PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Starší dorost: Cestu za dalšími body zhatil špatný závěr

Starší dorost: Cestu za dalšími body zhatil špatný závěr
P ř e r o v – Domácím mačem s Pardubicemi zakončili starší dorostenci HC ZUBR Přerov další extraligový víkend. Tentokrát ovšem na body nedosáhli, přestože opět podali dobrý výkon a několikrát dokonce nad svým soupeřem vedli. Zatímco proti Hradci měli Zubři výborný závěr, díky kterému zvítězili, proti „Perníkářům“ poslední minuty naopak nezvládli. Lepší výsledek a zcela určitě i bodový zisk, je stála série vyloučení, kterou soupeř ve finiši třetí periody potrestal. Příští týden cestují přerovští starší dorostenci do Prahy, kde je čeká dvojzápas se Spartou a Slavií.
38.kolo, sobota 16.2.2013
HC ZUBR Přerov - HC Dynamo Pardubice
HC ZUBR Přerov - HC Dynamo Pardubice
5:7
(1:1, 3:2, 1:4)
Branky a nahrávky: 19. Václavíček (Duda), 24. Karola (Gremlica, Červínek), 30. Gremlica (Karola, Červínek), 35. Gremlica, 57. Gremlica (Karola) - 6. Chvojka (Bohuněk), 26. Rohlík (Procházka), 31. Kuťák (Procházka), 52. Špaček (Rohlík), 55. Bohuněk (Procházka, Rohlík), 58. Špaček, 60. Rohlík (Špaček, Kuťák). Rozhodčí: Fiedler - Dohnal, Kratochvíl. Vyloučení: 7:4, navíc Grigárek (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 26:24. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:5, 5:5, 5:7.
Grigárek - Červínek, Duda, Slavík, Kundrátek, Maršálek, Metelka - Václavíček, Karola, Gremlica - Kubal, Kubíček, Nohál - Blahunek, Müller, Němec
Stibůrek - Divecký, Kalous, Chvojka, Procházka, Kysela, Kuťák, Hlaváček, Bohuněk, Velínský, Špaček, Havrda, Rohlík, Petric, Budík, Kracík

Komentář k zápasu

Přerovský tým znovu vstoupil do zápasu velmi aktivně a už po pár vteřinách zahrozil střelou Karoly. Zakrátko o sobě daly vědět také Pardubice a Grigárek musel ránu Špačka ramenem vyrazit. V páté minutě měli Zubři obrovskou možnost, jenže Karola během přesilovky netrefil téměř prázdnou bránu. Soupeř naopak svou první početní výhodu zužitkoval. K dorážce se dostal Radovan Chvojka a kotouč zapadl do brány. O chvíli později mohl přidat druhý gól unikající Kuťák, ale udeřilo ještě do konce úvodní periody na protější straně. Dobře střílel Daniel Vaclavíček a Stibůrkovi prošel puk nad betonem.

V úvodu druhé části byl Přerov chvíli oslaben, ale krátkou hru ve třech přežil a navíc rychle poté skóroval. Po Gremlicově střele zůstal puk zcela volný před brankářem a Daniel Karola jej pohotově doklepl. Netrvalo však dlouho a stav byl opět vyrovnaný. Postaral se o to nikým nebráněný Miroslav Rohlík.

Poté se začalo skóre měnit ještě častěji. Další náskok dal Zubrům krásnou střelou Martin Gremlica, jenže přišla opět chyba přerovské obrany a Filip Kuťák vyrovnal na 3:3. Poslední slovo v této tercii však měli Zubři a zásluhou Martina Gremlicy, který vystihl špatnou rozehrávku brankáře, domácí šli podruhé do kabiny spokojenější.

S nepříznivým stavem se Pardubice nechtěly v úvodu třetí třetiny spokojit. Krátce po jejím začátku ujely do přečíslení tří na jednoho, které však Bohuněk zakončoval vedle. Modrožlutí posléze nevyužili dvě po sobě jdoucí přesilovky, a tak přišel trest. Michael Špaček přes klubko clonících hráčů šťastnou střelou vyrovnal. Z podobného místa se zanedlouho trefil i Ondřej Bohuněk a hosté rázem vedli.

Odpověď přerovských Zubrů ale byla blesková. Přečíslení krásně zakončil Martin Gremlica doklepnutím do prázdné kasy, čímž završil hattrick. Už se zdálo, že duel bude pokračovat prodloužením, ale dvě minuty před koncem domácí doplatili na zbytečné vyloučení. Střelecké štěstí měl znovu Michael Špaček a na jeho gól už Přerov reagovat nedokázal. Naopak ještě inkasoval v poslední vteřině sedmou branku při power play, o kterou se postaral Michael Rohlík.

Ohlasy trenérů

Lubomír Václavíček (HC ZUBR Přerov): Padesát minut jsme byli Pardubicím vyrovnaným soupeřem a už jsem začínal věřit, že si připíšeme další body. Bohužel závěr nám vůbec nevyšel. Prohráli jsme si zápas zbytečnými fauly. Už nám docházely síly a ve čtyřech jsme těžko zabraňovali inkasovaným gólům. Je to škoda, protože co se týče předvedené hry, nejsme vůbec zklamaní.

Vladimír Martinec (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): Zápas byl hodně otevřený a díky tomu padlo dost gólů. Myslím si, že jsme v Přerově nepředvedli výkon, jakého jsme schopni dosáhnout. V závěru jsme však měli trochu větší hlad po vítězství i lepší disciplínu.