PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Starší dorost: Havlíčkův Brod oplatil Zubrům porážku

Starší dorost: Havlíčkův Brod oplatil Zubrům porážku
H a v l. B r o d – Starší dorostence dál trápí proměňování šancí, již ve čtvrtém utkání za sebou nedokázali vstřelit ani jeden gól. Zubři se v úterý představili na ledě posledního Havlíčkova Brodu, kam odjeli v oslabené sestavě. Obrovskými chybami povolili soupeři skórovat a náskok Rebelů proto narůstal. Zastavil se až na výsledku 6:0, kterým Přerovu oplatili nedávnou porážku. Ve středu starší dorost čeká poslední utkání nadstavbové části extraligy. Od 16:15 nastoupí tým Zubrů v Mladé Boleslavi.
43.kolo, úterý 5.3.2013
BK Havlíčkův Brod - HC ZUBR Přerov
BK Havlíčkův Brod - HC ZUBR Přerov
6:0
(1:0, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 19. Kolouch (Vala), 21. Hlídek (Mäki), 28. Krajhanzl (Salát, Polák), 36. Mäki (Nováček), 54. Ludvík (Málek P., Klofáč), 55. Hlídek (Mäki). Rozhodčí: Kopeček - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 50. Střely na branku: 24:32. Průběh utkání: 6:0.
Vaněček - Ludvík, Klofáč, Hlídek, Vacek, Kolouch, Vala, Salát, Ficek, Krajcigr, Polák, Nováček, Semrád, Krajhanzl, Málek P., Vala, Dupljaku, Mäki
Grigárek (55. Málek J.) - Hurta, Maršálek, Slavík, Kundrátek, Novák - Václavíček, Pecha, Gremlica - Kubal, Siegel, Nohál - Blahunek, Němec, Müller - Kubíček

Komentář k zápasu

Po rozpačitém úvodu se oba celky dočkaly přesilovky, ale ani jeden z nich se nedokázal prosadit. Blíže k tomu měli domácí, ale Dupljaku ve výhodné pozici z druhé vlny minul kotouč naservírovaný Matiasem Mäkim. Na druhé straně se mohl krátce po překlenutí třetiny do své druhé poloviny dostat do šance Václavíček, ale domácí muž s maskou jeho střelu vyrazil. Festival zahozených šancí pokračoval, Dupljaku v brejku z brankoviště minul přerovskou klec a Němec z pravého kruhu napálil puk jen do brankáře Vaněčka.

Rebelové v závěru periody přidali na důrazu a nejprve uháněl opět agilní Dupljaku po křídle podporován dvěma kolegy. Útočník domácích celou akci zakončil jen střelou do Grigárkova ramena. O chvíli později se však již Havlíčkobrodští radovali. Daniel Kolouch ujížděl po pravém křídle a na kruhu vystřelil mezi gólmanovy nohy. Puk zůstal ležet mezi jeho betony a sudí chvilku váhal, ale pak objevil hrací gumu za čarou a ukázal na gól.

Druhou část zápasu načali domácí svižně a hned z první akce se prosadili. Mäki vypálil a na pravém kruhu poslal odražený kotouč do sítě Ondřej Hlídek. Pro hosty mohlo být ještě hůře, ale Polákem tečovaná Krajhanzlova střela skončila jen na břevně Grigárkovy branky. Zubři se snažili o vstřelení kontaktního gólu, ale proti pumelici Slavíka od modré zasáhl jen Vaněčkův beton. Havlíčkobrodští pak ještě více rozhořeli plamínek naděje na zisk tří bodů. Salát vyslal do brejku Poláka, jenž na levém kruhu vystřelil a David Krajhanzl doklepl puk skrze výstroj rozhozeného gólmana hostů do branky.

Následně se strhla série nedovolených zákroků a dveře na trestné lavici se div netrhly. Při hře čtyř proti čtyřem se bojovníkům z Kotliny povedlo zaznamenat gól. Nováček vysunul do protiútoku Matiase Mäkiho, jenž se mezi bránícími hráči dostal až před maskovaného muže Zubrů, jemuž prohodil kotouč mezi betony. V samotném závěru se ještě obranou hostů prohnal Dupljaku, jenž svým pokusem našel jen lapačku Grigárka.

Závěrečná část se již nesla v rozhodnutém tempu a Rebelové si v klidu hájili svůj náskok. Prosadit se mohli Ludvík s Klofáčem, ale ani jeden z nich nezakončil mezi tři tyče. Vždy chyběly jen milimetry. Velkou práci nadělala Grigárkovi rána Hlídka, jíž na bližší tyči horko těžko krotil. Hosté z Přerova se trápili v zakončení, a když už se jim povedla nějaká akce, stál tam připravený Vaněček, nebo se dotyčný vůbec nedostal přes výborně bránící hráče ke střele. Do dobré příležitosti se po chybě Valy na modré čáře dostal Pecha, ale byl odstaven obránci.

Rebelové následně dvakrát po sobě uspěli v oslabení. Klofáč vysunul Málka, jehož střela z kruhu skončila jen na připraveném Grigárkovi, jemuž vrátil kotouč do klece Tomáš Ludvík. Čtyřicet vteřin nato vybojoval v rohu pásma kotouč Mäki, jenž jej naservíroval před kasu na Ondřeje Hlídka, který parádním špendlíkem pod víko vyhnal Grigárka z klece, do níž putoval Málek. Ten se zapotil především po ráně Ficka, ale tu uschoval nakonec ve výstroji. Domácí si tak připsali druhou výhru v sezoně, která je před nadcházející baráží potřebnou vzpruhou.

Ohlasy trenérů

Richard Cachnín (HC Rebel Havlíčkův Brod): Obě mužstva to vzala jako takovou generálku před baráží. Do utkání jsme vstoupili dobře prvním gólem, který vznikl z perfektní akce. Následující třetinu jsme suverénně vyhráli, což nám pomohlo na psychice. Během třetího dějství se nám podařilo dát góly ve vlastním oslabení a dál už není třeba nic rozebírat. Je potřeba pochválit brankáře Vaněčka, který nás neskutečně podržel. Kluci jsou rádi za to, že po pěti měsících si vyzkoušeli, co to je vítězství. Teď už se ale musíme připravovat na baráž, bude to těžké, ale pokud vše vezmeme zodpovědně, uspějeme.

Petr Školoud (HC ZUBR Přerov): K dnešnímu utkání není moc co shrnovat, protože jsme tu odvedli velmi špatný výkon. Stále pokračujeme v tom, co máme za poslední čtyři utkání, kdy jsme nedokázali dát ani jeden gól. Druhá věc je předvedená hra. To, na čem pracujeme od Vánoc, se nám vytratilo ze hry a hráči nám přestali plnit záměry, které po nich chceme. Výsledky jsou pak takové. Prohráváme utkání se soupeři, se kterými bychom měli hrát minimálně vyrovnanou partii. Bohužel s našimi nedostatky a chybami jsme soupeři nabídli takové luxusní vítězství. K tomu jim blahopřeji.