ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Starší dorost neproměnil řadu šancí, derby s Prostějovem vyhrál až na nájezdy

Starší dorost neproměnil řadu šancí, derby s Prostějovem vyhrál až na nájezdy
P ř e r o v – Derby s Prostějovem, takový program měli v pátek během podvečera starší dorostenci. Do dalšího utkání finálové části vyjeli velmi aktivně, ale z obrovského tlaku se dlouho nedokázali prosadit. Místo jasného vedení museli Zubři hned třikrát dotahovat manko a po remíze o vítězi rozhodly až nájezdy. Rozluštění padlo v šesté sérii, kdy se trefil Pavel Tomaník. Přerovský tým tak bral z derby dva body.
21.kolo, pátek 13.12.2013
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
4:3sn
(0:0, 1:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 38. Metelka (Tomaník, Müller), 44. Metelka (Pecha, Müller), 52. Tomaník (Pecha), rozhodující nájezd Tomaník – 29. Krampol J. (Hejduk), 40. Hejduk (Němec), 51. Ondrýsek (Hejč). Rozhodčí: Volf – Bubela, Loun. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 72. Střely na branku: 35:12. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.
Schneider – Metelka, Novák, Zeleňák, Sirota, Podepřel, Daniš – Tomaník, Müller, Pecha – Blahunek, Kubíček, Heralt – Peterka, Solař, Vlach – Bochňák, Šťastný, Jančařík
Barvík – Křesala, Klusák, Tománek, Štěrba, Ondrýsek, Němec, Konečný, Hejduk, Krampol J., Krampol D., Hejč, Ondroušek, Abrahám

Ohlasy trenérů

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Kluci byli na zápas hodně nažhavení. Měli jsme si hned na začátku vypracovat náskok, ale derby bývá v tomto jiné. Prostějov měl výborného brankáře, který svůj tým po celý zápas držel. My jsme se hodně trápili v koncovce, ale tím velkým odhodláním se nám vždy podařilo nepříznivý stav vyrovnat. V závěru jsme srovnali na 3:3 přesilovkou, když jsme ji konečně odehráli podle našich představ, při další už se k nám však štěstíčko nepřiklonilo, proto přišly na řadu nájezdy. Ty jsou vabank a díky Pavlovi Tomaníkovi, který to pěkně prostřelil, máme bod navíc. Trochu nás trápí zranění a nemoci, ale derby se muselo z obou stran líbit.