PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Starší dorost: Zubři uhráli doma s Havířovem další bod

Starší dorost: Zubři uhráli doma s Havířovem další bod
P ř e r o v – Starší dorostenci odehráli v sobotu poslední utkání před reprezentační pauzou. Na domácím ledě přivítali tým Havířova a chtěli pokračovat ve zlepšeném výkonu, kterým se prezentovali o den dříve ve Zlíně. Zubři dlouho nemohli najít ten správný střelecký recept, od závěru druhé třetiny navíc prohrávali, ale znovu velmi dobře bojovali. Ve třetí třetině svého soka místy zatlačili a dvě minuty před koncem se dočkali vyrovnání. Díky nerozhodnému stavu došlo až na nájezdy, v nichž se trefil pouze Havířov. Přerov prohrál s Havířovem 1:2, ale zoufat rozhodně nemusí. Po sérii špatných výsledků si totiž o víkendu polepšil ziskem čtyř bodů.
18.kolo, sobota 3.11.2012
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
1:2sn
(0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 59. Karola (Gremlica, Václavíček) - 37. Polak E. (Sonnek, Gola R.), rozhodující nájezd Orság. Rozhodčí: Doležel - Kratochvíl, Zouhar. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 109. Střely na branku: 21:33. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Grigárek - Slavík, Červínek, Kundrátek, Maršálek, Duda - Gremlica, Karola, Václavíček - Nohál, Rybka, Kubal - Padalík, Siegel, Pecha - Bochňák, Müller, Novák
Sroka - Šteffko, Orság, Bahounek, Pořízek, Carbol, Heinzl, Kalus, Sonnek, Polak E., Adamík, Gola R., Bednář, Synek, Chroboček, Gola P., Potočný, Caruj

Komentář k zápasu

Utkání začalo šancí domácího týmu, ale Karolovu střelu a následnou Václavíčkovu dorážku brankář Sroka zneškodnil. Brzy dal o sobě vědět také Havířov a Grigárek se při šanci Robina Goly uvedl taktéž úspěšně. Celou první třetinu se poté střídaly šance na obou stranách a k vidění byl hodně rychlý hokej. Brankáři nad útočníky neustále vítězili, a tak se stav neměnil. Přerov zahrozil střelou Červínka, která byla nepříjemně tečována a Havířov při signalizované výhodě sahal po gólu ostrou střelou Pořízka z mezikruží.

Druhou třetinu zahajovali Zubři přesilovkou a bleskově si vypracovali nadějnou šanci. Karola získal puk zpoza branky od Václavíčka, jenže z první trefil jen havířovského gólmana. Nevedlo se po chvíli také na protější straně Pořízkovi, i on napálil kotouč jen do brankáře. V polovině utkání soupeř domácí Zubry trochu zatlačil a před Grigárkem bylo chvíli rušno. Obrovskou možnost měl opět Pořízek, ale drzý průnik zakončil vedle. Gólu se diváci dočkali až v závěru druhé třetiny, kdy Havířov sehrál po buly rychlou akci, na jejímž konci byl Erich Polak. Brankáře Grigárka si rozhýbal a neomylně poslal kotouč do sítě.

Úvod třetí třetiny patřil Zubrům a jejich snaze konečně pokazit havířovskému brankáři čisté konto. O to se mohl postarat střílející Karola, jenže puk si do kasy cestu nenašel. Zahrozil i Havířov, ale navýšit skóre se mu nepodařilo. Adamík poslal do úniku Pořízka, který byl odzbrojen pěkným obranným zákrokem. Přerov v závěru zvýšil snahu o vyrovnání, dokonce jel trestné střílení za faul na Rybku, ale dočkal se až necelé dvě minuty před koncem. To se Zubrům vyplatil důraz před brankovištěm a zásluhou Daniela Karoly utkání po šedesáti minutách neskončilo.

V prodloužení hrál havířovský tým přesilovku, ale Zubři velmi pozorně bránili. Zápas tak musely rozhodnout až nájezdy. Domácí hráči v nich bohužel vyšli naprázdno, zato Havířov skóroval Jakubem Orságem a získal tedy jeden bodík navíc.

Ohlasy trenérů

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Naším cílem bylo navázat na úspěšný zápas ve Zlíně. Utkání s Havířovem bylo hodně vyrovnané, šance se střídaly a oba brankáři chytali výborně. V závěru druhé třetiny jsme po buly udělali chybu, nerozebrali jsme si hráče a soupeř se ujal vedení. Hráčům jsme ale pořád připomínali trpělivost a důslednou obranu. Ve třetí třetině jsme byli možná trošku lepším týmem a zaslouženě se nám podařilo vyrovnat. Nájezdy už byly vabank, ale i za ten bod jsme hodně rádi, protože za víkend máme celkem čtyři. Chtěli bychom se v dalších zápasech zase bodově posunout.

Martin Janeček (AZ Havířov): Věděli jsme, že Přerov odehrál výborné utkání ve Zlíně. Dnes jsme špatně nehráli, ale zápas měl dost zbytečných vyloučení, což bylo jeho největší slabinou. Domácí hráli bojovně, hodně si dávali pozor na obranu a myslím si, že do toho prodloužení se šlo zaslouženě. V nájezdech jsme pak byli šťastnější.