Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři: Tým Zubrů před reprezentační pauzou doma přestřílel Uherský Brod

Junioři: Tým Zubrů před reprezentační pauzou doma přestřílel Uherský Brod
P ř e r o v – Ligovou soutěž juniorů čeká kvůli reprezentační přestávce více než týdenní oddech, ještě před ním však Přerov na domácím ledě zkřížil hole s Uherským Brodem. Ten od Zubrů v předchozím střetnutí schytal velký debakl, tentokrát ale svěřenci trenérské dvojice Peštuka a Faltýnek nevstoupili do zápasu vůbec dobře. Tým Zubrů zvýšil svoji aktivitu až od druhé části, ale závěr utkání si za čtyřgólového náskoku zkomplikoval. Soupeř však přesilovku pět na tři nevyužil a Zubři po ní upravili výsledek na 7:4. Útočník Daniel Pecha se blýskl hattrickem.
28.kolo, pátek 5.2.2016
HC ZUBR Přerov - HC Spartak Uherský Brod
HC ZUBR Přerov - HC Spartak Uherský Brod
7:4
(0:1, 4:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 25. Pecha (Novák, Kubal), 30. Bochňák (Müller), 31. Pecha (Metelka), 40. Kubal (Müller, Pecha), 49. Pecha (Metelka), 50. Müller (Válek, Skopal), 59. Skopal (Krejčiřík, Müller) – 1. Klusák (Tomešek), 32. Tomešek (Pavlůsek), 52. Bumbál (Tomešek), 55. Tomešek (Bumbál). Rozhodčí: Cik – Holibka, Šimčík. Vyloučení: 9:9. Využití: 2:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 50. Střely na branku: 35:34. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 6:2, 6:4, 7:4.
Kašpárek – Kundrátek, Smolka, Novák, Metelka, Hrabica, Válek – Zavřel, Kubíček, Skopal – Pecha, Müller, Kubal – Bochňák, Solař, Krejčiřík – Harásek
Chovanec – Bumbál, Vaněk, Vranec, Škubal – Bařinka, Rauš, Forman, Kociňák, Tomešek, Klusák, Pavlůsek

Komentář k zápasu

Do utkání nevstoupili Zubři vůbec dobře a už po třiceti vteřinách prohrávali. Kotouče se v rohu přerovského obranného pásma zmocnil Tomešek, objel přerovského hráče jako tréninkové kužele a svoji střílenou nahrávkou přesně trefil hůl Michala Klusáka, od které si to puk namířil do branky Přerova.

Přerov se dlouho nemohl dostat k většímu ohrožení branky hostí. Do první větší šance se propracoval až Zavřel, který však v samostatném úniku minul Chovancovu klec. Hosté, přestože přijeli v poměrně malém počtu, dokázali držet krok s domácím týmem a Přerov mohl děkovat Kašpárkovi, že po prvních dvaceti minutách prohrával jen jednobrankovým rozdílem.

Druhá třetina byla v podání přerovských juniorů oproti té první jako nebe a dudy. Zubři na svého soka ze Slovácka doslova vlétli a čtyřmi brankami strhli vedení na svou stranu. Nejprve vyrovnal stav na světelné tabuli Daniel Pecha. V polovině utkání poslal Zubry do vedení pohotovou dorážkou Jan Bochňák a za necelou minutu půl se po druhé v zápase trefil Daniel Pecha, který rutinérsky vymíchal Chovance.

Hosté dokázali ve druhé části vstřelit pouze jednu branku díky přesné střele Jakuba Tomeška. Domácí však odpověděli v závěru třetiny, kdy se nadvakrát prosadil Pavel Kubal.

V závěrečném dějství měli přerovští mladíci utkání pod kontrolou. Povedla se jim navíc málo vídaná věc, dokázali totiž skórovat dvakrát během jediného oslabení. Jako první se v početní nevýhodě prosadil Daniel Pecha a zkompletoval tak svůj hattrick. Ani ne minutu na to se trefil Jakub Müller.

Hosté se však z tohoto tvrdého direktu rychle otřepali a po chybě v přerovské obraně se přesnou ranou nad vyrážečku Kašpárka zapsal do statistiky utkání Pavel Bumbál. Na rozdíl dvou branek hosty přiblížil Jakub Tomešek. Zubři však žádné další komplikace nepřipustili a definitivní tečku za utkáním udělal Pavel Skopal, který zužitkoval přesný pas Krejčiříka.