PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Juniorští Zubři si v generálce na ligu s chutí zastříleli, Prostějov dostal sedm gólů

Juniorští Zubři si v generálce na ligu s chutí zastříleli, Prostějov dostal sedm gólů
P r o s t ě j o v – Druhé vítězství nad Prostějovem si v přípravě připsali také juniorští Zubři, pro které ale už čtvrteční zápas byl generálkou na ligu. Jestřábi nastoupili v nekompletním složení a byli od začátku pod velkým tlakem. Přerov mohl v průběhu zápasu skóre navyšovat i více, ale zbytečně se podřídil soupeřově hře. Zvýraznění náskoku tak přišlo až ve třetím dějtství, kdy Zubři dali pečeť na své vítězství 7:1. Příprava pro juniorku již skončila a v pátek 12. září domácím zápasem s Opavou zahájí prvoligovou soutěž.
přát., čtvrtek 4.9.2014
LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov
LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov
1:7
(1:3, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 15. Konečný (Willert) – 3. Siegel (Tomaník), 14. Rajnoch (Pecha), 17. Šnirc (Mašíček), 21. Helešic (Gremlica, Rajnoch), 41. Rajnoch (Šnirc), 42. Kundrátek (Zavřel), 52. Kubal (Helešic). Rozhodčí: Trunečka – Doležel, Nazad. Vyloučení: 8:8, navíc Krček (Prostějov) 10 minut osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 66. Střely na branku: 20:42. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:7.
Strašák (52. Gottwald) – Pavel, Willert, Hofman, Mašek, Liška, Konečný, Hejduk, Krampol D., Melka, Jurík, Hejč, Krček, Krampol J., Křesala
Grigárek (41. Vlach) – Šťastný R., Mašíček, Duda, Kundrátek, Novák, Daniš, Smolka, Podepřel – Gremlica, Helešic, Rajnoch – Müller, Zavřel, Pecha – Tomaník, Siegel, Kubal – Šnirc

Komentář k zápasu

Začalo se v ostrém tempu. Již od prvního buly byl k vidění rychlý hokej s množstvím osobních soubojů. Přerov vstoupil do utkání o poznání aktivněji než jeho soupeř a z toho také po zásluze těžil. To když ve druhé minutě vybojoval puk za brankou domácích Tomaník, naservíroval jej mezi kruhy Davidu Siegelovi a ten se trefil přesně k levé tyči. Další zářez přidali Zubři o jedenáct minut později. Po řadě zahozených tutovek se ke slovu dostalo duo Daniel Pecha - Michal Rajnoch a druhý jmenovaný se trefil pod vyrážečku prostějovského brankáře.

V závěru úvodního dějství padly ještě další dvě branky. Nejprve na 1:2 snížil po souvislejším tlaku Prostějovských Daniel Konečný, který využil odrazu od Grigárka. V zápětí však vrátil dvougólový náskok hostům Radim Šnirc, jenž se kličkou vyhnul obránci a následně vymetl všechny pavučiny nad lapačkou Strašáka.

Prostřední část začala tak, jak první skončila - naprostou převahou Zubrů, kteří již po 23 vteřinách zvýšili své vedení na 4:1. Rajnoch našel krásnou přihrávkou z rohu hřiště před brankou volného Martina Helešice a ten usměrnil kotouč přesně na brankářovu lapačku.

Přerov i nadále bušil do obrany Jestřábů. Téměř nepouštěl svého soka na vlastní polovinu. Ovšem nedařilo se mu vstřelit další branku. Největší možnost na přidání pátého gólu měl v jednatřicáté minutě přerovský Tomaník. Byl sám před brankou, ale zakončil nepřesně. Prostějovští se dostávali pouze do ojedinělých protiútoků, s kterými si poradil pozorný Grigárek.

I poslední třetina začala drtivým náporem Přerova, který se okamžitě vrhl do útoku a za svou aktivitu byl náležitě odměněn. Hned v čas 40:45 zvýšil na 5:1 střelou Michal Rajnoch a o necelou minutu později přidal šestou branku Jakub Kundrátek, který dorazil puk po šťastném odrazu Zavřelovy střely od zadního plexiskla.

Přerov se soustavně hnal za navýšením svého náskoku, jenže dlouho jim v tom bránil dobrými zákroky Strašák. Když už nestačil zasáhnout ani on, pomohla mu branková konstrukce. Ale nakonec se hosté ještě jednoho přesného zásahu dočkali. V 52. minutě uklidil Helešicův vyražený pokus do branky Pavel Kubal a stvrdil tak jednoznačné vítězství přerovského celku.