zpočátku vcelku nezáživný hokej. Přerov byl sice více na kotouči, ale až příliš často přerovští útočníci místo střelby přihrávali ještě lépe postaveným spoluhráčům. Pytel s brankami se roztrhl až po polovině zápasu. Ve třicáté třetí minutě nejprve domácí mladíci odskočili zásluhou Jiřího Krátkého na rozdíl tří branek. Hosté však ještě v té samé minutě odpověděli a brankou Tomáše Výkruty snížili. Neuběhla však ještě ani celá další minuta a Přerov znovu vedl o tři branky. Po vyhraném vhazování se ke kotouči dostal a Řezník byl překonán počtvrté.

Zbylé minuty druhého dějství nabídly divákům ještě dvě zajímavé situace. Tou první byla střela Holínka, která zacinkala na horní tyč domácí svatyně. Druhou pak pátá branka přerovského celku. Po souhře Zdráhala s Matuškou se ze svého druhého přesného zásahu v utkání mohl radovat Radek Nevřela.

Ve třetí třetině se čekalo na góly skoro deset minut, ale pak začali úřadovat přerovští hráči a do konce střetnutí stihli nasázet nevídaných sedm branek. Kanonádu v závěrečné části začal po chytrém zakončení Karel Plášek a zakrátko rozvlnil sít za Řezníkem i Filip Rusňák.

Po další dvou brankách, které měli na svědomí Vojtěch Krejčiřík a Erik Gábriel, se čekalo, jestli domácí vstřelí i populární desítku. Přerovští fandové byli v nejistotě přesně sedmdesát dva vteřin. Radek Nevřela se Zdráhalem umě zakončili nájezd dvou na brankáře a první jmenovaný završil hattrick.

Nakonec se přerovský stadion dočkal ještě jednoho třígólového zápisu, a to díky brance Vojtěcha Krejčiříka. Tečku za utkáním pak udělal využitou přesilovkou Adam Spálovský, který tak stanovil konečné skóre na 12:1.