Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři: Přerovský tým vedl už o dva góly, Havířov ale zdolal až po nájezdech

Junioři: Přerovský tým vedl už o dva góly, Havířov ale zdolal až po nájezdech
P ř e r o v – Minulý víkend v juniorském týmu HC ZUBR Přerov nepatřil mezi úspěšné, proto se Zubři snažili o nápravu a v pátek na domácím ledě přivítali Havířov. V dobře rozehraném duelu modrožlutí vedli již o dva góly a měli nakročeno k vítězství, kterého ale nakonec dosáhli až po nájezdech. Hosté totiž dokázali v závěru dvakrát rychle udeřit, čímž docílili dělby bodů. Zubry mohly dost mrzet zbytečná vyloučení. Góly zaznamenali Čelko a Gazda, rozhodující nájezd proměnil Šnirc.
27.kolo, pátek 24.1.2014
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
3:2sn
(0:0, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 31. Čelko (Šťastný, Šnirc), 49. Gazda (Adámek, Kebza), rozhodující nájezd Šnirc – 52. Vyčesaný (Synek, Weisser), 53. Matějek (Patrman). Rozhodčí: Cik – Bryška, Matěj. Vyloučení: 10:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 104. Střely na branku: 29:31. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
Loučka – Běhal, Mašíček, Šťastný, Kundrátek, Adámek, Duda – Gazda, Řezáč, Kebza – Čelko, Šnirc, Školoud – Siegel, Kubal, Němec – Nohál
Gabler – Cháňa, Weisser, Gawlas , Šmíd, Potočný J., Potočný V., Diviš, Křibík, Vyčesaný, Caruk, Matějek, Patrman, Staš, Taras, Synek, Lenomar

Komentář k zápasu

Do zápasu s Havířovem Zubři nastupovali po dvou porážkách a nadšení jim proto nechybělo. Ve 3. minutě mohl skóre otevřít Kebza, který dostal ideální přihrávku od Gazdy, ale z první minul Gablerovu klec. Další šanci pak měl rozjetý Školoud, jenže před brankářem mu scházel větší důraz. Havířov dal o sobě vědět až v 9. minutě, kdy se probíjel k bráně Partman a Řezáč musel faulovat.

Navíc po chvilce Zubři vyhodili puk mimo hrací plochu a více než devadesát vteřin se bránili ve třech. Loučka si proto na nedostatek práce nemohl stěžovat. Lapil střelu Weissera i dorážku Křibíka. Ještě v oslabení mohli udeřit naopak domácí, Kebza však znovu z velké šance zakončoval nepřesně.

V závěru první a na začátku druhé části hráli naopak Přerovští v početní výhodě dvou hráčů. I tato však skončila bez úspěchu, když střílel pouze Mašíček. Další minuty pak přinesly střídavě přesilovky na obou stranách. Domácí však byli aktivnějším týmem a soupeře na chvíli zatlačili. Opět to zkoušel Mašíček, tentokrát hodně nepříjemně a na dorážku před Gablerem číhal Školoud.

Skóre se poprvé změnilo až těsně po tom, co se utkání přelilo do druhé poloviny. Po Šťastného střele se kotouč odrazil od Gablerova betonu přímo na hůl Ondřeje Čelka, který jej rychle doklepl. O náskok ale mohl Přerov velmi rychle přijít, protože Lenomar nabral rychlost na křídle a jen skvělý Loučkův zákrok zabránil puku v cestě do brány. Zanedlouho Loučka ve spolupráci s obránci držel svůj tým znovu, tentokrát při trojnásobném zakončení Matějka, kdy vyrovnání viselo doslova na vlásku.

Na začátku třetí třetiny havířovský tým ve snaze vyrovnat hodně zabral. Důrazný byl Synek, ale Loučka hostujícímu týmu opět kazil radost. To domácí naopak svou náladu ve 49. minutě zlepšili, protože v přesilovce střelu Adámka tečoval před bránou Martin Gazda a bylo to 2:0. Krátce po gólu Přerov však znovu zamířil do oslabení a další vyhození puk mimo led jej poslalo opět až do tří. Loučka skvěle zasáhl proti Partmanově střele, ale na zakončení volného Michala Vyčesaného už nestačil.

Po snížení uběhlo jen osmatřicet vteřin a bylo vyrovnáno. Tomáš Matějek totiž dostal kotouč do jízdy a Loučku při zakončení prostřelil. Čtyři minuty před koncem dokonce Havířov sahal po velkém obratu skóre. Do otevřených dveří v obraně totiž vletěl Vyčesaný, ale Loučka tentokrát šanci zlikvidoval a zůstal nepřekonán i vzápětí, kdy Přerov potřetí pykal za zdržování hry.

Po remíze 2:2 tak musely o vítězi rozhodnout až nájezdy. První sérii načal úspěšně Lenomar, ale prosadil se také Kebza, zatímco druhá série od Matějka a Školouda góly nepřinesla. Třetí nakonec byla tou rozhodující. Synek si na Loučku nepřišel, ale Radim Šnirc dokázal svůj nájezd úspěšné zakončit a zařídil tak Přerovu bod navíc.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): V zápase s Havířovem jsme chtěli konečně zabodovat. První třetina byla oboustranně vyrovnaná a hodně se čekalo na chyby soupeře. Nějaké šance jsme měli, ale nedostali jsme pod takový tlak, jaký jsme chtěli. Ve druhé třetině jsme zvýšili důraz, jenže z šancí jsme proměnili jedinou. Ve třetí třetině se nám podařilo dát na 2:0, ale hloupé vyloučení po vyhození puku nabídlo soupeři snížení a Havířov pak rychle i vyrovnal. V nájezdech jsme byli šťastnější a nakonec díky nim máme dva body.