Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři spálili řadu šancí a v Krnově prohráli

Junioři spálili řadu šancí a v Krnově prohráli
K r n o v - Po třech vítězných zápasech přišla na konto juniorských Zubrů porážka. V dnešním utkání na zimním stadionu Krystal v Krnově si přerovští Zubři v úvodu vypracovali hodně nadějné dvoubrankové vedení, které mohli několikrát v první třetině zvýšit. To se však nestalo a domácí se po dvou gólech dostali zpět do zápasu. Vyrovnání krnovské juniory povzbudilo a v závěrečné části hry se probudili i střelecky a otočili skóre na 4:2. Zubři se sice v závěru postarali o drama, ale jen na malý okamžik. Krnovští totiž hned v zápětí dalším gólem uzavřeli stav utkání na konečných 5:3.
34.kolo, pátek 23.1.2009
HK Krnov - HC ZUBR Přerov
HK Krnov - HC ZUBR Přerov
5:3
(1:2, 1:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 12:09 Kondrát, 23:21 Kostovský (Miškov), 44:20 Mrkva (Miškov), 51:17 Mrkva, 55:26 Michálek (Miškov, Řezníček) - 2:26 Dočkal (Vaněk, M. Ferenc), 2:58 Blaheta (Brázda), 54:39 Pírek (Šteiner). Rozhodčí: J. Jeřábek - Kopřiva, Urbánek. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 396. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 4:2, 4:3, 5:3.
Kolbert - Ševčík, Řezníček, Rýpar, Mrkva, Faksa, Haim, Olbrecht, Tábor, Kostovský, Miškov, Skopal, Trtík, Čermák, Wittek, Kondrát, Vrbka, Michálek, Svoboda, Jelen
Ginter - Kreisel, M. Brázda, Pírek, Bosák, Dočkal, Šrámek, Brada, Blinka, M. Ferenc, Vaněk, Šteiner, Holík, Valouch, Loupal, Blaheta, Kocan, Hradil, Schaffer, Konečný

Komentář k zápasu

Utkání nadstavbové části v Krnově začali přerovští Zubři velmi dobře a v úvodu zápasu využili dvou hrubých chyb krnovské defenzívy. V polovině 3. minuty se dostal k dorážce Dočkal a v tu chvíli bezmocného brankáře Kolberta nekompromisně překonal - 0:1. O další půlminutu později bylo ještě veseleji, když druhý kiks krnovské obrany potrestal Blaheta - 0:2. Další akce v první třetině už však Zubři nedokázali dovést do gólového konce, i když měli k dispozici hned několik slibných přečíslení dvou na jednoho. A tak se ke slovu dostali v úvodu 12. minuty domácí. Puk se stal v útočném pásmu kořistí Kondráta, který překvapil brankáře Gintera a zamířil přesně do horního růžku branky - 1:2.

Druhá třetina přinesla řadu pěkných šancí, ale diváci se dočkali jen jediného gólu. Ve 24. minutě se hned po buly v útočném pásmu zmocnil puku Kostovský a překvapivě rychlou střelou vyrovnal - 2:2. Těsně před polovinou utkání chybovala přerovská obrana a z trestné lavice vracející se Mrkva ujel sám na brankáře Gintera. Přerovský gólman však vytáhl vynikající zákrok a puk po střele krnovského hráče ukryl v lapačce. Ve 38. minutě byli pro změnu v gólové šanci Zubři a to hned během krátké chvíle dvakrát. Nejdříve Blaheta nedokázal z bezprostřední blízkosti prostřelit Kolberta a po chvilce neuspěl ani Holík, jehož zakončení minulo krnovskou klec jen o malý chloupek.

Závěrečná část hry přinesla ze strany domácích hodně ofenzívní hokej a krnovští velmi často nechávali otevřenou obranu. Ve 45. minutě se ale dostali do vedení, když Mrkva od modré čáry využil chvilkový zakrytý výhled přerovského brankáře a ten tak na střelu nedokázal zareagovat - 3:2. O čtyři minuty později mohlo být opět vyrovnáno po brejku Šteinera, který ujel krnovské obraně, ale zakončil hodně nepřesně. Podobnou možnost měl za další minutu Kocan, ale ani on na brankáře Kolberta nevyzrál. Pro Zubry tak přišel tvrdý trest v podobě čtvrtého puku v Ginterově síti. Akci téměř jako přes kopírák předvedl Mrkva a na tentokrát lehce tečovanou střelu byl přerovský gólman krátký - 4:2. Pět minut před koncem zápasu se přerovští junioři ještě postarali o dramatický závěr. Dostali totiž možnost hrát přesilovou hru, kterou po necelé půlminutě využil přesnou střelou Pírek - 4:3. Šance na vyrovnání a na zisk bodu ale po necelé minutě znovu zhasla. Slabší chvilku obrany Zubrů využil Michálek, který si ve středním pásmu sebral puk a brankáře Gintera s ledovým klidem překonal - 5:3. V samotném závěru zápasu se ještě přerovští Zubři snažili snížit skóre, ale to se jim už nepodařilo.