PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Starší dorost bojovným závěrem zdolal Hradec Králové

Starší dorost bojovným závěrem zdolal Hradec Králové
P ř e r o v – Extraliga staršího dorostu v pátek rozjela druhou polovinu nadstavbové části. Zubři tak na domácím ledě přivítali Hradec Králové, s nímž nedávné střetnutí venku vůbec nezvládli. Modrožlutí prahli po odvetě a ta se nakonec podařila. I když se skóre hodně dlouho pro přerovský tým vyvíjelo nepříznivě, dokázali Zubři naplno bodovat. K výhře 4:2 jim pomohl bojovný závěr, v němž měli velký tlak a v koncovce po dlouhé době potřebnou dávku štěstí. Hradecké mužstvo, které ještě má šanci proniknout do play-off, odjelo z Hané s prázdnou. V sobotu se budou Zubři snažit potvrdit výhru proti Pardubicím.
37.kolo, pátek 15.2.2013
HC ZUBR Přerov - Královští lvi Hradec Králové
HC ZUBR Přerov - Královští lvi Hradec Králové
4:2
(0:0, 1:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 36. Václavíček (Gremlica), 51. Václavíček (Karola), 59. Duda, 60. Karola (Červínek, Kubal) - 30. Musil (Zahradník), 39. Musil (Havránek, Zahradník). Rozhodčí: Humpolíček - Linhart, Lošťák. Vyloučení: 8:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 84. Střely na branku: 23:24. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.
Grigárek - Červínek, Duda, Slavík, Kundrátek, Maršálek, Metelka - Václavíček, Karola, Gremlica - Kubal, Kubíček, Nohál - Blahunek, Němec, Müller J. - Pochyla, Peterka
Müller M. - Skála, Novotný, Musil, Matouš, Malinský, Drašnar, Šeba, Bezděk, Zahradník, Matějček, Wolf, Bureš, Šeps, Havránek, Tvrdík, Klemenc

Komentář k zápasu

Přerovský tým zahájil utkání s velkou aktivitou, jenže tu Zubrům pokazil faul Václavíčka. Dost živo tak bylo před Grigárkem, který však střelu Klemence zlikvidoval. Domácí zahrozili až po dalším oslabení v desáté minutě, kdy Karola přenechal kotouč Gremlicovi, jehož bomba skončila na betonu gólmana. Ve dvanácté minutě se zrodila největší příležitost první třetiny. Měl ji přerovský Kubal, avšak z brejku narazil na připravenou Müllerovu lapačku. V závěru úvodní periody najížděl ještě do solidní šance Šeps, ale i brankář Zubrů svůj tým podržel.

Druhá třetina také měla hodně vyrovnaný vývoj a v šancích se oba týmy neustále střídaly. Zubři ubránili oslabení, ale poté udělali velkou chybu po buly. Zcela volný Michal Musil se proto s ničím nepáral a Grigárka v přerovské kleci jednoduše prostřelil. Odpověď na první gól přišla poměrně brzy. Přerov sice nevyužil dobrou přesilovku čtyři na tři, v níž aktivně střílel, ale dorážka Daniela Václavíčka, při následném přečíslení, už byla úspěšná. Z vyrovnání se ovšem domácí neradovali dlouho. V přesilovce hradeckého mužstva totiž střílel Michal Musil a kotouč po dvou nešťastných odrazech přepadl přes rameno brankáře.

Ve třetí části tak byli modrožlutí nuceni dohánět gólové manko. Ze začátku to však byl Hradec, kdo několikrát zaútočil. Střely Šepse i Tvrdíka skončily u zasahujícího Grigárka. Přerov s ubývajícím časem začal více bojovat, což mu přineslo úspěch. Devět minut před koncem byl při závaru u brány velmi důrazný Daniel Václavíček a střelou z otočky krásně vyrovnal.

Domácí vycítili šanci a bruslením si vynutili v závěru soupeřův faul. Obléhání svatyně znovu vedlo ke gólově odměně. Střela Ondřeje Dudy prošla za Müllera a Zubři tak strhli vedení na svou stranu. Hradec Králové v poslední minutě vsadil vše na hru bez brankáře, ale hrubě za ni zaplatil. Gólman ještě nedojel na střídačku, když odražený puk získal Daniel Karola a pohotově trefil prázdnou kasu.

Ohlasy trenérů

Lubomír Václavíček (HC ZUBR Přerov): Utkání bylo od začátku velmi vyrovnané a nikdo neměl větší převahu. Škoda oslabení, ve kterém jsme inkasovali, ale dnes mužstvo ukázalo velkou bojovnost a díky ní se nám v závěru podařilo nepříznivý výsledek otočit. Bylo tam potřebné nasazení, takže jsme spokojeni. Dobrý výkon bychom chtěli zopakovat v sobotním utkání s Pardubicemi.

Petr Luštinec (Královští lvi Hradec Králové): Trenér hostujícího týmu se k utkání odmítl vyjádřit.