Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

2.května začala letní příprava na sezónu 2011-2012

2.května začala letní příprava na sezónu 2011-2012
P ř e r o v - Je tady začátek května a s ním pravidelné zahájení letních příprav všech věkových kategorií na novou sezónu. Muži HC ZUBR Přerov se ke svému prvnímu „suchému“ tréninku sešli dnes v 16.30 na zimním stadionu. Aby dosáhli podobných nebo ještě lepších úspěchů než v loňské sezóně, bude potřeba v letní přípravě hodně natrénovat, letos pod vedením nového trenéra, kterým je současný sportovní manažer klubu Pavel Sedlák. Asistentem hlavního trenéra zůstává i letos Lubomír Václavíček. První trénink byl podpořen velmi pěkným počasím a sešlo se na něm celkem 15 hráčů.

Dnes v 16.30 byla zahájena letní příprava mužů na sezónu 2011-2012. Po prvních organizačních informacích trenéra Pavla Sedláka a jeho asistenta Lubomíra Václavíčka, které si hráči vyslechli ještě v šatně, se hráči přesunuli na hřiště u základní školy Svisle, kde zahájili první tréninkovou jednotku. Na prvním tréninku se sešlo celkem 15 hráčů :

Brankáři: Radek Tihlář, Petr Okáč
Obránci: Daniel Faltýnek, Radomír Pala, Jakub Ferenc, Tomáš Vlček, Vojtěch Sklenář a Jan Pírek
Útočníci: Vladimír Kočara, Antonín Sprušil, Marek Kundrátek, Lukáš Menšík, Petr Dočkal, Daniel Kocan a Petr Vaněk.

Marek Ditrich a Jan Kolář se kvůli nemoci z dnešního tréninku omluvili, další hráči se k týmu ještě připojí.

První trénink byl složen z několika částí. Po rozcvičení následoval běh a poté rozdělení na dvě skupiny, v nichž se hráči pravidelně střídali. Jedna desetičlenná skupina hrála fotbal, druhá pětičlenná již trénovala cviky na rozvoj střednědobé vytrvalosti.

O letní přípravě jsme si povídali se sportovním manažerem klubu HC ZUBR Přerov a novým trenérem jeho týmu mužů Pavlem Sedlákem :

Jak bude probíhat letní příprava?
Přípravné období začínáme dnešním dnem to jest 2.května 2011, mělo by trvat celkem 9 týdnů, tedy do konce června. V průběhu toho cyklu bude 5 až 6 týdnů kondičního rázu, kdy budeme pracovat na objemu, na hrubé kondici a vytrvalosti, střednědobé vytrvalosti a potom se zaměříme na dynamiku a rozvoj rychlosti. V každém tréninkovém dni budeme trénovat dvě hodiny. Ten týdenní cyklus je ponděli, středa a čtvrtek. Tréninky budeme mívat i v pátek, ty budou ale vhodné především pro mladší kluky, juniory, kterým nebudou stačit tréninky v týdnu a budou potřebovat trénovat více. Proto zařazujeme navíc každý týden ještě jednu speciální tréninkovou jednotku.

Kde všude budete trénovat ?
Dnešním dnem jsme začali ve sportovním areálu Svisle, dále budeme navštěvovat pravidelně posilovnu na zimním stadiónu, areál zimního stadiónu, tzn. plochu, přilehlý terén a tělocvičnu základní školy Svisle.

Zúčastníte se letos závodů Dračích lodí?
Dračích lodí se letos nezúčastníme a letos vynecháme i bazén.

Jak to vypadá prozatím s budoucí sestavou mužstva?
Ti hráči co tady dnes jsou, přislíbili svou účast a chtěli by tady hrát i v příští sezóně. Jak loni tak i předloni jsme se domluvili, slovo dalo slovo a hráči i já jsme to dodrželi. Dnes je v jednání smlouva se Zdeňkem Sedlákem, Martinem Kotáskem a Richardem Brančíkem. Uvažujeme i o dalších. Nejistý je prozatím start Jiřího Osiny, se kterým se domlouváme na podmínkách.

Budou v týmu i nějací noví mladí hráči?
V mužstvu je asi 5 nových hráčů především juniorského věku, kteří dostanou určitě příležitost. Jak v bráně Petr Okáč, tak v poli Petr Dočkal, Daniel Kocan, Petr Vaněk případně i jiní mladí, kteří by mohli být zapracováni do mužstva, ale musí zároveň ukázat, že se o to chtějí porvat, že tu šanci chtěji využít a mají chuť.