PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Junioři: Před domácím turnajem vítězné derby, Zubři třemi góly porazili Prostějov

Junioři: Před domácím turnajem vítězné derby, Zubři třemi góly porazili Prostějov
P ř e r o v – Po nezdaru v utkání se Znojmem si přerovští junioři chtěli spravit chuť proti svému rivalovi z Prostějova, který zavítal ve čtvrtek na led MEO Arény. V duelu hodně bohatém na vyloučení, podali Zubři bojovný výkon a zcela zaslouženě zvítězili v poměru 3:0. Nyní se tým juniorů již může soustředit na domácí turnaj, který je na programu v sobotu. Zubry čekají zápasy s Frýdkem, Porubou a Havířovem.
přát., čtvrtek 28.8.2014
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
3:0
(0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 23. Šnirc (Tomaník, Mašíček), 51. Duda, 60. Čelko. Rozhodčí: Čaja – Navrátil, Zatloukal. Vyloučení: 11:13. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 94. Průběh utkání: 3:0.
Vlach (34. Grigárek) – Mašíček, Šťastný, Duda, Novák, Kundrátek, Metelka, Daniš, Smolka, Podepřel – Čelko, Šnirc, Zavřel – Kubal, Müller, Pecha – Gremlica, Siegel, Tomaník
Gottwald – Pavel, Willert, Konečný, Brančík, Krček, Hejduk, Dočkal, Medek, Melka, Liška, Kovařík, Jurík, Peštuka, Klusák, Krampol J., Křesala, Krampol D.

Komentář k zápasu

Do utkání lépe vstoupil domácí celek, který se od úvodního vhazování tlačil do útoku. První velká šance zápasu byla k vidění již ve druhé minutě. Přerovský Novák v přečíslení dvou na jednoho volil přihrávku, kterou hostující obránce zblokoval. Poté se domácí dostali dokonce k přesilovce pěti proti třem. Během ní diváci ale mohli vidět šance na obou stranách, napřed Prostějov nevyužil svůj nájezd a hned z protiútoku na druhé straně zahrozil Müller.

O další vzrušení před brankou hostů se staral hlavně druhý útok Přerova ve složení Kubal – Müller -Pecha. Hostující brankář však zůstal i nadále nepřekonán. Prostějov si svou první střelu na Vlacha připsal až ve 13. minutě. Zbytek úvodního dějství probíhal ve strhujícím tempu. Za pozornost stojí dvě velké příležitosti Prostějova. Při obou se vyznamenal přerovský brankář, který nejprve vyrazil střelu Willerta držadlem hole a o pár momentů později se skvěle přesunul proti pokusu Dočkala.

Do druhé třetiny opět aktivněji vstoupili domácí Zubři. Ihned v první minutě jel sám na Gottwalda Kubal. Zvolil bekhendovou kličku, ale netrefil. Podobnou situaci si vyzkoušel o dvě minuty později Gremlica, byl ovšem faulován. Rozhodčí tento prohřešek ocenil menším dvouminutovým trestem. V následné přesilovce se poprvé pohnulo skóre, když od modré vypálil Mašíček, ke sraženému puku se dostal Tomaník, který jej poslal před prázdnou branku Radimu Šnircovi a ten snadno zasunul kotouč za dezorientovaného Gottwalda.

Přerov nadále pokračoval v nátlakové hře a zasypával Gottwalda sprškou střel. Soupeř naproti tomu hrozil především po ojedinělých individuálních akcích. Z jedné takové mohl srovnat Kovařík, ale možnost ke střele prováhal a trefil pouze boční síť. Do konce prostřední části měly oba týmy ještě po jedné velké šanci. Nejprve se prosmýkl mezi hostujícími beky Kubal, kterého vychytal Gottwald. Na druhé straně zase šanci Willerta zneškodnil Grigárek, který v polovině zápasu nahradil Vlacha v domácí kleci.

Poslední dějství začalo přesilovkami Zubrů pět na tři, trvající s menšími přestávkami až do 45. minuty. Přerov si v početní výhodě dvou mužů v poli počínal prachbídně a Prostějov se vcelku snadno ubránil. Do opravdu velkých šancí se domácí dostali až v polovině třetiny. Postaralo se o ně duo Gremlica - Tomaník. V obou případech Gremlica nahrával a Tomaník pálil, ale nebylo mu přáno.

Přerov se dočkal až v 51. minutě. Po obrovském závaru před Gottwaldem se jako poslední ke kotouči dostal Ondřej Duda a procedil ho mezi betony prostějovského gólmana. Prostějov se snažil odpovědět a alespoň zkorigovat nepříznivý stav. Skvělou možností byla dvojnásobná přesilovka. Zubři se však na hranici sebeobětování ubránili, navíc při hře bez brankáře vystihl hostující rozehrávku Ondřej Čelko a neomylně trefil prázdnou klec.