Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři: Tým Zubrů se z Havířova vrací bez bodu, soupeři podlehl o dva góly

Junioři: Tým Zubrů se z Havířova vrací bez bodu, soupeři podlehl o dva góly
H a v í ř o v – Ani na druhý pokus se juniorským Zubrům nepodařilo na ledě soupeře bodovat. V pátek odjela nemocemi oslabená sestava přerovského týmu do Havířova, kde za domácími nezaostávala, ale doplatila na nevydařený závěr první i druhé třetiny. Zubři v průběhu prostřední části dohnali dvougólové manko, jenže na další trefy AZetu už odpověď nenašli. Třetí perioda skončila bez gólů a Havířov si tak po výhře 4:2 zajistil do tabulky bodový příděl. Juniorský tým od neděle čeká série tří utkání na domácím ledě.
5.kolo, pátek 4.10.2013
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
4:2
(1:0, 3:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 19. Caruk (Taras), 25. Caruk (Diviš, Lenomar), 34. Suchý (Synek), 38. Matějek (z trestného střílení) – 29. Markl, 31. Hradil. Rozhodčí: Trombík – Bojda, Kašinský. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 96. Střely na branku: 31:28. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.
Slanina – Jaroch, Weisser, Flamík, Graca, Potočný, Gawlas, Taras, Suchý, Lenomar, Caruk, Diviš, Matějek, Synek, Wolek
Loučka – Šťastný, Kundrátek, Adámek, Mašíček, Kužílek – Markl, Šnirc, Václavíček – Haničinec, Řezáč, Kebza – Hradil, Kubal, Nohál – Němec

Komentář k zápasu

První třetina souboje mezi AZetem a Zubry moc poutavý hokej nenabídla. Můžeme jmenovat jen několik větších šancí. V jedné z nich si poradil Slanina se střelou Markla z velké blízkosti. Havířov se i přesto dostal v závěru třetiny do vedení. Martin Caruk dokázal využít Tarasovu přihrávku před branku a vsítil první gól utkání.

Ve druhé třetině se s brankami roztrhl pytel. Nejprve se dostali domácí do dvoubrankového vedení zásluhou druhé branky Martina Caruka. Přerov pak dokázal v rozmezí dvou a půl minuty zápas srovnat. Jako první snížil Tomáš Markl, následovala další chyba Havířovských, což znamenalo vyrovnání z hole Pavla Hradila.

Ve 34. minutě využil zaváhaní obrany Dominik Suchý a vrátil AZetu rychle ztracené vedení. Ve 38. minutě bylo nařízeno trestné střílení, které s velkým přehledem využil Tomáš Matějek.

Ve třetí třetině se brankostroj utkání zastavil. I přesto musel Slanina zasahovat proti nebezpečným střelám Hradila, Kužílka či Šťastného. V 58. minutě předvedl nebezpečnou teč Hradil, ale Slanina byl na svém místě.

Až na neproměněný únik Gracy se už v utkání nic nestalo a Havířov vybojoval první výhru na domácím ledě. Přerov se vrací domů naprázdno.

Autor: Josef Nudera (www.hc-havirov.cz)

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Vzhledem k velké marodce jsme do Havířova jeli v hodně pozměněné sestavě. I přesto jsme ale podali dobrý výkon a je velká škoda, že se nám kvůli slabší koncovce nepodařilo dosáhnout na body. Zápas byl vyrovnaný, nebyli jsme však na rozdíl od domácích tak produktivní. Ve druhé třetině jsme si nepohlídali brejkové situace Havířova a po čtvrtém gólu ze sporného trestného střílení už jsme se nedokázali dostat do kontaktu.