Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Velká střelecká převaha byla marná, junioři padli s Třebíčí a play-off se jim vzdálilo

Velká střelecká převaha byla marná, junioři padli s Třebíčí a play-off se jim vzdálilo
P ř e r o v – Vítězství v důležitém utkání s Třebíčí ještě mohlo trápící se juniorku vrátit do boje o postup do play-off, jenže Zubři opět neuspěli a šance zahrát si vyřazovací boje se snížila už na minimum. Přerované měli velkou střeleckou i herní převahu, tu však nedokázali zužitkovat. Soupeře z Vysočiny podržel brankář Svoboda, na němž si domácí tým ve spoustě šancí vylámali zuby. Zubři naopak inkasovali řadu laciných gólů a prohráli 2:6. V neděli je čeká těžký duel na ledě Hradce Králové.
39.kolo, pátek 20.2.2015
HC ZUBR Přerov - SK Horácká Slavia Třebíč
HC ZUBR Přerov - SK Horácká Slavia Třebíč
2:6
(1:2, 1:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 15. Zavřel (Kubal, Kratochvíl M.), 28. Školoud (Mašíček, Kratochvíl Š.) – 14. Roupec (Abrahám, Pelikán), 16. Hort, 39. Jirák (Roupec, Pelikán), 55. Salák (Všetečka), 59. Mašek (Salák, Všetečka), 60. Mašek (Salák, Všetečka). Rozhodčí: Přikryl – Valentík, Wesley. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 93. Střely na branku: 43:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:6.
Sekula – Mašíček, Šťastný R., Kundrátek, Duda, Smolka – Školoud, Kratochvíl M., Kratochvíl Š. – Kubal, Helešic, Zavřel – Daniš, Siegel, Pecha
Svoboda – Roupec, Hodek, Abrahám, Pelikán, Jirák, Tůma, Všetečka, Hort, Salák, Mašek

Komentář k zápasu

Hned po několika vteřinách byli diváci svědky šance bratrů Kratochvílů. Šimon se prohnal po křídle a vybídl k dorážce Matouše, kterého ovšem zastavil pohotový zákrok třebíčského gólmana Svobody. Ten musel čelit poté výraznému tlaku domácích. Siegel však namířil svou střelu o pár čísel nad, Kubal nepřetlačil kotouč přes beton brankáře a neuspěl ani Daniš, který vystihl špatnou rozehrávku soupeře.

Třebíč poprvé zahrozila až v desáté minutě, kdy se před bránou objevil Mašek a Sekula byl nucen vytáhnout ostrý zákrok. O chvilku později hráli domácí oslabení a v něm bohužel inkasovali. Jiří Roupec se důrazně vydal před bránu a překonal Sekulu nad rameno. Vyrovnat mohl záhy skvěle najíždějící Šimon Kratochvíl, ale Svoboda byl znovu bezchybný. Další šance Zubrů už však byla úspěšná, drzý průnik završil gólem z bekhendu Patrik Zavřel.

Přesto však po první části byli spokojenější Horáci. Na konci 16. minuty totiž vystřelil Lukáš Hort a Sekulovi se kotouč přes rameno překulil do brány.

Druhou část zahajovali Zubři oslabením, to však bez potíží zvládli. Bez úhony přečkali i soupeřovo přečíslení, které před Sekulou hodně prudce zakončoval Salák. Ve 26. minutě hrál Přerov početní výhodu a znovu se dal na ostřelování brány. Svoboda všechny rány kryl, ale dvě vteřiny po vypršení trestu nestačil na teč Petra Školouda, který šikovně změnil směr Mašíčkovy střely.

Kvůli špatné rozehrávce mohl tým Zubrů brzy inkasovat potřetí, ale najíždějící Všetečka tutovku neproměnil. Stejně tak si na druhé straně vylámal zuby Zavřel, Školoud či Šimon Kratochvíl. Až dvě minuty před koncem druhé části se znovu měnilo skóre. Radost bohužel propukla na třebíčské střídačce. Zubři byli v oslabení, když se David Jirák rozhodl vyjet zpoza brány a procedil puk mezi Sekulovými betony.

Třetí část nabídla ze začátku velký nápor Přerovanů, kteří hodně toužili srovnat. Svoboda však dál trápil domácí střelce. Zlikvidoval sólovou akci Šimona Kratochvíla, nadějnou možnost Školouda a při ráně Šťastného měl štěstí, protože prudce letící puk orazítkoval horní tyč.

Snažení domácích trvalo do 55. minuty, kdy se Třebíčští prosadili počtvrté. Jan Salák vjel do útočného pásma a přesnou ranou znovu zacílil nad Sekulovo rameno. Závěr už si hosté užívali a přidali ještě dva góly navrch. Oba měl na svědomí Martin Mašek. Nejdříve po kombinaci zakončoval u tyče půl minutu před koncem pak překonal Sekulu z mezikruží.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Dnes byla velká šance se vrátit zpátky do hry o play-off. Po výborném vstupu do finálové části se však stále trápíme. Měli jsme dnes silnější sestavu, soupeře jsme výrazně přestříleli, ale bohužel produktivita byla velice špatná. Na ní jsme úplně shořeli. Soupeř hrál chytře, měl šikovné hráče, kteří jakoukoliv naši chybu dokázali potrestat. Výsledek absolutně neodpovídá hře, ale hokej se hraje na góly. Soupeř jich dal šest a my bohužel jen dva.

Roman Mejzlík (SK Horácká Slavia Třebíč): Dnes to bylo hlavně o brankářích. David Svoboda nás velmi dobrým výkonem po celý zápas držel. Hráli jsme jen v deseti, ale tým se dokázal semknout. Rozhodlo to, že jsme měli lepšího brankáře a domácí doplatili na hodně špatnou produktivitu. Šancí měl Přerov opravdu dost. Kluky musím za výkon pochválit.