Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorost udělal v Prostějově velký krok k záchraně

Dorost udělal v Prostějově velký krok k záchraně
P r o s t ě j o v - Přerovští dorostenci udělali dnes v Prostějově veledůležitý krok k záchraně prvoligové soutěže. Mladí Zubři se dostali v první třetině bleskově do vedení, které díky velmi obětavé a bojovné hře dokázali postupně navyšovat. Jestřábi sice několikrát nebezpečně zahrozili v přesilové hře, ale Zubry dnes držel výborně chytající brankář Sovják. O čisté konto přišel až v závěru zápasu, když už však jen Prostějov snížil skóre na konečných 1:5.
34.kolo, neděle 22.2.2009
LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov
LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov
1:5
(0:2, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 55:51 Petr Stejskal (Pavel Stejskal) - 0:17 Kocan (Malínek), 16:47 Šťastný (Šimon), 23:52 Kreisel (Chovanec), 43:39 Malínek (Chovanec), 44:43 Malínek (Kocan). Rozhodčí: A. Jeřábek - Held, Lošťák. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:5, 1:5.
Kloc - Pozděna, Petr Stejskal, Štefan, Grigel, Dvořák, Hlídek, Fúzik, Arnošt, Stloukal, Pavel Stejskal, Koutský, Přikryl, Minařík, Koutník, Pudil, Compel, Mašek, Prokop, Vavro
Sovják - Kreisel, Bachánek, Matyáš, Kostiha, Šimon, Jordán, Shejbal, Vávra, Žůrek, Kocan, Malínek, Vodák, Javora, Brada, J. Klimecký, Chovanec, Šťastný, Stoklásek, Loupal, Hrabal

Komentář k zápasu

Přerovští dorostenci rozehráli utkání s hodně bojovnou náladou a soupeře bleskově zaskočili. Už po sedmnácti vteřinách totiž poslal puk za domácího brankáře Kocan a Zubři vedli. Jestřábi se rozehrávali poněkud pomaleji, ale v 6. minutě si vypracoval slibnou šanci Fúzik, kterou však nezakončil přesně. Ve 12. minutě byli Zubři dvakrát během krátké chvíle vyloučeni a museli se bránit. Oslabení však sehráli velmi dobře takticky a Prostějov do velkého ohrožení Sovjákovy branky nepustili. Za svoji aktivní hru tak byli v 17. minutě odměněni druhou brankou o kterou se tentokrát postaral Šťastný.

Zubrům se povedl také vstup do druhé třetiny. V závěru 24. minuty se v přesilovce napřáhl na modré Kreisel a puk z jeho bomby lehce prošel mezi betony brankáře do klece. Domácí si v polovině utkání vypracovali několik šancí na snížení skóre a během přesilovky Zubry i hodně zatlačili. Brankář Sovják však všechny ošemetné situace vyřešil. Ve 33. minutě mohl díky šťastnému odrazu puku přidat čtvrtý přerovský gól Chovanec, ale u tyčky mu kotouč sjel z hole.

Ve třetí třetině pokračovali mladí Zubři v pozorné hře a dvěma slepenými góly odmítli jakýkoliv dramatický závěr. O obě přesné trefy se postaral Malínek a skóre utkání posunul už na 0:5. Brankář Sovják měl velkou šanci v duelu uhájit čisté konto, ale čtyři minuty před závěrečnou sirénou o tuto možnost přišel, když se hned po buly přesně trefil Petr Stejskal. Jeho pěkná rána už však jen kosmeticky upravila skóre na konečných 1:5. Přerovští dorostenci tak na ledě Jestřábů vybojovali velmi důležité dva body, které je výrazně posunuli k záchraně.

Ohlasy trenérů

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Hráči mi chtěli dát dárek k 40. narozeninám a dnešní vítězství je určitě ten nejkrásnější. Celý tým dnes podal zodpovědný výkon a prostě zahrál srdíčkem. Domácí jsme přehráli velkým nasazením, bojovností a hodně nás dnes podržel výborně chytající brankář Sovják. Bylo velmi důležité, že se nám v první třetině podařilo ubránit dlouhou dvojnásobnou přesilovku domácích.