Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost: Čtvrté derby s Olomoucí Zubři prohráli

Starší dorost: Čtvrté derby s Olomoucí Zubři prohráli
O l o m o u c – Starší dorostenci HC ZUBR Přerov se letos počtvrté v derby utkali s Olomoucí, tentokrát na jejím ledě, ze kterého však odcházeli poraženi. K jedenácti bodům tak další nepřidali. Zubrům se od začátku nedařilo, a to i přesto, že domácí hráli velmi často oslabení. Přerov se dostával do přesilovek, dokonce dvakrát hrál v pěti proti třem, ale dokázal se prosadit jen jednou. Mora naopak těžila z velkých chyb přerovské obrany a postupně se její náskok zvyšoval až na konečné skóre 7:2. Dva góly modrožlutých barev vstřelili útočníci Martin Gremlica a Pavel Kubal.
27.kolo, pátek 14.12.2012
HC Olomouc - HC ZUBR Přerov
HC Olomouc - HC ZUBR Přerov
7:2
(3:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. Kropáč (Minařík), 6. Pavlovský (Šoustal, Horák), 19. Nesvadba (Šoustal, Vrána), 24. Konečný, 30. Brandýs (Nesvadba, Beták), 44. Konečný (Hrabica), 56. Pavlovský (Vrána, Šoustal) - 9. Gremlica (Pecha, Slavík), 42. Kubal (Nohál). Rozhodčí: Kika - Loun, Kašík. Vyloučení: 11:5, navíc Gremlica (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 69. Střely na branku: 35:17. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2, 7:2.
Urbisch - Markl, Pavlovský, Škoda, Minařík, Gatěk, Klvaňa, Beták, Vrána, Hrabica, Kropáč, Sázel, Brandýs, Konečný, Šoustal, Horák, Nesvadba, Galeta, Ministr
Grigárek - Slavík, Červínek, Kundrátek, Duda, Maršálek, Metelka - Gremlica, Němec, Pecha - Nohál, Rybka, Kubal - Václavíček, Siegel, Kubíček - Müller, Novák

Komentář k zápasu

Kohouti si už od úvodních minut zápasu vytvářeli tlak, ale byli to Zubři, kdo jako první vážněji ohrozil branku. Jeden z přerovských hokejistů se uvolnil před Urbischem, avšak domácí strážce svatyně podržel svůj celek.

Toto zaváhání pak hosty jistě mrzelo, protože zanedlouho během minuty prohrávali už o dva góly. Nejprve Jan Kropáč přízemním pokusem prostřelil Grigárka mezi nohama, po něm při signalizovaném vyloučení Přerova skóroval Matěj Pavlovský.

Zubři sice poté nedokázali využít dvojnásobnou početní výhodu, ale po jejím skončení se prosadili v té klasické. Olomouckého brankáře překonal hostující kapitán Martin Gremlica. Přerov mohl následně vyrovnat z několika přesilových her, ale paradoxně při jedné z nich inkasoval. Při útočném výpadu poslal kotouč za Grigárkova záda David Nesvadba.

Ztráta hostujících hráčů po úvodním dějství nebyla ještě tak velká, aby se nepokusili o její zlikvidování. Naneštěstí pro ně Mora do první poloviny duelu v podstatě rozhodla o svém vítězství, když se dvakrát trefila v přesilovce. Nejdříve se prosadil Martin Konečný, po něm zamířil mezi tři tyče Jan Brandýs.

Přerovu se povedlo vykřesat si jistou naději na začátku poslední třetiny, kdy ze skrumáže před Urbischem doklepl puk do brány Pavel Kubal. Kohouti ale našli rychlou odpověď, když se z brejku trefil Martin Konečný. Pár minut před koncem po pohledné kombinaci Mory zkorigoval výsledek na 7:2 pro olomoucké mužstvo Matěj Pavlovský.

Ohlasy trenérů

Luděk Konopčík (HC Olomouc): V tomto utkání mě potěšil jen výsledek, předvedenou hrou jsme příliš neoslňovali. Hlavně mě ale mrzí, že jsme měli hromadu vyloučených hráčů, hráli jsme hodně nedisciplinovaně. Kdyby proti nám stál silnější soupeř, tak by nás asi ztrestal.

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Hodnocení je jednoduché, domácí vyhráli zaslouženě 7:2. Snažíme si hned od začátku něco připravit, ale mezi šestou a sedmou minutou uděláme dvě minely v obraně, po kterých inkasujeme. Rozhodčí pak utkání kouskoval, dal nám i šanci hrát přesilovku pět na tři, po které se nám podařilo snížit. V závěru první třetiny jsme ale po další chybě obdrželi třetí gól. Ve druhé části nás soupeř po zásluze trestal z přesilovek, a poté už kontroloval hru.