PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

I junioři zahájili přípravu vítězstvím, utkání s Frýdkem rozhodl až dramatický závěr

I junioři zahájili přípravu vítězstvím, utkání s Frýdkem rozhodl až dramatický závěr
P ř e r o v – Středeční hokejový program patřil přerovské v MEO Aréně nejen starším dorostencům, ale také juniorce. I jejím protivníkem byl Frýdek-Místek. Na rozdíl od svých mladších kolegů však Zubry hodně pozlobil a dlouho držel vedení. Přes nepříznivý průběh utkání si však přerovští junioři dokázali připsat vítězství 4:3. V dramatickém závěru totiž strhli vedení na svou stranu. Další utkání odehrají v pátek 22.8., kdy budou doma hostit Znojmo, účastníka juniorské EBEL ligy.
přát., středa 13.8.2014
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
4:3
(0:1, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 38. Helešic (Zavřel), 46. Zavřel (Čelko), 57. Gremlica (Tomaník), 58. Helešic (Čelko, Novák) – 15. Škubala (Káňa, Zberovský), 27. Hamhalter (Minařík), 48. Rykala (Hamhalter, Fojtík). Rozhodčí: Čaja – Navrátil J., Navrátil L. Vyloučení: 6:8, navíc Flegr (Frýdek-Místek) 5 minut + do konce utkání, Hamhalter (Frýdek-Místek) 10 minut osobní trest Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 83. Střely na branku: 45:25. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3.
Grigárek – Kundrátek, Tomiga, Duda, Novák, Daniš, Metelka, Smolka, Podepřel – Čelko, Helešic, Zavřel – Kubal, Müller, Pecha – Gremlica, Siegel, Tomaník - Šnirc
Horváth – Flegr, Valíček, Káňa, Skalický, Blažek, Nikl, Minařík, Rykala, Hamhalter, Carbol, Fojtík, Mičulka, Zberovský, Škubala, Matějka

Komentář k zápasu

Do zápasu lépe vstoupil přerovský tým, kdy se ke střele jako první dostal obránce Novák, vzápětí zkoušel obtočit branku Duda a úvodní nápor vyvrcholil šancí Kubala, kterou bychom mohli řadit do kategorie těch stoprocentních. Se všemi pokusy si však brankář hostů poradil na výbornou. V 5. minutě se vyznamenal i přerovský Grigárek, který uspěl v souboji tváří v tvář proti Minaříkovi.

V začínající druhé polovině první třetiny chtěl se skóre pohnout domácí Pecha, ovšem nepřetlačil Horváthův beton. Nakonec ke změně na světelné tabuli skutečně došlo, a to v čase 14:19, kdy se po nahrávce Káni prosadil David Škubala. Přerov měl možnost vyrovnat v pětiminutové přesilovce po faulu Flegra. Skóre se však již do konce první třetiny nezměnilo. Hlavní zásluhu na tom měl skvěle chytající Horváth v brance Frýdku.

Prostřední část utkání začal opět aktivněji Přerov, který ohrozil Horvátha už po dvaceti vteřinách hry. Následovalo několik slibných možností Zubrů, ale ani jedna se neujala. Tak se ke slovu dostal i Frýdek. Konkrétně Minařík, který se na útočné modré čáře zmocnil puku, naznačil střelu a přes zkoprnělou obranu poslal puk na osamoceného Lukáše Hamhaltera. Ten měl snadnou pozici a v čase 26:38 zvýšil na rozdíl dvou branek.

Přerov se snažil o snížení, ale jeho koncovka byla prachbídná. Vrcholem bylo neproměněné přečíslení čtyř na jednoho. Smůlu nakonec prolomil v čase 37:21 ve vlastním oslabení Martin Helešic, který svůj únik zakončil přesně pod pravou ruku hostujícího brankáře.

Třetí třetinu otevřel svým náporem Přerov, který se brzy dostal ke třem slibným střelám. Poté se však musel činit i Grigárek v přerovské bráně. Autor první trefy Škubala však na něj nevyzrál. A tak se Přerovu podařilo v čase 45:31 vyrovnat, kdy znovu udeřil po samostatném nájezdu. Horvátha tentokrát bekhendem pod horní tyč překonal Patrik Zavřel.

Ovšem po dalších dvou minutách musel domácí celek zase dotahovat. Do vedení poslal Frýdek Kryštof Rykala. Srovnat mohli Zubři v téměř minutové přesilovce pět na tři, ale touto možností pohrdli. K vyrovnání vedla až akce Tomaníka s Martinem Gremlicou, kdy druhý jmenovaný zakončil svůj brejk střelou mezi Horváthovy nohy. To ale nebylo vše. Ani ne za minutu se dostal ke střele Novák a kotouč nakonec do branky dorazil Martin Helešic . Zubrům se tak v závěru povedl obrat a svého soupeře porazili 4:3.