Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři: Řada nevyužitých šancí přinesla porážku

Junioři: Řada nevyužitých šancí přinesla porážku
B r n o - Předposlední zápas letošní sezóny se juniorským Zubrům vůbec nepovedl. Do přerovské branky se letos poprvé postavil Jiří Čider a v brněnské hale na Úvoze inkasoval několik hodně nešťastných gólů. Zubři se po většinu zápasu trápili v koncovce a ve třetí třetině promarnili i trestné střílení. O jedinou branku Přerova se nakonec sedm minut před koncem zápasu postaral David Blaheta. Zubři v Brně nakonec prohráli 1:6 a pouť letošním ročníkem ligy uzavřou v neděli na domácím ledě v utkání se Žďárem nad Sázavou.
39.kolo, pátek 20.2.2009
HC Kometa Brno Úvoz - HC ZUBR Přerov
HC Kometa Brno Úvoz - HC ZUBR Přerov
6:1
(1:0, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 10:40 Bednář (Lysoň), 29:20 Beránek (Kinzel, Lesonický), 32:40 Korvas (Krejčí), 36:06 Lysoň (Krejčí), 51:08 Bednář, 53:13 Bednář (Krejčí) - 52:56 Blaheta (Pírek). Rozhodčí: Dědek - Held, Lošťák. Vyloučení: 8:12, navíc Vencel (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 35. Střely na branku: . Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1.
Vybíral - Lysoň, Kinzel, Korvas, Foral, S. Sedláček, Najt, Chudý, Krejčí, Bednář, Gregorovič, Lesonický, Beránek, Klíma, Harmim, Röhrl, L. Sedláček, Čelechovský, Trnka, Krobauer
Čider (54. Kalivoda) - Prinke, Bosák, Pírek, J. Ferenc, Hoferek, M. Ferenc - Holík, Šteiner, Šrámek - Konečný, Vencel, Blaheta - Blinka, Dočkal, Vaněk - Hradil, Vládek, Valouch

Komentář k zápasu

V úvodu zápasu byli aktivnější přerovští hráči. Ve 3. minutě střílel dvakrát během krátké doby od modré čáry velmi nebezpečně Jakub Ferenc, ale bohužel neúspěšně. Hned vzápětí byl na druhé straně blízko gólu Gregorovič, když brankáři Čiderovi nešťastně vypadl puk z lapačky, ale za brankovou čáru se nedostal. Na začátku 9. minuty znovu zahrozili Zubři a to konkrétně Šrámek s Holíkem. Rychlou přihrávku před branku však druhý jmenovaný nedokázal zpracovat. O dvě minuty později už se za přerovskou brankou poprvé rozsvítilo červené světlo. Postaral se o to Bednář, který přesnou střelou k tyči otevřel skóre zápasu - 1:0. Ve 13. minutě se přerovští junioři dostali do hodně nadějného přečíslení dvou na jednoho, ale Šteinerova střela byla nakonec hodně nepřesná.

Začátek druhé části hry přinesl sérii několika vyloučení na obou stranách a hra se tak velmi výrazně rozkouskovala. Ve 28. minutě hráli junioři Komety jednu z přesilových her a Zubry hodně zatlačili. Střelecké smršti domácích Přerov po chvíli podlehl a Beránek nadvakrát protlačil puk do branky - 2:0. Druhou přesilovkovou trefou se brněnští hráči prezentovali ve 33. minutě a brankář Čider musel po střele Korvase lovit puk z branky už potřetí - 3:0. O pár vteřin později pálil z prostoru kruhu Vencel a jeho rána nadělala brankáři Vybíralovi nemalé problémy. Velkou smůlu měli Přerovští Zubři krátce po začátku 37. minuty. U mantinelu těsně za modrou čárou totiž plácl do puku Lysoň a trefil se přímo nad Čiderovo rameno - 4:0.

Ve třetí třetině se dál Zubři snažili protrhnout střeleckou smůlu a ve 47. minutě měli obrovskou šanci snížit skóre. Unikajícímu Blahetovi totiž padl pod nohy brněnský obránce Lysoň a hlavní rozhodčí ani vteřinu neváhal nařídit trestné střílení. K němu se rozjel sám faulovaný, ale bohužel pokus o zakončení u tyčky mu vůbec nevyšel. V 52. minutě se tak znovu velmi šťastným gólem radovali domácí. Brankář Čider měl problémy udržet puk po střele Bednáře před brankovou čárou a ten mu nakonec k obrovské smůle propadl do branky - 5:0.

O minutu později hráli Zubři přesilovku a v ní se jim podařilo zrušit domácímu brankáři čisté konto. Ze střely Blahety toho gólman Vybíral mnoho neviděl a puk směřující přesně k tyčce zapadl do branky - 5:1. Hlasatel v hale na Úvoze poté ještě ani nestihl divákům oznámit střelce první přerovské branky a skóre se měnilo znovu. Domácí totiž hned po buly rozehráli bleskovou akci, kterou třetím gólem v utkání zakončil Bednář a vyhnal Čidera z branky - 6:1. Mezi tři tyče se tak postavil dorostenecký brankář Kalivoda. Pět minut před koncem visel doslova na vlásku druhý přerovský gól. Útočník Holík v souboji tváří v tvář s brankářem Vybíralem však ze tří metrů jen pálil do jeho pohotové lapačky. V závěru zápasu se hra na ledě přiostřila a Přerov se musel chvíli bránit i ve dvojnásobném oslabení. Skóre se už ale do závěrečné sirény nezměnilo a po výhře 6:1 tak získali hráči brněnské Komety do tabulky finálové skupiny dva body.