PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Starší dorost: Zubři vysoko podlehli také doma Třinci

Starší dorost: Zubři vysoko podlehli také doma Třinci
P ř e r o v – Starším dorostencům HC ZUBR Přerov vstup do druhé čtvrtiny základní části extraligy vůbec nevyšel. Zubři na domácím stadionu drželi neporazitelnost, ale v utkání s Třincem o ni přišli. S rozjetým soupeřem, který čtyři kola neprohrál, dokázali přerovští hráči držet krok pouze v první třetině. Úvod druhé periody ovšem vůbec nezvládli, když během hluché pětiminutovky hned čtyřikrát inkasovali. Oceláři diktovali tempo i nadále a Přerovu připravili v zápasem plném vyloučení vysokou porážku v poměru 2:8.
8.kolo, sobota 29.9.2012
HC ZUBR Přerov - HC Oceláři Třinec
HC ZUBR Přerov - HC Oceláři Třinec
2:8
(1:2, 1:5, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Hurta (Kubal), 31. Karola (Rybka, Červínek) - 4. Kofroň (Kovařčík O.), 9. Růžička (Zahradníček, Jašek), 22. Kasala (Pěnčík), 23. Kovařčík O. (Kofroň, Kovařčík M.), 26. Kovařčík M. (Heider, Stránský), 27. Kofroň (Růžička), 36. Trčka (Pala), 46. Kovařčík M. (Kofroň, Růžička). Rozhodčí: Doležel - Mikšík, Valentík. Vyloučení: 8:10, navíc Karola (Přerov) 10 minut osobní trest - Cienciala (Třinec) 10 minut osobní trest, Penčík (Třinec) 10 minut osobní trest. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 94. Střely na branku: 22:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6, 2:6, 2:8.
Grigárek (27. Málek) - Maršálek, Červínek, Duda, Hurta, Kundrátek, Metelka - Gremlica, Rybka, Karola - Nohál, Němec, Kubal - Blahunek, Müller, Václavíček - Bochňák, Novák
Cieslar - Roman, Kovařčík M., Růžička, Kovařčík O., Pěnčík, Kofroň, Pala, Trčka, Motloch, Stránský, Zahradníček, Bartoň, Kasala, Lorek, Poruba, Walaski, Jašek, Heider, Cienciala

Komentář k zápasu

Domácí Zubři nezačali zápas špatně, protože hned ve druhé minutě mohli udeřit ze spolupráce Rybky s Gremlicou. Třinec byl naopak úspěšnější a svoji možnost v přesilovce okamžitě proměnil. Přerov zaváhal při bránění a Kofroň z dorážky už bez problémů trefil téměř prázdnou branku. Vedení Ocelářů ovšem příliš dlouho netrvalo a díky důraznému Hurtovi byl stav brzy srovnán.

I domácím však gólová radost vydržela jen chvilku, protože jejich defenzíva znovu chybovala. Grigárek neudržel po puk Zahradníčkově střele a Růžička měl u tyče snadnou práci. V závěru první třetiny hráli Zubři přesilovku a dokonce mohli Gremlicou vyrovnat, jenže přerovský útočník, i když si v samostatném nájezdu pěkně třineckého gólmana rozhýbal, blafákem nezakončil.

Druhá část hry byla pro Přerov velmi nepříjemná. Zubři inkasovali dokonce při vlastní přesilovce a poté tvrdě pykali za svou obrovskou laxnost v obranné činnosti. Třinec šel do drtivého tlaku, z něhož si v rozmezí pěti minut vypracoval výrazný náskok. Gólovou sérii načal Kasala, poté se trefil mezi Grigárkovy betony Ondřej Kovařčík, krásnou kombinaci v přesilovce pět na tři následně zakončil jeho bratr Michal Kovařčík a úspěšný byl i Kofroň, který další trefou vyhnal Grigárka z klece.

V polovině utkání se Zubři na chvíli vymanili ze sevření a díky Karolovi, jenž ujel třinecké obraně, snížili na 2:6. Poslední slovo ve druhé tercii však měli opět Oceláři. Ti díky dobře postavenému Trčkovi znovu své vedení navýšili.

Také třetí dějství přineslo nápor Třince, který si brzy připsal i osmou trefu. Za obranou číhající Michal Kovařčík dostal pěknou přihrávku do jízdy a Málkovi ostrým zakončením nedal šanci zasáhnout.

Další průběh třetí části se hodně protáhl, jelikož se hra mírně přiostřila a na obou stranách docházelo k častějšímu vylučování. Přerov hrál malou chvíli dokonce přesilovku pěti proti třem, ale proměnit ji nedokázal. Minutu před koncem mohl naopak svůj už tak výrazný náskok zvětšit Třinec z trestného střílení, protože Pěnčík byl při nájezdu zastaven nedovoleně, ale stav 2:8 už se nezměnil.

Ohlasy trenérů

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Dnes jednoznačně rozhodla naše pohotovost při zakončování akcí. Na šance byl možná zápas celkem vyrovnaný, ale my jsme byli šikovnější v koncovce. Po našich slepených gólech ve druhé třetině už byl zápas rozhodnutý a domácí působili trošku odevzdaným dojmem. Pak sice ve třetí třetině ještě hráli v takové euforii, ale tam se zápas rozbil vyloučeními. Mrzí mě naše nedisciplinovanost, když se kluci nechali trochu vyprovokovat a dva mají vyšší tresty.