Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost protrhl střeleckou smůlu a zvítězil v Mladé Boleslavi

Starší dorost protrhl střeleckou smůlu a zvítězil v Mladé Boleslavi
M l. B o l e s l a v – Starším dorostencům ve středu skončila druhá část extraligy a již za pár dnů vstoupí do baráže. Poslední utkání odehráli Zubři v Mladé Boleslavi, kde oproti předchozím zápasům podali velmi zodpovědný výkon, který jim přinesl bodový zisk a před poslední fází sezóny i zlepšení nálady. V první třetině sice Přerov prohrával, ale od druhé části začínal přebírat otěže zápasu a konečně protrhl střeleckou smůlu. Po zaslouženém obratu se celek domácích Bruslařů snažil o vyrovnání, ale tým Zubrů už náskok nepustil.
44.kolo, středa 6.3.2013
BK Mladá Boleslav - HC ZUBR Přerov
BK Mladá Boleslav - HC ZUBR Přerov
2:3
(1:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 9. Ďurač (Němec V, Tržický), 41. Ďurač (Němec V., Skořepa) - 36. Gremlica (Václavíček, Slavík), 41. Kubal (Nohál, Kundrátek), 47. Václavíček (Müller, Gremlica). Rozhodčí: Horinek - Cafourek, Špringl. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 48. Střely na branku: 31:41. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.
Kořínek - Verner, Mašek, Semrád, Nastoupil, Šír, Bašus, Tůma, Hercig, Mašek, Borovec, Švejda, Ďurač, Prokop, Skořepa, Veselý, Němec V., Tržický, Sedmík, Vajsejtl
Grigárek - Červínek, Slavík, Hurta, Kundrátek, Novák, Maršálek - Müller, Václavíček, Gremlica - Kubal, Kubíček, Nohál - Blahunek, Němec, Pecha - Siegel

Komentář k zápasu

Bruslaři se hned v úvodu klání dostali vlastní vinou do nepříjemné situace, poté co se nejdříve nechal vyloučit Švejda a o pár vteřin později pak Prokop. Naštěstí pro domácí dorostence byli hosté v jedenapůl minutové přesilovce totálně jaloví, a tak se větší část odehrála ve středním pásmu a ke konci pak dokonce v obranném pásmu Přerova. Ve čtvrté minutě, to už byli bruslaři v plném počtu vystrašil pořádně Kořínka Maršálek prudkou střelou od modré.

Domácí brankář k sobě ale včas srazil betony, a tak kotouč v domácí síti neskončil. Když nevyšel ani pokus Pechy a následně ani Blahunka, byla na řadě domácí Boleslav. V 9. minutě totiž Němec projel celým obranným územím Přerova nikým neatakován a těsně před hostujícím gólmanem našel zpětnou přihrávkou Ivana Ďurače, který vyloženou šanci bezpečně proměnil. Následovalo deset minut soupeření o každý zdánlivě ztracený kotouč, ale vše většinou končilo na brankářích obou celků.

Úvod druhé část hry patřil domácím borcům. Těm byla ale herní převaha k ničemu, neboť se jim téměř nepodařilo vystřelit na Grigárka v brance hostí. Zato když se dostal k puku Přerov, hned z toho byl pokus o střelu, stehně jako ve 26. minutě rána Pechy. Naštěstí pro domácí byl Kořínek téměř nepřekonatelný.

Proto opět zahrozili domácí. V polovině 27. minuty vystřelil na Grigárka Šír. Gólman hostů měl nicméně beton u levé tyče své brány právě včas. Bruslaři hýřili aktivitou, ale ve 36. minutě utkání jim sebral dobrou náladu z hokejek - poté co prostřelil Růžičku - Martin Gremlica. Po této brance se hra mnohem více otevřela. Hrálo se znovu od „nuly“.

Nástup obou týmů do závěrečné části byl opravdu parádní. Na světelné tabuli svítil čas 40:31, když rozvlnil síť Přerova podruhé Ivan Ďurač. Tomu opět asistoval Němec. Kdekdo by asi čekal, že takto rychlá branka nalomí morálku hráčů Přerova, ale opak byl pravdou. O 22 vteřin později dokázal totiž podruhé rozvlnit síť Růžičkovy svatyně Pavel Kubal. Tento gól Bruslařům rozhodně nepomohl. Dorostenci domácích začali hodně kazit a zbytečně se nechali vylučovat. Jedno takové vyloučení Němce, který byl na trestné lavici během pár minut podruhé, dokázal po zmatku před Kořínkovou kasou proměnit ve 47. minutě Daniel Václavíček – 2:3!

Následovalo marné „dobývání“ Přerovské branky domácími hráči. Přesné rány střídaly ty méně přesné. Přerov bojoval ve svém posledním utkání před boji v baráži jako o život, aby se na důležité bitvy morálně posílil. I když poslední vteřinky zápasu byly pro hosty velmi krušné, vítězství nakonec urvali na svou stranu.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): Myslím, že dnešní utkání bylo o tom, že se Přerov chtěl povzbudit na tu baráž, co je teď čeká a podřídil tomu maximum. Jejich hráči bojovali, dřeli, chtěli vyhrát. Bohužel z naší strany je to pořád o tom, že pokud se někteří hráči nepodřídí mužstvu a hrají jen sami na sebe, tak nemohou uspět. Nic nás neomlouvá, ale to mužstvo dnes bylo velice omlazeno, a místo aby ti starší hráči pomohli těm mladším, tak nepomohli. Zbytečnými fauly jsme se dostali do problémů a místo, abychom to utkání vyhráli, tak to dopadlo přesně obráceně.

Petr Školoud (HC ZUBR Přerov): Dnešní utkání pro nás bohužel nebylo poslední utkání sezóny. Budeme totiž hrát baráž, a tak jsme ten dnešek pojali tak, že se chceme povzbudit. Myslím si, že ty následující bitvy budou hodně o tom srdíčku, kolik toho do toho dáme. Snad to přinese nějaké ovoce. Nemůžu říct, že to bylo dneska vítězství kvalitnějšího týmu, ale trochu toho štěstíčka a možná i toho srdíčka tam bylo na té naší straně asi víc.