PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Junioři v prvním kole zaváhali, doma po nájezdech podlehli Warrioru Brno

Junioři v prvním kole zaváhali, doma po nájezdech podlehli Warrioru Brno
P ř e r o v – Do soutěží nové sezóny 2013/2014 naskočili v sobotu odpoledne už také přerovští junioři, kteří zahajují první ligu dvěma domácími zápasy. Ten úvodní odehráli proti brněnskému Warrioru a po nepříliš dobrém výkonu z něj berou pouze jediný bod za porážku 4:5 v nájezdech. Přerov sice dvakrát vedl, ale nadšeně hrající soupeř ukázal, že by letos nemusel patřit do spodních příček tabulky. Ztrátu se budou juniřoři snažit napravit hned v neděli, kdy na svém ledě od 11:00 změří síly s Karvinou, nováčkem soutěže.
1.kolo, sobota 21.9.2013
HC ZUBR Přerov - HCM Warriors Brno
HC ZUBR Přerov - HCM Warriors Brno
4:5sn
(2:1, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Čelko (Šnirc), 16. Siegel (Haničinec), 22. Řezáč (Kebza), 48. Řezáč (Kebza, Haničinec) – 1. Novotný (Řeřucha), 21. Pelikán (Král), 25. Novosad (Novotný), 47. Fábry (Novosad), rozhodující nájezd Novosad. Rozhodčí: Klimecký – Mikšík, Valentík. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 84. Střely na branku: 30:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5.
Grigárek – Šťastný R., Duda, Adámek, Tomiga, Běhal, Mašíček, Foltýn, Kundrátek – Čelko, Šnirc, Hradil – Němec, Řezáč, Kebza – Kubal, Gazda, Nohál – Siegel, Haničinec, Vrána
Oujezdský – Řeřucha, Dobšák, Nevelóš, Huml, Cívka, Křenek, Fendrich, Karpíšek, Novotný, Král, Pelikán, Novosad, Fábry, Růžička, Weiss, Polzer, Procházka, Kousalík

Komentář k zápasu

Někteří diváci se ještě nestihli usadit na sedačkách a domácí už prohrávali. Po půlminutě využil velké okno v obraně Tomáš Novotný, který z nájezdu Grigárka lehce překonal. Zubři museli zákrátko bránit oslabení, ale nadějnou příležitost si v něm vypracoval střílející Foltýn. Vyrovnání Přerova však přišlo až za malou chvíli. Na konci čtvrté minuty si Šnirc ideálně vyměnil puk s Ondřejem Čelkem a ten rychlou akci zakočil ostrou ranou nad rameno brněnského brankáře.

V dalším průběhu první části diktoval tempo Warrior a Grigárek se v přerovské kase rozhodně nenudil. Mezi desátou a čtrnáctou minutou totiž musel zasahovat hned šestkrát. Dobrými zákroky svůj tým podržel a když se o chvilku později z dorážky prosadil David Siegel, byli modrožlutí poprvé ve vedení. Krátce před sirénou mohl náskok ještě navýšit Kebza, jenže po Adámkově nahození nedokázal kotouč dotlačit do téměř volné brány.

Také druhá třetina začala špatným nástupem Zubrů. Milan Pelikán těžil z rychlé přihrávky Krále a precizně zamířil k tyči. Na vyrovnání našli domácí rychlou odpověď Patrikem Řezáčem, který po souhře s Kebzou poslal Přerov znovu do vedení, jenže Brňané také bleskově reagovali. Novotný našel před bránou zcela volného Jiřího Novosada a bylo to 3:3.

Do konce prostředního dějství měli Zubři ještě šance Hradila i Nohála, kteří se pokoušeli u tyče o dorážky, ale stav se neměnil. Ani brněnští "válečníci" neuspěli, po střele Pelikána však zazvonila tyčka Grigárkovy brány.

Třetí část začala bez vážnějších šancí, s přibývajícím časem se však už jejich počet znovu zvyšoval. Brno jednu z nich využilo, když se po chybě obránců trefil Igor Fábry, ale domácí borci zabojovali a odměnou jim bylo rychlé srovnání. Na konci pohledné akce byla střela Patrika Řezáče nad beton brněnského gólmana. Kapitán Zubrů byl zanedlouho blízko hattricku, jenže po Šnircově střele tentokrát nezamířil přesně.

Po šedesáti minutách skončil zápas smírně, proto o majiteli druhého bodu musely rozhodnout nájezdy. Za domácí se prosadil pouze Řezáč, zatímco brněnský Jiří Novosad skóroval dvakrát a stanovil tak konečný výsledek na 4:5.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Vůbec jsme dnes neplnili to, co jsme si řekli v kabině a nejsme spokojeni s výkonem některých hráčů. Na začátku první a druhé třetiny jsme po velkých chybách inkasovali a navíc naše hra dnes postrádala větší důraz. Některé velké šance se nám nepodařilo proměnit, takže ta dělba bodů je asi spravedlivá. Nájezdy jsou loterie a bohužel jsme ten jeden bod navíc nezískali.

Zdeněk Balabán (HCM Warrior Brno): Jsme spokojení, i když naše hra nebyla tak dobrá. Hodně jsme domácím dávali prostor před bránou, z čehož padly tři góly. Měli jsme ale dostatek šancí na to, abychom v Přerově vyhráli za tři body. Je škoda, že nám to nakonec nevyšlo.