Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Sérii tří domácích zápasů zahájili junioři s Hodonínem

Sérii tří domácích zápasů zahájili junioři s Hodonínem
P ř e r o v - Přede dvěma koly se Zubři probojovali na druhé místo v soutěži a před nimi je nyní možnost si ho pojistit, protože hrají za sebou tři utkání na svém ledě. V tom prvním z nich, které zároveň ukončilo třetí čtvrtinu soutěže, přivítali doma osmý celek soutěže Drtiče z Hodonína. Utkání bylo pro diváky celkem pohledné, k vidění bylo hodně vyložených šancí. V první třetině si jich vytvořili více Zubři a po zásluze se v ní ujali dvoubrankového vedení 3:1. Nejvyrovnanější byla druhá část, kde se oba týmy v šancích i jejich využívání celkem střídaly. Během poslední třetiny však opět získali převahu Zubři a utkání už v poklidu dovedli celkem k jednoznačnému vítězství 7:3. Díky odkladu zápasu třetího Frýdku-Místku se Zubři prozatím od něj vzdálili na rozdíl 4 bodů.
27.kolo, pátek 25.1.2013
HC ZUBR Přerov - SHK iClinic Hodonín
HC ZUBR Přerov - SHK iClinic Hodonín
7:3
(3:1, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 3. Fibrich, 6. Hradil (Fibrich), 15. Matušenko (Loupal), 25. Čelko (Bauer), 39. Fibrich (Hradil), 48. Kebza (Bauer), 59. Tomeček (Matušenko, Loupal) - 11. Vrba (Kulyk, Tomi), 27. Tomi (Vrba), 40. Fojtík (Tomi, Vrba) Rozhodčí: Kubičík - Poruba, Adamec Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0 Průběh zápasu: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3, 7:3.
Loučka - Vávra, Andrýsek, Šťastný, Mašíček, Tomeček, Tomiga, Chovanec, Gazda, Matušenko, Čelko, Bauer, Kebza, Spěvák, Fibrich, Rajnoch, Hradil, Šnirc, Loupal
Jež (31.Luner) - Vrba, Buřič, Kulyk, Oško, Duchoslav, Čech, Hložánek, Fojtík, Horinka, Tomi, Černohus, Kukliš, Kučera, Sedlák, Čavoj, Výmola

Komentář k zápasu

Utkání začalo v rychlém tempu a oba týmy se vyznačovaly hezkým pojetím hry. Šance se střídaly na obou stranách a skóre mohli otevřít jak Zubři, tak i Hodonín. Naštěstí se první branku podařilo vstřelit Zubrům. V půlce třetí minuty obral na obranné modré čáře o kotouč hostujícího obránce Josef Fibrich a svůj samostatný únik zakončil blafákem do forhendu mezi betony. Pohledné utkání pokračovalo dál ve svižném tempu. Další branku vsítil Přerov zanedlouho. Fibrich se snažil přihrávat na Hradila, jehož přihrávku ztečoval hostující obránce přímo do protipohybu gólmana a kotouč uklidil do prázdné brány právě Pavel Hradil.

Poté se ke slovu dostali Hodonínští. Rychlík Lukáš Vrba se prohnal kolem přerovských obránců a chladnokrevně zakončil svůj únik střelou k tyči. Jenže i Zubři byli při chuti a v přesilovce si před branku vybruslil Daniel Matušenko, položil si brankáře a střelou nad něj uklidnil Přerovské dvoubrankovým vedením.

Druhá perioda začala náporem Přerova. Ondřej Čelko prošel kolem obránců Hodonína a se střelou k tyči byl úspěšný. Pod další branku se bohužel podepsala přerovská obrana. Zubři nebyli dostatečně důrazní, hostující Lukáš Vrba vybojoval kotouč, předložil jej na kruh Jakubovi Tomimu a ten rozvlnil síťku. Jenže Přerov měl ve svém středu nejlepšího hráče utkání. Josef Fibrich si sjel od mantinelu s kotoučem přes tři bránící hráče až před kasu a střelou mezi betony dostal Zubry do vedení o tři góly. Bohužel po další hrubce v přerovské obraně se ještě jednou dostali Hodonínští na dostřel. Po zbytečné ztrátě získal kus černé pryže Dominik Fojtík a poslal jej neomylně do klece.

Poslední část hry se nesla ve stálém tlaku přerovských barev. Šancí neustále přibývalo, ale branku dokázal připsat až Karel Kebza, který nahodil kotouč na gólmana a ten k údivu všech zapadl přesně k tyči. Poté se šance střídaly na obou stranách, ale na Hodonínu již bylo vidět, že mu tento zápas nevyšel a nejradši by se hráči již viděli po závěrečném hvizdu. Přerov jim však ještě dokázal přibalit jednu krásnou akci na rozloučenou. Kotouč putoval po ose Loupal - Matušenko až k volnému Jaroslavu Tomečkovi, který trefil parádně z voleje a zakončil tak utkání se stavem 7:3 pro Zubry.