PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Starší dorostenci doma zdolali Olomouc po nájezdech

Starší dorostenci doma zdolali Olomouc po nájezdech
P ř e r o v – Sobotní poledne bylo v přerovské hale opět vyhrazeno extralize starších dorostenců, kteří hostili Olomouc, tedy lídra východní divize. Zubři se chtěli dostat z velmi nepovedeného utkání v Brně, ale to se jim ze začátku vůbec nedařilo. Přesto se ještě v první třetině dočkali vyrovnání a v té druhé šli dokonce do vedení o dva góly. Třetí část byla velkým bojem, v němž Zubři nadějný stav nedokázali udržet. Díky faulům a nedůslednosti obránců skončil duel po základním čase nerozhodně a rozuzlení nepřineslo ani prodloužení. Rozhodnout tak musely až nájezdy, které Přerov opět zvládl velmi dobře a má z utkání se silnou Olomoucí cenné dva body!
6.kolo, sobota 22.9.2012
HC ZUBR Přerov - HC Olomouc
HC ZUBR Přerov - HC Olomouc
5:4sn
(1:1, 2:0, 1:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Kubal (Nohál), 23. Rybka (Karola, Hurta), 37. Rybka (Gremlica, Slavík), 49. Blahunek (Müller, Duda), rozhodující nájezd Karola - 1. Šoustal (Škoda), 42. Šoustal (Vrána), 50. Beták (Augustin, Konečný), 53. Beták (Augustin). Rozhodčí: Dobeš - Novák, Laczko. Vyloučení: 10:8, navíc Zbořilák (Olomouc) 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Střely na branku: 20:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:4.
Grigárek - Slavík, Hurta, Maršálek, Červínek, Kundrátek, Běhal, Duda - Gremlica, Rybka, Karola - Nohál, Němec, Kubal - Václavíček, Müller, Blahunek - Novák, Kubíček, Bochňák
Urbisch - Markl, Zbořilák, Čamek, Minařík, Gatěk, Hes, Beták, Vrána, Štefka, Škoda, Majer, Konečný, Šoustal, Horák, Kočiřík, Augustin, Galeta, Ministr

Komentář k zápasu

Začátek zápasu byl pro přerovské barvy opět hodně neúspěšný. Ještě nestačila uběhnout ani první minuta a Olomouc zásluhou Šoustalovy dorážky vedla. Hosté byli i nadále více bojujícím týmem, ale v osmé minutě si nadějnou příležitost vypracovali Zubři. Kubal s Nohálem byli hodně aktivní, jenže puk přes ležícího brankáře Urbische se jim dostat nepodařilo. O chvilku později už ale Přerov slavil vyrovnání. Velký důraz po buly převedl Kubal a tentokrát olomoucký brankář puk lapit nedokázal. Ještě do konce první třetiny mohla jít Mora zpět do vedení, když Markl hodně tvrdě před Grigárkem dorážel, ale stav 1:1 se nezměnil.

Druhá část hry začala naopak lépe pro domácí Zubry, kterým se podařilo skóre utkání otočit ve svůj prospěch. Karola při přečíslení krásně prostrčil kotouč na Rybku, který jen nastavil hůl a puk dojel do branky. V dalších minutách se hra hodně rozbila vyloučeními, a tak se plným počtem hráčů příliš nehrálo. Olomouc mohla uspět po spolupráci Kočiříka se Zbořilákem, ovšem brankář Zubrů puk suverénně lapil. Hosté se pak dostali do problémů díky zbytečnému faulu Zbořiláka, který brankáře Grigárka po akci píchnul holí a k pětiminutové přesilovce se následně přidalo další vyloučení. Dvojnásobnou výhodu zužitkoval Rybka, jenž byl po sérii přihrávek sám před Urbischem a překonal jej mezi betony.

Třetí perioda přinesla podle očekávání velký tlak Olomouce, který bleskově přinesl úspěch. Domácí nechali Šoustala znovu hodně volného a z jeho dorážky byl stav snížen na 3:2. Dvougólové vedení mohl Přerovu vrátit Karola, který unikl po křídle, ale pokus o blafák úspěšný nebyl. Za Přerov se ovšem prosadil třetí útok, jehož kombinace, na jejímž konci byla pěkná střela Blahunka k tyči, měl přinést uklidnění. Bohužel se tak ale nestalo a za necelou půlminutu po chybě obrany snížil Beták. Stejný hráč se poté prosadil znovu, a tak utkání šlo po remíze 4:4 v základním čase do prodloužení.

Nastavení vítěze neurčilo, přestože Zubři hráli v jejím závěru přesilovku. Necelá stovka diváků se tak dočkala dalšího přídavku v podobě samostatných nájezdů. V penaltách byli na začátku střelci úspěšní, ale vše se změnilo po obrátce ve čtvrté sérii. Přerovský útočník Karola předvedl skvěle provedený blafák po vzoru Petera Forsberga, na který už Olomouc nezareagovala. Tým Zubrů tak první Olomouc porazili po samostatných nájezdech 5:4.

Ohlasy trenérů

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Potřebovali jsme se dostat z kolapsu, který nás postihl při utkání v Brně. Hráče jsme upozorňovali, že začátek bude hodně důležitý. Opět jsme ale rychle inkasovali a hráči byli zakřiknutí. Po vyrovnání jsme hru zlepšili a soupeř nám ve druhé třetině, díky své nedisciplinovanosti, poskytl prostor k šancím, ze kterých jsme šli do vedení. Pořád jsme nabádali hráče, aby byli aktivní, ale bohužel to jsme ve třetí třetině nesplnili. Závěr byl vabank a nakonec se rozhodovalo až v nájezdech, které jsme třikrát excelentně proměnili. Znovu nás hodně podržel brankář Grigárek. Musíme však dál poctivě pracovat, jinak to nepůjde.

Luděk Konopčík (HC Olomouc): Počítali jsme s tím, že Přerov bude hodně bojovný soupeř. Svou zbrklostí při zakončování šancí jsme se připravili o lepší výsledek. Zápas se lámal ve druhé třetině, kterou jsme odehráli hodně nedisciplinovaně. V závěru jsme to nakonec ještě stáhli na remízu, ale musím smeknout před domácími, kteří hodně bojovali. Je to škoda, měli jsme z Přerova odvézt všechny tři body.