Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři: Karviná s úzkou sestavou bojovala, od Zubrů ale inkasovala osm branek

Junioři: Karviná s úzkou sestavou bojovala, od Zubrů ale inkasovala osm branek
P ř e r o v – Nedělní čas okolo poledne byl v MEO Aréně opět vyhrazen juniorům, kteří se rámci kulatého desátého kola střetli s Karvinou. Tým Zubrů měl nad svým protivníkem převahu a vyjádřil ji gólově, jenže od druhé třetiny začal hrát volněji, a tak soupeř často ohrožoval brankáře Vlacha, který domácí barvy podržel. Třetí dějství nabídlo divákům pět gólů a Zubři v něm uzavřeli výsledek na konečných 8:3. Hattrickem se v zápase blýskl útočník Jakub Müller.
10.kolo, neděle 12.10.2014
HC ZUBR Přerov - HK Karviná
HC ZUBR Přerov - HK Karviná
8:3
(4:1, 1:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 4. Müller (Kubal), 7. Kratochvíl Š. (Rajnoch), 18. Kubal (Pecha, Novák), 19. Čelko (Mašíček), 40. Müller (Kundrátek, Novák), 42. Kubal (Müller, Pecha), 46. Šťastný R. (Kratochvíl Š., Rajnoch), 58. Müller (Novák, Pecha) – 13. Czylok, 43. Kurowski (Procházka, Pacas), 46. Kurowski (z trestného střílení). Rozhodčí: Cik – Holibka, Lukš. Vyloučení: 3:7, navíc Mašíček (Přerov) 10 minut osobní trest – Anestis (Karviná) 10 minut osobní trest. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 66. Střely na branku: 46:27. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1, 6:2, 7:2, 7:3, 8:3.
Vlach – Mašíček, Šťastný R., Novák, Kundrátek, Daniš, Smolka – Rajnoch, Čelko, Kratochvíl Š. – Kubal, Müller, Pecha – Gremlica, Siegel, Zavřel
Motálek – Nevelóš, Pniok, Anestis, Kasperlík O., Czylok, Kurowski, Baláž, Procházka, Němec, Pacas, Škorpík

Komentář k zápasu

Domácí Zubři hráli v úvodu zápasu s nadšením. Střely Šťastného a Rajnocha sice ještě úspěch nepřinesly, ale v polovině čtvrté minuty už se stav měnil. Jakub Müller si vyjel zpoza brány a procedil puk mezi betony Motálka. Hosty mohl poprvé rozveselit střílející Kasperlík, ale Vlach byl na místě. To Zubři byli po gólech hladovější a v sedmé minutě udeřili podruhé. Po střele Rajnocha mohl dorážet Šimon Kratochvíl a nemýlil se.

Další minuty poté patřily spíše Karviné, která také těžila z dorážky a Patrik Czylok snížil na 2:1. Před Vlachem následně dotíral Kurowski, místo vyrovnání však znovu skórovali Zubři, a to hned dvakrát. V přesilovce po krásné kombinaci našel Pecha volného Pavla Kubala, jemuž stačilo jen nastavit hůl a čtvrtou trefu přidal Ondřej Čelko, který poslal kotouč nechytatelně do horní části brány.

Přesilovku hráli Přerovští také na startu druhé třetiny, ze střel Mašíčka a Kratochvíla se však skóre neměnilo. Nepohnul s ním ani průnik karvinského Kasperlíka, který si dobře najel před bránu, leč minul. V další tutovce pak byl na druhé straně Pecha i Rajnoch, ale ani jeden nedokázal přesně zacílit.

Už to vypadalo, že druhé dějství žádnou branku nenabídne, všechno se ale změnilo současně s klaksonem. Zubři v té době hráli přesilovku, Kundrátek vyslal od modré čáry tvrdou ránu a Jakub Müller letící puk parádně tečoval do horního růžku karvinské svatyně.

Zatímco prostřední pasáž byla na góly skoupá, ta třetí jich přinesla celkem pět. Pechovu střelu Motálek sice vyrazil, ale dobře postavený Pavel Kubal z dorážky zvýšil na 6:1. Za minutu však Karviná korigovala, z kruhu pálil Jakub Kurowski a puk prošel za Vlachova záda. Následně hráli domácí krátkou přesilovku pěti proti třem, v níž střela Romana Šťastného nebyla nikterak prudká, gólman Motálek však situaci podcenil a plachtící kotouč zapadl do brány.

Ještě v téže minutě byl faulován unikající Jakub Kurowski a z nařízeného trestného střílení opět na gól Zubrů odpověděl. Závěrečné minuty byly hodně rozkouskované a Zubři v nich dali výsledku definitivní podobu. Jakub Müller získal puk před bránou a uzavřel svou třetí trefou nejen hattrick, ale i celé utkání.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): První třetina nám herně vyšla, kluci si na sto procent plnili to, co jsme si společně řekli v kabině. Bohužel pak se postupně všechno začalo z naší hry vytrácet a třetí třetina se nám naopak herně nepovedla. Samozřejmě jsme rádi za osm vstřelených gólů, ale v obranné činnosti máme spoustu problémů. Pokud chceme být úspěšní v zápasech proti soupeřům z čela tabulky, tak se musíme výrazně zlepšit.

Václav Števček (SK Karviná): Přijeli jsme do Přerova jen s jedenácti hráči. Kádr máme úzký a je to fyzicky hodně náročné. Soupeř byl velmi kvalitní a my jsme hráli pouze to, na co máme. Bojovali jsme, ale domácí nám vstřelili osm gólů. Hodně z nich padlo po našich velkých chybách. Od toho se celý zápas odvíjel.