ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Olomouc - Přerov (sobota 16:15)  |  PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Zubři ztratili vedení 12 sekund před koncem, Jihlavě doma v přípravě podlehli na nájezdy

Zubři ztratili vedení 12 sekund před koncem, Jihlavě doma v přípravě podlehli na nájezdy
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v prvním přípravném zápase prohráli doma s Jihlavou 4:5 po samostatných nájezdech. Zubři i díky dvěma gólům posily Tomáše Jáchyma a třem bodům Davida Březiny otočili nepříznivý stav a sahali po vítězství. Dukla srovnala při přesilovce šest na čtyři v čase 59:48 po trefě Radima Tomana. Nájezdy rozhodl ve druhé sérii hostující Tomáš Havránek.
přát., úterý 6.8.2024
HC ZUBR Přerov - HC Dukla Jihlava
HC ZUBR Přerov - HC Dukla Jihlava
4:5sn
(0:0, 2:3, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 22. Pechanec (Indrák, Číp), 37. Jáchym (Březina), 47. Jáchym (Dobša, Březina), 52. Březina (Dobša) – 26. Kulda (Fiala, Havránek), 28. Cachnín, 39. Dundáček (Havránek), 60. Toman (Havránek), rozhodující nájezd Havránek.. Rozhodčí: Grygera, Šudoma – Komínek, Smetková. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 548. Střely na branku: 27:31. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:5.
Němeček – Černý, Penčík, Weinhold, Cubo, Šišák, Krisl, Bárta, Hanák – Dobša, Jáchym, Březina – Indrák, Pechanec, Číp – Jardný, Nemec, Chludil – Hradil, Pšurný, Hotěk – Šišolák, Buršík
Žukov – Jansons, Vovsík, Fiala, Dundáček, Strejček, Číhal, Koštoval, Ozols – Cachnín, Kulda, Čachotský – Jungwirth, Vrhel, Půček – Havránek, Tomas, Harkabus – Chvátal, Štefančík, Báťa

Komentář k zápasu

První třetina patřila domácím hokejistům, kteří po velkou většinu času působili sehraněji, koordinovaněji a také nebezpečněji. Hned v úvodu Přerov zahrozil přečíslením, které jihlavští obránci ještě dokázali uhasit. Hned vzápětí jim nicméně musela pomoct horní tyč, kterou z nevelké vzdálenosti napálil Indrák. V deváté minutě předložil Pšurný pěknou přihrávku Hradilovi, chybělo ale lepší zpracování, zato Jihlava na Němečka nevyrukovala s ničím až do 17. minuty, kdy jej v úniku prověřil Harkabus. Žukov poté musel zasahovat proti prudké ráně Krisla a úniku faulovaného Dobši, úvodní branku zápasu ale nevsítil v brejku na opačné straně ani Toman. Se zvukem sirény nastřelil Němečka.

Přerov dohrával zkraje druhé třetiny druhou přesilovku, kterou neproměnil, v čase 21:30 už šel ale do vedení. Do brejku se dostal Antonín Pechanec, který po prudké brzdě Žukova nejprve nepřekonal, napodruhé však dokázal proti sedícímu brankáři uspět z dorážky. Jihlava se každopádně nesložila a během následných šesti minut otočila skóre.

Němečka nejprve překonal Edgars Kulda a po něm využil chyby domácí obrany střelou na vzdálenější tyč Richard Cachnín. Pětigólové dějství pokračovalo přerovským srovnáním, které perfektní sérií kliček zařídil Březina pro doklepávající posilu Tomáše Jáchyma. Dukla ale před sirénou znovu srovnala, když se příliš mnoho prostoru k úspěšné přízemní střele dostalo Filipu Dundáčkovi.

Zubři dotahovali a blízko ke srovnání měli ve 46. minutě Pšurný s Hoťkem, Žukov si však brankoviště pohlídal. Na co už nestačil, byla druhá srovnávací trefa Tomáše Jáchyma. Dobšovu pobídku od mantinelu využil vysokým nápřahem a přesnou pumelicí nízko nad ledem. V zápase platil trend vedení maximálně o jednu branku, a v čase 51:17 si ho vzal zpět Přerov. Po obsazení útočného pásma vyslal prudkou ránu zápěstím David Březina a Žukovovi kotouč přepadl přes lapačku do sítě. Dvanáct sekund před třetí sirénou bylo jasné, že zmíněný trend bude platit do konce zápasu. Jihlava totiž při hře šest na čtyři srovnala z hole Radima Tomana. Opatrné prodloužení pak dospělo až do nájezdů, kde poměrem 4:1 a díky rozdílové brance Tomáše Havránka zvítězili hosté.

Ohlasy trenérů

Michal Mikeska (HC ZUBR Přerov): Vypracovali jsme si hodně šancí, ale proměnili jsme jich standardně málo, jak jsme zvyklí. Budeme pracovat na tom, aby to bylo lepší. Z šancí jsme mohli získat vedení, nicméně je potřeba respektovat soupeře. Jihlava mezi sezonami velmi zajímavě posílila, takže jsme věděli, že kvalitu má. To se také ukázalo. Ve čtvrtek budeme mít první videoporadu, kde začneme pracovat na odstranění určitých věcí. Zápas měl určitě kvalitu. Padlo osm branek, ani jsme nečekali, že bude tak plodný. Můžeme tak vyjádřit nějakou spokojenost.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Zápas jednoznačně nesl prvky prvního zápasu přípravy. Jsme velmi rádi, že se nám ho nakonec podařilo zvládnout. Před poslední třetinou jsme sice byli ve vedení, nicméně byl naprosto vyrovnaný. Bylo vidět, že obrany na obou stranách ještě trochu hořely. Důležité bylo, že se nám povedlo vyrovnat v přesilovce na konci utkání. Dát čtyři góly ze čtyř nájezdů je paráda.