PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Starší dorost: Zubři první barážovou bitvu prohráli na nájezdy

Starší dorost: Zubři první barážovou bitvu prohráli na nájezdy
P ř e r o v – Starší dorost HC ZUBR Přerov začal domácím vystoupením proti Havlíčkovu Brodu účast v baráži o udržení extraligové soutěže. Vstup do poslední fáze sezóny mu rozhodně nevyšel podle představ. Přestože Zubři podali bojovný výkon, nedokázali soupeře přehrát a nakonec mu podlehli 1:2 až po samostatných nájezdech. Domácí mužstvo hodně trápila koncovka, řada velkých šancí totiž zůstala nevyužita. Na další utkání baráže zajíždí Zubři v pátek do Poruby, která má po dvou zápasech plný počet bodů.
BAR2, středa 13.3.2013
HC ZUBR Přerov - BK Havlíčkův Brod
HC ZUBR Přerov - BK Havlíčkův Brod
1:2sn
(0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 51. Gremlica (Karola) - 5. Dupljaku, rozhodující nájezd Mäki. Rozhodčí: Volf - Linhart, Lošťák. Vyloučení: 4:8, navíc Pecha (Přerov) trest ve hře - Salát (Havlíčkův Brod) trest ve hře, Ludvík (Havlíčkův Brod) 10 minut osobní trest. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 118. Střely na branku: 42:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Grigárek - Červínek, Duda, Slavík, Hurta, Maršálek, Kundrátek, Metelka, Novák - Václavíček, Karola, Gremlica - Kubal, Siegel, Nohál - Pecha, Němec, Müller - Blahunek, Kubíček
Vaněček - Ludvík, Klofáč, Hlídek, Bancíř, Kolouch, Vala, Salát, Ficek, Krajcigr, Polák, Nováček, Krajhanzl, Málek, Vala, Dupljaku, Mäki

Komentář k zápasu

Úvod zápasu přinesl aktivní nástup domácího mužstva, které zahrozilo střelou Kundrátka. Dobrý pohybem si Zubři vynutili přesilovou hru, jenže v ní přišel nešťastný moment. Kubal nepřesně přihrával na obránce a Liridon Dupljaku ze sólového nájezdu poslal Rebely do vedení.

Přerov v přesilovce zkoušel ještě udeřit šancí Václavíčka, ale brankář Vaněček byl připraven. Domácí měli posléze další početní výhodu, branku soupeře ani tentokrát nedobyli. Do konce první části si oba týmy připsaly ještě po jedné větší šanci, ale stav se neměnil. Průnik Pechy zlikvidoval brankář a na druhé straně Vala střílel vedle.

Do druhé periody vstupovali Zubři s touhou smazat gólové manko. Hodně bojovali a měli několik slibných příležitostí. Ani Siegel s Nohálem však na Vaněčka nevyzráli. V polovině střetnutí naopak mohl Havlíčkův Brod odskočit do většího náskoku. Krajhanzl byl zcela sám před Grigárkem, který však vytáhl úžasný zákrok lapačkou.

Pět minut před koncem prostředního dějství měl Přerov velmi pěkné přečíslení, jenže gólman Rebelů byl i nadále stoprocentní. Pecha zakončoval spolupráci s Němcem jen do Vaněčkova betonu. V závěru druhé třetiny se museli domácí bránit v oslabení, což se jim bez potíží podařilo.

Snahu o vyrovnání přerovský tým se startem třetí dvacetiminutovky ještě zvýšil a při úniku Müllera s Václavíčkem jej dělilo od vyrovnání jen málo. O pár chvil později to ale s Přerovem mohlo být znovu horší, když Slavík nepřesně rozehrával a Grigárek musel proti Dupljakovi vytasit ostrý zákrok.

Modrožlutí padesát minut nenašli na Vaněčka recept, smůlu v koncovce protrhla až blesková akce Karoly s Martinem Gremlicou, kdy druhý jmenovaný, po precizní přihrávce, doklepl kotouč do poloprázdné branky. Poslední momenty třetího dějství patřily Rebelům, kteří ohrozili Grigárka střelou Ludvíka.

Za stavu 1:1 šla barážová bitva až do prodloužení, v němž měl největší šanci přerovský Gremlica, jenže nastřelil pouze tyč. O vítězi tudíž musely rozhodnout až nájezdy, v nichž se na Havlíčkův Brod usmálo více štěstí. Zatímco ze Zubrů se prosadil jen Blahunek, hosté skórovali Ludvíkem a Matiasem Mäkim. Z Hané si tak odvezli jeden bod navíc.

Ohlasy trenérů

Lubomír Václavíček (HC ZUBR Přerov): Kluci dnes hodně bojovali, chtěli ten zápas vyhrát, ale naše produktivita je v poslední době mizerná. Zbytečně jsme ztratili dva body. Pokud však i nadále bude tým hrát s velkým nasazením a bojovností, tak se určitě lepší výsledky dostaví.

Richard Cachnín (HC Rebel Havlíčkův Brod): Do utkání jsme vstoupili dobře. Domácí sehráli velmi špatně přesilovou hru, čehož jsme využili. Gól nás uklidnil a domácí po něm naopak trochu znervózněli. Byl to dnes hlavně souboj dobrých brankářů. Přerov měl dost přesilovek, ale neproměnil je, narážel na naši obranu. Kdybychom dali na 2:0, tak jsme určitě zvítězili. Nepovedlo se to, domácí šli hodně za vyrovnáním, ale v nájezdech se pak na nás usmálo štěstíčko. Myslím si, že ten jeden bod navíc jsme si zasloužili.