Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost: Zubři doma ztratili vedení o tři góly, sedmé vítězství ale nakonec získali

Starší dorost: Zubři doma ztratili vedení o tři góly, sedmé vítězství ale nakonec získali
P ř e r o v – Starší dorostenci si stoprocentní bilanci drží i po sedmém kole, ve kterém doma přivítali brněnský Warrior. Znovu však museli o výhru bojovat až do posledních vteřin. První perioda sice naznačovala jasnou partii, když Zubři díky bleskovému hattricku Tomaníka vedli o tři góly, ale rozhodnutí nakonec padlo až ve třetím dějství, do něhož šla obě mužstva za vyrovnaného stavu. Zubři vyhráli 4:3 a poskočili v tabulce na jednacvacet bodů. Jejich dalším sokem bude hned v neděli venku Opava, která je taktéž bez ztráty bodu.
7.kolo, pátek 10.10.2014
HC ZUBR Přerov - HCM Warriors Brno
HC ZUBR Přerov - HCM Warriors Brno
4:3
(3:1, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Tomaník, 16. Tomaník (Heralt), 16. Tomaník (z trestného střílení), 48. Rusňák (Tomaník, Heralt) – 18. Neusser, 23. Hladký (Mudrych), 30. Sokolík. Rozhodčí: Přikryl – Doleček, Novotná. Vyloučení: 6:6. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 89. Střely na branku: 33:22. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3.
Schneider (30. Kašpárek) – Skříček, Válek, Klapal, Abrahám, Zdráhal, Rusňák, Heralt, Tomaník, Fridrich, Solař, Kenša, Blahunek, Horký, Pochyla, Matuška, Kolařík
Holík – Hladký, Svoboda, Neusser, Petlák, Culka, Mudrych, Kůst, Paulík, Hussein, Harásek, Jarolím, Dvořák, Sokolík

Komentář k zápasu

Do zápasu aktivněji vstoupil domácí celek, který chtěl prodloužit svojí sérii vítězství. Již od první minuty zasypával svého soka sprškou střel. Brno se osmělovalo pomaleji. Svou první velkou šanci si vypracovalo až v polovině třetiny. Hussein však tečoval kotouč mimo.

Nerozhodný stav vydržel až do minuty čtrnácté. Pavel Tomaník ve vlastním oslabení prošel krásně přes tři hráče a propálil Holíka. Přerovský útočník byl pak při chuti i nadále. O dvě minuty později přebral kotouč ve středním pásmu, stahovačkou si poradil s obráncem a brankáři Brna nedal sebemenší šanci.

Ani potom však neměl dost. Za čtrnáct vteřin se opět řítil sám na Holíka a byl faulován. S následným trestným střílením si poradil jako zkušený harcovník a zkompletoval hattrick. Brno však nesložilo zbraně a ještě dokonce úvodního dějství snížilo. Nahození Martina Neussera si Schneider nešťastně srazil do vlastní sítě.

Do druhého dějství nastoupilo zcela jiné Brno. Domácí hráči najednou nevěděli, kam dřív skočit. Hosté byli za svoji snahu po zásluze odměněni. V přesilové hře vypálil od modré Petr Hladký a puk se odrazil od Schneiderovy masky přímo do sítě.

Warrior se i nadále tlačil dopředu. Přerov se také snažil vyrážet do útoku, ale brzdila ho řada nepřesností v rozehrávce. Ve třicáté minutě se Brnu podařilo vyrovnat. Po chybné rozehrávce Tomaníka se ke kotouči dostal Jan Sokolík a překonal Schneidera potřetí. Ten se po inkasované brance poroučel a nahradil ho Kašpárek. Hosté málem šli i do vedení. Po střele od modré čáry zůstal kotouč pod Kašpárkem a ten ho jen tak tak udržel.

Úvod poslední části přinesl vyrovnanou hru. Oba týmy se snažily hrát vzadu především na jistotu. Přerov dostal možnost zlomit nerozhodný stav v přesilové hře. Touto šancí nepohrdl. Tomaník poslal kotouč na Filipa Rusňáka, který od modré vypálil a kotouč se zastavil až v bráně.

Brno se s výsledkem nehodlalo smířit, ale Zubři jej před svou branku nepouštěli. Sami se snažili vyrážet do rychlých protiútoků. V jednom takovém se ocitl Blahunek, ovšem v rozhodující chvíli nezpracoval kotouč.

Definitivní tečku za zápasem mohl udělat Kenša. Jel sám na Holíka, ale svůj bekhendový blafák poslal mimo tři tyče. V posledních vteřinách se ještě Brňané tlačili do útoku, Přerov však náporu odolal a připsal si další tři body do tabulky.

Ohlasy trenérů

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Začali jsme s velkým respektem k soupeři a chvíli jsme hráli takového zanďoura. Moc jsme se nedostávali do šancí, spíše jsme čekali, co udělá soupeř. Pak nám pomohly tři rychlé góly a náskok mančaft na nějakou mezihru uspokojil. Ve druhé třetině jsme byli často vylučovaní, takže jsme poskytli soupeři příležitost snížit a Brno vycítilo šanci. Po našich chybách pak bylo vyrovnáno a třetí třetina byla vyloženě o bojovnosti. Celý mančaft věřil, že zvítězíme. Tlačili jsme se do zakončení a ta dřina doplněná bojovností se nám nakonec zúročila.

Jiří Sýkora (HCM Warrior Brno): V zápase s velmi kvalitním soupeřem jsme se dokázali dostat ze stavu 0:3 zpátky do hry. O to víc nás mrzí, že nemáme žádný bod. Rozhodly naše čtyři technické přestupky proti pravidlům. Dvakrát jsme byli vyloučení za vyhozený puk a dvakrát za špatné střídání.