PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Do Přerova zavítal účastník juniorské EBEL ligy, tým Zubrů však na Znojmo nestačil

Do Přerova zavítal účastník juniorské EBEL ligy, tým Zubrů však na Znojmo nestačil
P ř e r o v – Juniorský tým HC ZUBR Přerov odehrál v pátek odpoledne svůj druhý přípravný duel a mohl si vyzkoušet zajímavou konfrontaci s EBEL ligou této věkové kategorie. Do Přerova totiž zavítalo Znojmo. Přes opticky vyrovnaný průběh nakonec slavil výhru znojemský tým. Orli využívali nedůsledností v přerovské obraně a porazili Zubry 5:2. Přerov si bude moci napravit svou reputaci už příští čtvrtek 28. srpna, kdy na jeho led přijede Prostějov.
přát., pátek 22.8.2014
HC ZUBR Přerov - HC LERAM Orli Znojmo
HC ZUBR Přerov - HC LERAM Orli Znojmo
2:5
(0:2, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 37. Müller (Metelka), 58. Zavřel (Helešic, Mašíček) – 9. Krcho (Synek), 18. Koňařík (Zajíc), 31. Hačecký (Lander, Horák), 45. Synek (Křípal, Zajíc), 52. Synek (Křípal). Rozhodčí: Lakomý – Navrátil, Zatloukal. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 29:32. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5.
Grigárek (31. Vlach) – Mašíček, Šnirc, Duda, Novák, Kundrátek, Metelka, Daniš, Smolka – Čelko, Helešic, Zavřel – Kubal, Müller, Pecha – Gremlica, Siegel, Tomaník
Bača – Toman, Forman, Michalica, Nahodil, Salát, Švanda, Křípal, Koňařík, Lander, Zajíc, Račický, Fruhwirt, Hačecký, Horák, Synek, Krcho, Svatuška

Komentář k zápasu

Aktivněji do zápasu vstoupil přerovský tým, ale jeho snaha nevedla k většímu ohrožení Bačovy branky. To na druhé straně málem svítilo červené světlo už po první vážnější šanci. Po kombinaci Hačeckého a Krcha pálil druhý jmenovaný pouze do tyče. Přerov poprvé vystrčil růžky v sedmé minutě, ale Čelko ani na dvakrát neuspěl.

Do vedení šli znojemští Orli v deváté minutě první třetiny, kdy se zcela sám před Grigárkem objevil Josef Krcho a přerovského brankáře rutinérsky vymíchal. Přerov se v dalších minutách tlačil za vyrovnáním, ale byl až příliš nedůsledný v koncovce, a navíc proti němu stál velmi jistý Bača ve znojemské kleci. V čase 17:50 se Znojmu podařilo odskočit na rozdíl dvou branek. Obránce Jan Koňařík vyslal od modré svižnou střelu zápěstím, která přes clonu hráčů zapadla přesně k pravé tyči.

I úvod druhého dějství byl pod taktovkou přerovských Zubrů, a to díky dvěma přesilovkám, které se jim však využít nepodařilo. To znojemští mohli jít už do třígólového trháku, ale fantastickým zákrokem se blýskl Grigárek, který na brankové čáře lapačkou zneškodnil 110% šanci Svatušky. Hosté se však vedení o tři branky dočkali, když v 31. minutě doklepl kotouč do svatyně domácích Tomáš Hačecký. Ještě před tímto gólem došlo v brance Zubrů k plánovanému střídání, při kterém šel do akce Vlach.

Přerov se snažil o snížení nepříznivého skóre, ale ani pěkná individuální akce Tomaníka, ani střela z mezikruží v podání Siegela ke změně stavu nevedla. K té došlo až v 37. minutě při hře čtyři na čtyři. K ráně od modré čáry se dostal Metelka, s jehož střelou si znojemský Bača ještě poradil, ale na pohotovou dorážku Jakuba Müllera byl již krátký. V závěru mohl opět náskok Znojma narůst na tři branky, to by ovšem Zajíc musel z půl metru trefit prázdnou klec a ne tyč Vlachovy branky.

Poslední třetina začala poněkud vlažněji. První šance se diváci dočkali až ve 44. minutě a měla hned gólové vyústění. Křípal našel před brankou Dominika Synka a ten se trefil přesně pod vyrážečku Vlacha. Debaklem to začalo zavánět v 52. minutě. Po sérii náznaků šancí přerovských v obranné třetině Znojma, udeřil na opačném konci kluziště opět Dominik Synek, kterému dala domácí obrana dostatek času, aby zamířil a trefil se přesně nad lapačku.

Zubři se pokoušeli o zkorigování nelichotivého výsledku, ale neměli dnes potřebný um a štěstí. Příkladem jsou dvou samostatné úniky. Při prvním Siegelovi sjel kotouč z čepele a při druhém zase Šnirc trefil pouze hřbet Bačovy lapačky. Ke kosmetické úpravě stavu došlo až v 58. minutě, a to díky nekompromisní dorážce Patrika Zavřela, který napálil kotouč nechytatelně do poloodkryté klece.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Určitě to z obou stran byl kvalitní hokej. První třetinu jsme odehráli podle mých představ, i když skóre nebylo dobré. Ve druhé třetině nás soupeř přehrával, ale celkově vzato, převládá u mě spokojenost. Když si kluci plnili všechny věci, tak naše hra měla slušné parametry. Bohužel u některých tohle nebylo a díky individuálním chybám jsme zápas nakonec prohráli.