PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Starší dorost konečně úspěšný, Rebely přehrál 5:0

Starší dorost konečně úspěšný, Rebely přehrál 5:0
P ř e r o v – Starší dorostenci se po dlouhé sérii porážek konečně dočkali výhry! Na domácím ledě jednoznačně přehráli poslední Havlíčkův Brod, kterému se tak ode dna tabulky vzdálili na deset bodů. Rozhodující pro vývoj střetnutí byla hned úvodní třetina. Tu Zubři otevřeli bleskovým gólem a poté přidali soupeři další. Rebelové v oslabené sestavě nenašli na domácího gólmana recept ani jednou, a tak utkání skončilo hladkým výsledkem 5:0. V sobotu si to Přerov doma rozdá v dalším utkání nadstavbové části extraligy s Mladou Boleslaví. Začátek je ve 12:00.
35.kolo, pátek 1.2.2013
HC ZUBR Přerov - BK Havlíčkův Brod
HC ZUBR Přerov - BK Havlíčkův Brod
5:0
(3:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Gremlica, 9. Karola (Václavíček), 19. Rybka (Kubal, Siegel), 39. Gremlica (Václavíček, Karola), 53. Müller (Kundrátek). Rozhodčí: Přikryl - Dučák, Dohnal. Vyloučení: 6:6, navíc Červínek (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Střely na branku: 40:18. Průběh utkání: 5:0.
Grigárek - Červínek, Duda, Slavík, Hurta, Kundrátek, Novák, Maršálek, Metelka - Václavíček, Karola, Gremlica - Kubal, Siegel, Rybka - Pecha, Müller, Němec
Vaněček - Ludvík, Klofáč, Nguyen, Hlídek, Kolouch, Vala, Ficek, Krajcigr, Polák, Krajhanzl, Málek, Vacek, Dupljaku

Komentář k zápasu

Úvod zápasu vyšel přerovskému týmu znamenitě. Uběhlo jen 25 vteřin, když Martin Gremlica přejel útočnou modrou a puk po jeho bombě skončil za zády brankáře Vaněčka. Za Rebely mohl v sedmé minutě odpovědět kapitán Luvdík, ale Grigárek střelu zneškodnil. Skvěle si počínal i při trestném střelení, které prováděl o chvíli později Kolouch. Znovu tak posléze došlo na otřepané pravidlo „nedáš – dostaneš“. Zubři se utrhli do přečíslení, jenž zakončil nad rameno brankáře Daniel Karola. V závěru první „dvacky“ se navíc z dorážky prosadil ještě David Rybka, a tak byl stav 3:0.

Na začátku druhé třetiny byli u puku Rebelové, ale aktivita jim vydržela jen krátce. Znovu se pak šance objevovaly především před Vaněčkem, kde zkoušel zakončovat Němec a chvíli po něm i Václavíček. Největší šanci Havlíčkova Brodu spálil v polovině utkání Kolouch, když zůstal zcela volný před Grigárkem, ale puk netrefil ideálně. V závěru tak Zubři svého soka znovu zmáčkli a zásluhou výborného průniku Martina Gremlicy přidali čtvrtý gól.

Pokazit domácímu brankáři čisté konto, se ve třetí periodě snažil Málek, leč také nebyl úspěšný. Ani Václavíčkova možnost změnu stavu nepřinesla, proto se gólově prosadil až Jakub Müller. Dorážkou z hranice brankoviště upravil vedení Zubrů na 5:0. Závěr utkání se hodně protáhl, protože došlo na několik šarvátek, které se samozřejmě neobešly bez trestů. Oba týmy hrály přesilovky, ale stav už se do konečného klaksonu nezměnil.

Ohlasy trenérů

Lubomír Václavíček (HC ZUBR Přerov): Je dobré, že mančaft po dlouhé době zase zažil pocit vítězství. Výsledek však nemůžeme přeceňovat, protože Havlíčkův Brod nepřijel kompletní. Zahrála nám velmi dobře první lajna a v průběhu zápasu se k ní přidaly i ostatní. Dobré bylo také bruslení, takže bychom v tom rádi pokračovali.

Richard Cachnín (HC Rebel Havlíčkův Brod): Máme chřipkovou epidemii a dost velkou marodku. Mohli jsme využít jen šest kluků ze základní sestavy, proto jsme zápas přijeli do Přerova v podstatě jen odehrát. Domácí nastartoval ten hodně rychlý gól a pak nám rychle utekli na 3:0. Je škoda, že se nám nepodařilo proměnit alespoň to trestné střílení. Od druhé třetiny už ten hokej nebyl tak líbivý. Potkáme se s Přerovem ještě doma a pak samozřejmě v baráži, kde se budou body mnohem více počítat.