Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři díky výborné třetí třetině vyhráli v Šumperku

Junioři díky výborné třetí třetině vyhráli v Šumperku
Š u m p e r k – Junioři HC ZUBR Přerov mají za sebou hodně povedený víkend. K páteční domácí výhře nad Frýdkem-Místkem totiž přidali v neděli další úspěch. Na šumperském ledě, kde se jim téměř vůbec nedaří, dokázali v pohledném utkání zdolat domácí Draky 6:4. Skóre se přitom během mače přelévalo z jedné strany na druhou a každý tým chvíli vedl. Rozhodující však byla třetí třetina, kterou přerovské mužstvo odehrálo s obrovskou bojovností i nadšením a po zásluze bylo na konci odměněno tříbodovým ziskem. Ten znamená posun v tabulce vzhůru na třetí místo.
24.kolo, neděle 13.1.2013
DRACI PARS Šumperk - HC ZUBR Přerov
DRACI PARS Šumperk - HC ZUBR Přerov
4:6
(2:1, 2:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 6. Holinka (Feledík), 12. Kobza (Žalčík, Langr), 25. Langr (Kobza), 31. Kobza (Langr) - 10. Gazda (Rajnoch), 21. Matušenko (Chovanec), 22. Rajnoch (Andrýsek, Spěvák), 46. Loupal (Rajnoch), 52. Andrýsek (Gazda, Rajnoch), 60. Čelko. Rozhodčí: Úlehla - Čížek, Potůček. Vyloučení: 8:8, navíc Hoffmann (Šumperk) trest ve hře. Využití: 1:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 28:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3, 4:6.
Hoffmann (42. Řoutil) - Navrátil, Vepřek, Feledík, Pražák, Nemeškal, Holinka, Prokopec, Stanislav, Galuška, Langr, Nastoupil, Kobza, Malý, Kovář, Žalčík, Nedopil
Loučka - Vávra, Andrýsek, Šťastný, Mašíček, Klusal - Loupal, Matušenko, Chovanec - Čelko, Bauer, Kebza - Spěvák, Gazda, Rajnoch - Hradil

Komentář k zápasu

Dobrý nástup přerovského týmu přinesl rychlou přesilovku, jenže ta po střele Matušenka zůstala nevyužita. Domácí se naopak z první vážnější šance dostali do vedení. Jan Holinka přebruslil na křídle obránce a bekhendem poslal puk do nad rameno brankáře Loučky. Zubři i přesto byli dál aktivní a Martin Gazda pěknou střelou, ze které domácí gólman mnoho neviděl, zakrátko srovnal skóre. Otočit stav mohl po chvíli Kebza, jenže udeřili naopak Draci. Chybu v obraně potrestal Jan Kobza a Šumperk opět vedl. V 15. minutě si obrovskou příležitost vypracoval Rajnoch, avšak v souboji s brankářem Hoffmanem nastřelil puk do jeho lapačky.

Úvod druhé části režírovali Zubři, kteří si během dvou minut získali náskok. Nejdříve dobře postavený Daniel Matušenko vyrovnal a z další akce bekhendem doklepával kotouč za bezmocného gólmana Michal Rajnoch. Radost přerovským hráčům však dlouho nevydržela, protože Tomáš Langr o tři minuty později využil přesilovku a stav byl 3:3. Přerov posléze nevyužil krátkou, dokonce dvojnásobnou početní výhodu, a tak znovu skórovali domácí. Nevyhozený puk získal Jan Kobza a umístil jej přesně k tyči. Do konce druhé „dvacky“ se už stav nezměnil, přestože pak hrál Přerov kvůli faulu Čelka dlouhé čtyři minuty oslaben.

Do třetí periody vstoupil Přerov výborně. Zvýšil důraz před bránou a kvůli zkratu gólmana Hoffmana, který po přerušení pěstmi zkosil přerovského hráče, dostal pětiminutovou přesilovku. Ta se po dalším faulu stala dvojnásobnou a pohotový Jan Loupal ji z dorážky využil. Pátý gól mohl rychle přidat Rajnoch, ale trefil se až od modré čáry Jan Andrýsek, jehož střela byla výstavní. Šumperk se v závěru snažil o vyrovnání, ale to Loučka v bráně nepovolil. Zlikvidoval totiž střely Nedopila i Holinky. Drakům tak nezbylo nic jiného, než se pokusit srovnat při power play, jenže puk získal dobře postavený Ondřej Čelko a bez potíží jej dovezl až do prázdné brány.