Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři mají další body, doma porazili Techniku

Junioři mají další body, doma porazili Techniku
P ř e r o v - Přerovští junioři po páteční porážce v Krnově znovu na domácím ledě zvítězili. V souboji s brněnskou Technikou si už v první třetině vypracovali dvoubrankový náskok, který navíc krátce po začátku druhé třetiny v oslabení ještě zvýšili. Brňané ale hned vzápětí využili krátkého zaváhání Zubrů a snížili dvěma góly stav na 3:2. Ještě do konce druhé periody ale vrátil Přerovu dvoubrankové vedení Brázda a definitivně tak nasměroval svůj tým k vítězství. Ve třetí třetině už Zubři kontrolovali hru a gólem do prázdné branky zařídili konečné skóre 6:3.
35.kolo, neděle 25.1.2009
HC ZUBR Přerov - Technika Hockey Brno
HC ZUBR Přerov - Technika Hockey Brno
6:3
(2:0, 2:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 4:27 Šteiner (Holík, Prinke), 16:58 Vaněk (Nedbal, M. Ferenc), 22:22 M. Kundrátek (Nedbal), 37:06 Brázda (Holík), 45:57 Holík, 59:22 Dočkal (M. Ferenc, Konečný) - 24:05 Gracl (Skácel), 29:22 Tatar, 57:03 Šedý (Tatar). Rozhodčí: Šiška - Hejda, Švarc. Vyloučení: 8:8. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 51. Střely na branku: . Průběh utkání: 3:0, 3:2, 5:2, 5:3, 6:3.
Okáč - Brázda, Prinke, Bosák, Dočkal, Šrámek, M. Kundrátek, Blinka, M. Ferenc, Vaněk, Šteiner, Holík, Valouch, Nedbal, Blaheta, Mališka, Hradil, Schaffer, Konečný
Novák - Steiner, Gracl, Souček, Turek, Tatar, Lerch, Šedý, Mikule, Bažant, Skácel, Jílek, Čech, Král

Komentář k zápasu

Přerovští junioři zahájili utkání hodně aktivně a brankář Novák musel už po chvíli zasahovat. Útočná hra Zubrů dělala soupeři problémy a tak hráči Techniky dvakrát během krátké doby faulovali. Ve dvojnásobné přesilovce se v polovině 5. minuty dostal k puku Šteiner a bez problémů skóroval - 1:0. Brankář Techniky byl středem pozornosti i ve 12. minutě. To ale předvedl skvělý zákrok a zneškodnil Holíkovu akci. Na druhé straně po chvíli vynikl i gólman Okáč, na kterého si nepřišel z bezprostřední blízkosti brněnský Bažant.

Hosté se sice v závěru první třetiny nadechli k lepšímu výkonu, ale nakonec inkasovali. Dvě vteřiny před vypršením 17. minuty překvapila brněnského brankáře akce Vaňka, který poslal Zubry do dvoubrankového vedení - 2:0. Současně se sirénou ukončující první dějství byl ale vyloučen přerovský bek Brázda a Technika se tak dostala do přesilovky.

Ta se poté na chvíli změnila po faulu Šrámka dokonce na dvojnásobnou, ale s početní výhodou naložili brňané velmi špatně a naopak v ní sami inkasovali. Po Nedbalově přihrávce zamířil přesně Kundrátek a přerovští junioři tak svému soupeři odskočili už na 3:0. Hosté se ale ani za nepříznivého stavu nevzdali a po necelých dvou minutách bylo sníženo, když brankáře Okáče v přerovské kleci překonal přesně mířenou střelou Gracl - 3:1. Na začátku 28. minuty se Přerovu podařilo při závaru v brankovišti dopravit puk za brankovou čáru, ale už malý okamžik předtím hlavní rozhodčí Šiška signalizoval trest a gól nemohl platit.

Po chvíli tak udeřilo na druhé straně a z nadějného vedení Zubrů po přesné gólové akci Tatara byl už jen těsný náskok - 3:2. Ten ale přerovští junioři ubránili hned vzápětí po faulu Mališky a přestáli i nebezpečnou samostatnou akci Šedého, který svoje sólo zakončil do Okáčovy lapačky. Ve 37. minutě přišla na řadu přesilovka Zubrů a ti si v ní připsali další dobře sehranou akci s gólovým koncem. Brankář Novák dělal co mohl, ale na dorážku obránce Brázdy už byl krátký - 4:2.

Ve třetí třetině přerovští Zubři definitivně zlomili odpor soupeře. Nejdříve se ubránili v oslabení po nedovoleném zákroku Nedbala a poté přidali přesilovkový hattrick. Třetí početní výhodu v utkání využil Holík a vrátil na hole Zubrů tříbrankový náskok - 5:2. Po dvou minutách se diváci dočkali i trestného střílení, které bylo nařízeno za faul na unikajícího brněnského kapitána Tatara. Sám faulovaný se poté rozjel na brankáře Okáče, ale pokus o rychlou kličku mu nevyšel.

V 55. minutě mohl přidat šestou přerovskou branku Šrámek, ale před brněnskou klecí nedokázal zpracovat příliš ostrou přihrávku Šteinera. Na začátku 58. minuty brňané přece jen dokázali ještě vykřesat malou jiskru naděje na bodový zisk. Za Okáčova záda se dostal puk po střele agilního Šedého a junioři Techniky tak snížili skóre na 5:3. Jakýkoliv zvrat v utkání ale Zubři v poslední minutě rezolutně odmítli. Při hře bez brankáře neudrželi hosté puk na útočné modré, zmocnil se ho Dočkal a s přehledem trefil opuštěnou branku Techniky - 6:3.