Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka ztratila body sekundu před koncem, radovat se mohou zlínští Berani

Juniorka ztratila body sekundu před koncem, radovat se mohou zlínští Berani
P ř e r o v – Na celkem devatenáct vyloučení došlo v zápase přerovské juniorky s protějšky ze Zlína. Především hostující Berani často obsazovali trestnou lavici, mezi tuctem jejich penalizací figuroval i jeden trest do konce utkání. Zubři v poslední pětiminutovce přišli o těsný náskok a 1,1 sekundy před koncem i o naději na bodový zisk. Padli také v nadstavbovém prodloužení, Valaši si domů odvezli všechny čtyři body.
36.kolo, úterý 19.2.2019
HC ZUBR Přerov - Berani Zlín
HC ZUBR Přerov - Berani Zlín
3:4
(0:1, 2:1, 1:2 - N 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Navrátil (Bieniek, Indrák), 36. Navrátil (Indrák, Dobša), 41. Dobša (Indrák, Navrátil) – 11. Luža (TS), 26. Dobiáš (Hamrlík, Fajkus), 56. Dobiáš (Sebera, Bednařík), 60. Fajkus (Dobiáš, Sebera), 64. Hamrlík (Sedláček). Rozhodčí: Sedlák – Čelechovský, Zapletal. Vyloučení: 7:11, navíc Weintritt (Zlín) 5 minut + do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 148. Střely na branku: 36:34. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:4.
Šimonů – Kopeček, Takáč, Bieniek, Gréč, Kleiner, Moučka – Dobša, Ryšavý, Světlík, Hradil, Borot, Indrák, Krátký, Chytil, Paťava, Zmeškal, Navrátil, Pěcha
Kořének – Janošek, Hamrlík, Bednařík, Pavlas, Talafa – Hefka, Bachánek, Pröschl, Weintritt, Luža, Lekeš, Podešva, Handl, Kozubík, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Sebera

Komentář k zápasu

Otevřít skóre utkání mohl Navrátil. V úniku jej zahákoval Dobiáš a přerovský matador jel trestné střílení. Kořének si se střelou na vyrážečku poradil. K samostatnému nájezdu došlo i na druhé straně. Kleiner nedovoleně zastavil Fajkuse, ten se ale k exekuci nepostavil, protože při pádu hlavou zavadil o tyč. Místo něj si vzájemný souboj se Šimonů zkusil Dominik Luža a bekhendovým blafákem na něj vyzrál.

Přerovští vyrovnali v přesilovce zkraje druhé třetiny. Bieniek nahrál na pravý kruh Jakubu Navrátilovi, jenž si povyjel a zamířil pod břevno. Zlín se opět ujal vedení na začátku 26. minuty. Bezprostředně po návratu Paťavy z trestné lavice trefil Hamrlík pravou tyč a osamocenému Vojtěchu Dobiášovi stačilo jen zamést puk do odkryté branky. Zubři pak promarnili dvojnásobnou početní výhodu, přesto také podruhé srovnali krok. Indrák prostrčil mezi dvěma soupeři na Jakuba Navrátila, který si položil gólmana a forhendovou stranou hole práci úspěšně dokončil.

V úvodu třetího dějství hrál Přerov další přesilovku pět na tři a tentokrát už ji využil. Indrák nalezl u levé tyče Davida Dobšu a ten rychle uklidil kotouč za Kořénkova záda. Berani jednobrankové manko smazali pět minut před koncem, když se z dorážky prosadil Vojtěch Dobiáš, který tak zaznamenal svůj druhý gól v zápase. Všechno nasvědčovalo tomu, že o vítězi bude muset rozhodnout při nejmenším prodloužení. Sekundu před sirénou však Šimonů křížnou střelou překonal Sebastian Fajkus a odšpuntoval gejzír euforie na hostující střídačce. Zlín vyhrál i nadstavbu, o což se přesným zásahem postaral Matyáš Hamrlík.