ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Juniorští Zubři výrazně zlepšili svůj výkon, Hodonín dostal sedmigólovou nadílku

Juniorští Zubři výrazně zlepšili svůj výkon, Hodonín dostal sedmigólovou nadílku
P ř e r o v – Nevydařený páteční duel juniorů v Porubě je zapomenut. V nedělním domácím zápasu s Hodonínem se Zubři prezentovali naprosto odlišným výkonem, hráli velmi zodpovědně a odměnou jim bylo hladké vítězství, díky kterému se k soupeři v tabulce bodově dotáhli. Přerovský tým měl průběh zcela pod kontrolou a z řady šancí se po pěkných akcích dokázal prosadit také střelecky. Snížení Drtičů přišlo až v závěru, kdy Zubři vedli o sedm gólů a již mírně polevili. Hattrick v utkání zaznamenal útočník Pavel Hradil.
4.kolo, neděle 29.9.2013
HC ZUBR Přerov - SHK iClinic Hodonín
HC ZUBR Přerov - SHK iClinic Hodonín
7:3
(2:0, 3:0, 2:3)
Branky a nahrávky: 11. Tomiga (Šťastný D., 15. Hradil (Gremlica), 27. Řezáč (Hradil), 28. Hradil (Kužílek, Gremlica), 35. Gremlica (Hradil), 42. Řezáč (Tomeček), 48. Hradil (Gremlica, Kužílek) – 51. Kučera (Bureš), 58. Duchoslav (Florek), 60. Kučera (Bureš). Rozhodčí: Husička – Goňa, Smilek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 42:31. Průběh utkání: 7:0, 7:3.
Loučka – Tomeček, Tomiga, Šťastný R., Kundrátek, Kužílek, Mašíček, Duda, Běhal – Čelko, Šnirc, Šťastný D. – Haničinec, Řezáč, Kebza – Hradil, Kubal, Gremlica – Siegel, Němec, Nohál
Luner (42. Maloch) – Kukliš, Fojtík, Frolek, Prčík, Tomi, Vanek, Kučera, Janota, Sedlák, Černohous, Flora, Výmola, Duchoslav, Polák, Bureš

Komentář k zápasu

Nejdříve sice musel domácí brankář Loučka zasahovat proti ostré střele Černohouse, ale pak už se hrálo především před bránou Drtičů. V páté minutě mohl otevřít skóre David Šťastný, jenže rozezněl pouze tyčku hodonínské svatyně. O chvíli později už ale Roman Tomiga byl úspěšnější, i když mu přálo velké štěstí. Puk po jeho střele totiž tečoval hodonínský obránce Kukliš a zkoprnělý Luner nemohl nic dělat.

Hodonínu chvilková snaha o vyrovnání nevyšla, proto opět zaúřadovali domácí. Gremlica v útočném pásmu šikovně přihrál na Pavla Hradila, který si sjel k tyči a poslal kotouč přes Lunerův beton. Navýšit vedení Zubrů mohl ještě Haničinec, ale neuspěl, stejně jako v poslední minutě dorážející Kučera.

Zubři byli také ve druhé třetině mnohem aktivnější a počet jejich šancí se rychle zvyšoval. Řezáč zpoza brány přihrával na volného Kebzu, kterému však střela při zakončení nesedla. Přerov však zoufat nemusel, zakrátko totiž prostřelil Lunera Patrik Řezáč a bylo to 3:0. Drtiči navíc hned vzápětí pykali za faul a proměnění přesilovky bylo bleskové, když před bránou dorazil kotouč Pavel Hradil.

Také Hodonín si vyzkoušel přesilovou hru a Loučka musel být ve střehu. O snížení se snažil z mezikruží Prčík a rychlá kombinace Frolka s Černohousem pak jednoznačně měla gólové parametry. Brankář Zubrů však předvedl výborný zákrok. Na něj navázal také Luner, který lapačkou skvěle zneškodnil únik Čelka, ale proti střele Martina Gremlicy, jenž parádně poslal puk nad rameno, už nestačil.

Přerov po čtyřiceti minutách vedl 5:0 a své vedení dokázal ještě zvýšit. Patrik Řezáč si proklestil cestičku až před Lunera a pohodlně zakončil u tyčky. Šest gólů už bylo na prvního brankáře Drtičů moc, proto se do kasy postavil náhradník Maloch. O čisté konto přišel brzy, když Gremlica zavezl puk do útočného pásma, přihrál na neobsazeného Pavla Hradila, který parádní střelou o tyčku uzavřel svůj hattrick.

Až stavu 7:0 se do většího počtu šancí dostal také Hodonín, protože domácí polevili v koncentraci. Výrazné manko tak dokázal alespoň částečně snížit. Z dorážky se prosadil Tomáš Kučera, odražený puk od zadního mantinelu pak poslal za Loučkova záda Adam Duchoslav a konečnou podobu výsledku dala druhá trefa Tomáše Kučery, který zůstal zcela sám před bránou a trefil se bez přípravy.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Po nezdaru v Porubě jsme zamíchali sestavou, což se nám hodně osvědčilo. Hráči dodržovali stanovenou taktiku, dokázali jsme soupeře dostat pod tlak a z něj se prosadit gólově. Konec třetí třetiny je však pro všechny hráče varováním. Polevili jsme a Hodonín je velice nepříjemný soupeř, takže toho využil alespoň k částečnému zkorigování výsledku.

Jan Prčík (SHK Hodonín): Nás dnes může těšit jen to, že jsme vyhráli třetí třetinu, kdy už domácí za stavu 7:0 zvolnili. Musím smeknout před Přerovem, který dnes zahrál excelentně. Tím více se divím jeho pátečnímu výsledku v Porubě. Šel hodně do těla a měl velmi dobré přihrávky. My bohužel pořád nemáme kompletní kádr, někteří hrají po nemoci a jiní nám chybí. Navíc se mi nelíbil přístup několika hráčů k zápasu.