ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Přerov - Vsetín 2:6 | JUNIOŘI: Přerov - Mountfield HK 1:0 | DOROST: Plzeň - Přerov 8:1

Starší dorost prolomil černou sérii, ve Zlíně vyhrál 5:1!

Starší dorost prolomil černou sérii, ve Zlíně vyhrál 5:1!
Z l í n – Dlouhých deset zápasů čekal starší dorost HC ZUBR Přerov na body. Šel od porážky k porážce, ale ve Zlíně se konečně dočkal! V duelu s předposledním týmem tabulky se přerovský tým prezentoval obrovskou bojovností a touhou udělat nepříznivým výsledkům přítrž. Zubrům k úspěchu pomohly dva rychlé góly, po nichž byl soupeř zaskočen a také pevná obrana v čele s výborně chytajícím brankářem Grigárkem. Klíčovým momentem bylo také velmi dobře ubráněné dvojnásobné oslabení, trvající celé dvě minuty. Na výhru mohou přerovští hráči navázat v sobotu krátce před polednem, kdy na domácím ledě přivítají Havířov.
17.kolo, pátek 2.11.2012
Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
1:5
(0:2, 1:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 39. Dalajka (Stránský) - 2. Pecha (Padalík), 2. Karola (z trestného střílení), 51. Kundrátek (Rybka), 53. Nohál (Kubal), 60. Nohál (Karola). Rozhodčí: Fiedler - Goňa, Smilek. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 36:15. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5.
Haloda - Kobylík, Hlaváč, Stuchlík, Gago, Pelánek, Bumbál, Váňa, Zaremba, Talán, Tomek, Grygera, Pavlůsek, Dalajka, Procházka, Vyoral, Stránský, Hladiš, Tomešek, Kužílek
Grigárek - Slavík, Červínek, Kundrátek, Hurta, Duda, Metelka - Gremlica, Karola, Václavíček - Nohál, Kubal, Rybka - Padalík, Pecha, Siegel - Kubíček, Novák

Komentář k zápasu

Do zápasu měl lepší vstup jednoznačně Přerov. Už v čase 1:14 byl stav 1:0 pro hosty. Ti vyhráli buly v útočném pásmu, Padalík předložil puk na zcela volného Daniela Pechu a ten střelou nad vyrážečku Halody poslal Přerov do vedení. Uběhlo něco přes půl minuty a hosté se radovali znova. Daniel Karola jel sám na Halodu a byl faulován. Rozhodčí nařídil trestné střílení. To přerovský útočník kličkou a následnou střelou mezi betony proměnil. Zlín byl značně otřesen. Hladiš při přesilovce neproměnil vyloženou šanci, když se po přihrávce ocitl sám před Grigárkem.

Druhá třetina příliš mnoho vzruchu ze začátku nepřinesla. Navíc v čase 34:08 se při střetu u mantinelu rozsypalo plexisklo a hra musela být přerušena. Rozhodčí ihned nařídil přestávku a hráči se odebrali asi na dvacet minut do kabin. Zlín poté vletěl na Přerov a jeho snaha byla korunována gólem. Z levé strany vjel do útočného pásma Stránský, svou přihrávkou našel najetého Patrika Dalajku a ten snížil na 1:2. Ovšem to byl jediný gól ze zlínské strany.

Ve třetí třetině skóroval jen Přerov. V čase 50:58 se při hře 4 na 4 prosadil Jakub Kundrátek. Jeho střela od modré proletěla přes všechny clonící hráče a zapadla do zlínské klece. O dvě minuty později bylo se Zlínem ještě víc zle. Hosté hráli přesilovku 5 na 3, Kubal si sjel až před zlínskou bránu, předložil puk na Filipa Nohála a ten zvýšil na 4:1 pro hosty. V závěru utkání ještě dovolili Berani Přerovu jeden gól. Za modrou čárou vystřelil na Halodu Karola, zlínskému gólmanovi puk vypadl pod nohy a důrazný Filip Nohál jej došťoural za brankářova záda. Bylo rozhodnuto. Přerov si veze ze Zlína tři body.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Jsme z toho nešťastní, hrozně špatně jsme začali a trápíme se. I když jsme se dostali zpět do zápasu, tak nejsme schopni dát gól, je tam hrozná křeč, myslím si, že je to v hlavách. Pokusíme se z toho dostat, zítra je další zápas a potom je pauza. Budeme si muset s týmem promluvit o různých věcech, jak to bude dál.

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Jsme hrozně šťastní za toto vítězství, protože jsme se deset zápasů hledali. Byli jsme totálně v krizi. Již čtrnáct dní tvrdě pracujeme a hlavně se věnujeme obranné činnosti. Dnes nám hodně pomohly dva góly ze začátku zápasu. Stále jsme klukům říkali, ať hrají odzadu a plní si svoje věci. Hodně nám pomohlo, že jsme za stavu 2:0 ubránili přesilovku domácích pět na tři. Dnes byl fantastický brankář Grigárek i celý tým, který zaslouží pochvalu. Měli jsme trochu strach, co bude po té nehodě s plexisklem, dostali jsme jeden gól a nejdůležitější bylo, že jsme ubránili oslabení na začátku zápasu a na konci druhé třetiny. Když jsme potom přidali třetí a čtvrtý gól, věděli jsme, že to zvládneme, protože ta touha vyhrát byla obrovská. Jak říkám, víc jak měsíc jsme nevyhráli a jsme za tento zápas hrozně rádi. Samozřejmě to je pouze dílčí úspěch, chceme v tom pokračovat zítra. Smekám před celým týmem, hlavně před brankářem Grigárkem, který byl dnes neskutečnou oporou.