Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Starší dorost díky špatné koncovce ve Zlíně neuspěl

Starší dorost díky špatné koncovce ve Zlíně neuspěl
Z l í n – Třetí kolo extraligy staršího dorostu zavedlo přerovský tým do nedalekého Zlína, kde se Zubři snažili navázat na zlepšený výkon z posledního utkání doma se Vsetínem. Střetnutí v malé PSG Aréně se však pro ně bohužel vyvíjelo nepříznivě, když už po první dvacetiminutovce prohrávali o dva góly. Ztrátu museli dohánět v dalším průběhu utkání, kdy ale pokračovalo jejich trápení v koncovce, díky kterému se soupeři nedostali více na dostřel. Jediný přerovský gól zaznamenal na konci druhé části z trestného střílení Karola. Přerovský starší dorost nakonec prohrál v Baťově městě 1:4.
3.kolo, pátek 14.9.2012
Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
4:1
(2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Stránský (Pelánek), 18. Velčovský (Stránský), 37. Grygera (Hlaváč), 52. Procházka (Hladiš, Vyoral) - 40. Karola (z trestného střílení). Rozhodčí: Šiška - Goňa, Smilek. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 56. Střely na branku: 35:23. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.
Haloda - Kobylík, Remeš, Hlaváč, Stuchlík, Řezníček, Pelánek, Haničinec, Bumbál, Velčovský, Kuncek, Tomek, Grygera, Pavlůsek, Dalajka, Procházka, Vyoral, Stánský, Hladiš, Galuška, Kužílek
Grigárek - Slavík, Hurta, Červínek, Maršálek, Kundrátek, Běhal, Duda, Metelka - Nohál, Kubal, Václavíček - Rybka, Karola, Gremlica - Bochňák, Müller, Blahunek - Vlach, Kubíček

Komentář k zápasu

Utkání začalo slibnou šancí zlínského Procházky, který otestoval Grigárka ostrou střelou od modré čáry. Domácí byli aktivnějším týmem, ale i Přerov dokázal vystrčit růžky. Také Gremlicův průnik přes obránce ovšem skončil úspěšným zásahem brankáře. V osmé minutě už ale přišla první změna stavu ze strany Zlína. Gólman Zubrů měl na malý moment zakrytý výhled, čehož využil Stránský a střelou na vzdálenější tyč otevřel skóre.

Přerov měl záhy výbornou šanci na vyrovnání, když Nohál přihrával na hůl neobsazeného Václavíčka, ale jeho střela byla příliš slabá. Za nevyužití tutovky přišel zákonitý trest. Hurtovi na modré čáře nesedla střela a bleskové přečíslení tří na jednoho pohotově zakončil nechytatelnou ranou Velčovský.

Také druhou tercii zahájil šancí Zlín, byl to Pavlůsek, kdo se snažil ohrozit brankáře Zubrů. Dvougólové přerovské manko mohl poté zmírnit Běhal, když zakončoval ze čtyř metrů z bekhendu, ale čisté konto brankáři Halodovi nepokazil. Přerov v dalších minutách druhé třetiny začal zvyšovat tempo, jenže z šancí, které si vypracoval, neudeřil. Neujala se například ostrá střela Karoly z kruhu a také spolupráce Nohála s Blahunkem.

Domácím naopak opět vyšlo přečíslení, avšak tentokrát s velkým štěstím. Střelecký pokus Hlaváče sice přerovský brankář ještě betonem zlikvidoval, ale po následné Grygerově dorážce puk doskákal těsně za brankovou čáru. Zubrům se podařilo skórovat až v samotném závěru druhé periody, kdy byl při úniku seknut Karola a nařízené trestné střílení skvěle proměnil mezi Halodovy betony.

Gól byl pro Přerov vzpruhou a nebylo tedy divu, že třetí část zahájil aktivně. V koncovce se však našim hráčům opět nedařilo. Gremlicova střela z velmi dobrého postavení skončila pouze na Halodově hrudi a po souhře Nohála s Václavíčkem šel kus černé gumy těsně vedle.

Zubři i dál bojovali o snížení skóre, ale jakékoliv naděje na lepší výsledek utnul čtvrtý gól Zlína. Procházka se v mezikruží opřel do puku, který Grigárkovi propadl pod lapačkou za záda. V samotném závěru měl Přerov ještě šance se podruhé zapsat do střelecké listiny, ale Karola přestřelil a Rybkovi při zakončení kotouč sjel z hole.

Ohlasy trenérů

Tomáš Valášek (PSG Zlín): Bylo to vybojované utkání, Přerov mě docela překvapil, hrál s obrovským nasazením, forčekoval ve dvou, proto to bylo náročné i fyzicky a jsme rádi za tři body. Do dalšího utkání bychom chtěli zlepšit přímočarost na bránu a větší zodpovědnost po celé utkání.

Aleš Verlík (HC ZUBR Přerov): Začátek byl podle našich představ, protože jsme chtěli hrát hokej zezadu, což se nám dařilo. Bohužel potom jsme udělali chybu, na kterou jsme doplatili a dostali jsme dva góly. Ve druhé části jsme prakticky neměli žádné šance, bohužel již od začátku sezóny máme problémy s koncovkou. Poté jsme snížili na 3:1 při trestném střílení a v kabině jsme si řekli, že to ještě zkusíme nějak zvrátit. Na konci třetí třetiny jsme ale udělali hloupý faul a domácí nás potrestali. Do dalších zápasů se musíme zaměřit hlavně na koncovku.